Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Update, starší prý snědla tak 3 nebo 4 plátky, jen těch rohlíků se nedotkla. A v koši je vyplivnutý přibližně 1 plátek.
@Anonymní píše: Více
tak asi ta šunka nebyla zase tak zkažená, když starší byla ochotná dobrovolně sníst 4 plátky, kdyby to bylo hnusné, tak by to asi nejedla,
takže mladší snědla 1 plátek - já myslím, že jim nebude vůbec nic,
otrava určitě ne
Maximálně se poseeere a pobleje. Taky jsem zažila jednu takovou situaci s děckem ale s uvařenými vejcem.
Horší teda pro mě bylo, když jsem chystala kus divočáka na oběd a odběhla jsem, nemám lednici v kuchyni a malá si přirazila židli, umí to ve fofru a začala sahat na maso a olizovat si prsty…to jsem radši konzultovala s lékařem.
@stinga píše: Více
Starší ty 4 plátky snědla včera ve škole, to ještě zkažené nebylo. Ale prostě od včerejšího rána to bylo v teple a teď už to smrdí fakt hrozně.
Díky všem za uklidnění. Mladší dám plenku a nachystám k posteli blicí misku.
jo takhle, takže ale pořád mladší snědla pravděpodobně jeden plátek, blicí miska a pleny to určitě jistí - a možná ani nic z toho nebude použité, ze zajímavosti prosím napiš zítra, jak to dopadlo ![]()
Nemáš doma smectu? Nebo medicinální uhlí? Případně probiotika.
Jo, takovej svalovec atd. Holt taky jsem to neuhlídala, stane se no. Nemá smysl si něco vyčítat, kolikrát co ještě ty děcka sní. Mě prostřední před rokem, v té době 4 léta dokonce spolkla kovovou kuličku že stavebnice. A protože manžel je blázen hračička, vzal příruční detektor kovů co má kvůli práci a po návštěvě pohotovosti a instrukcích kdy by se tak mohla vynořit na světlo boží, ji pípal pravidelně břicho a sledoval, kudy už kulička putuje ![]()
@biedronka105 píše: Více
Jj, právě, ti paraziti. Brrr! Detektor kovu pobavil ![]()
Ahoj, tak se stydím, že dávám anonym. Jindy nad podobnými diskuzemi kroutím hlavou, ale teď jsem sama trochu vystrašená. Starší dcera šla včera po škole ke kamarádce, spala u ní, vrátila se domů asi před hodinou. Včera jsem jí dala na svačinu do školy rohlíky se šunkou. Když teď přišla domů, jako vždy si vyndala z batohu láhev a krabičku na jídlo. Já ležím v posteli s virózou a úplně jsem nesledovala dění okolo sebe. A najednou si ke mně lehla mladší tříletá a hrozně jí smrdělo z pusy, jako zkažená šunka. Hned jsem ji poslala to vyplivnout do koše. Ale přiznala mi, že něco z toho spolkla. Nechápu, jak jí to mohlo chutnat. Starší se podle svých slov svačiny ani nedotkla, měla tam 6 plátků šunky. A teď jsou v krabičce jen prázdné rohlíky.
Uklidněte mě, že se malá jen pozvrací a pokadí. Že z toho nebude mít otravu? 🙏