Dítě snědlo zkaženou šunku

Anonymní
23.3.24 20:52

Dítě snědlo zkaženou šunku

Ahoj, tak se stydím, že dávám anonym. Jindy nad podobnými diskuzemi kroutím hlavou, ale teď jsem sama trochu vystrašená. Starší dcera šla včera po škole ke kamarádce, spala u ní, vrátila se domů asi před hodinou. Včera jsem jí dala na svačinu do školy rohlíky se šunkou. Když teď přišla domů, jako vždy si vyndala z batohu láhev a krabičku na jídlo. Já ležím v posteli s virózou a úplně jsem nesledovala dění okolo sebe. A najednou si ke mně lehla mladší tříletá a hrozně jí smrdělo z pusy, jako zkažená šunka. Hned jsem ji poslala to vyplivnout do koše. Ale přiznala mi, že něco z toho spolkla. Nechápu, jak jí to mohlo chutnat. Starší se podle svých slov svačiny ani nedotkla, měla tam 6 plátků šunky. A teď jsou v krabičce jen prázdné rohlíky.

Uklidněte mě, že se malá jen pozvrací a pokadí. Že z toho nebude mít otravu? 🙏

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.3.24 20:58

Update, starší prý snědla tak 3 nebo 4 plátky, jen těch rohlíků se nedotkla. A v koši je vyplivnutý přibližně 1 plátek.

• Citovat
  • Upravit
76638
23.3.24 21:10
@Anonymní píše: Více

tak asi ta šunka nebyla zase tak zkažená, když starší byla ochotná dobrovolně sníst 4 plátky, kdyby to bylo hnusné, tak by to asi nejedla,
takže mladší snědla 1 plátek - já myslím, že jim nebude vůbec nic,
otrava určitě ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2092
23.3.24 21:10

Maximálně se poseeere a pobleje. Taky jsem zažila jednu takovou situaci s děckem ale s uvařenými vejcem.

Horší teda pro mě bylo, když jsem chystala kus divočáka na oběd a odběhla jsem, nemám lednici v kuchyni a malá si přirazila židli, umí to ve fofru a začala sahat na maso a olizovat si prsty…to jsem radši konzultovala s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35799
23.3.24 21:11

Jo, max to půjde vrchem nebo spodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.24 21:13
@stinga píše: Více

Starší ty 4 plátky snědla včera ve škole, to ještě zkažené nebylo. Ale prostě od včerejšího rána to bylo v teple a teď už to smrdí fakt hrozně.

Díky všem za uklidnění. Mladší dám plenku a nachystám k posteli blicí misku.

• Citovat
  • Upravit
76638
23.3.24 21:16

jo takhle, takže ale pořád mladší snědla pravděpodobně jeden plátek, blicí miska a pleny to určitě jistí - a možná ani nic z toho nebude použité, ze zajímavosti prosím napiš zítra, jak to dopadlo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.24 21:18
@stinga píše: Více

Napíšu :)

• Citovat
  • Upravit
76638
23.3.24 21:19

super, doufám, že to bude dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9750
23.3.24 21:27

Nemáš doma smectu? Nebo medicinální uhlí? Případně probiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.24 21:28
@biedronka105 píše: Více

Z toho divočáka bych taky měla bobky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.24 21:29
@Jahru píše: Více

Smectu máme prošlou. Dám jí preventivně uhlí. Díky.

• Citovat
  • Upravit
2092
23.3.24 21:49

Jo, takovej svalovec atd. Holt taky jsem to neuhlídala, stane se no. Nemá smysl si něco vyčítat, kolikrát co ještě ty děcka sní. Mě prostřední před rokem, v té době 4 léta dokonce spolkla kovovou kuličku že stavebnice. A protože manžel je blázen hračička, vzal příruční detektor kovů co má kvůli práci a po návštěvě pohotovosti a instrukcích kdy by se tak mohla vynořit na světlo boží, ji pípal pravidelně břicho a sledoval, kudy už kulička putuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.24 03:29
@biedronka105 píše: Více

Jj, právě, ti paraziti. Brrr! Detektor kovu pobavil :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.24 09:44

Uhlí mi včera vyplivla :cert: A miska i plenka zůstaly nepoužité :potlesk: