Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
Myslím, že je to takové „běžné dítě“
Co bys jako chtěla řešit se vzděláváním? Každý má nějakou povahu, někdo je tišší a klidnější, někdo je akční a je ho všude plno
Se synem je to dost podobné, tak, jako většina dětí v obchodě vidí plno pokladů a kde co by chtěl. Když to jde, raději nakupují bez něj, právě skrz nějaké vymýšlení a případně scény
Syn má zatím 2,5 roku, ale nevím, co bych jako měla se vzděláváním řešit? ![]()
My řešíme ve třech letech nemluvení a plíny, scény a vztekání se.. tohle se řeší, ne takové detaily co vidíš ty na svém dítěti ![]()
Právě nějak taky přemýšlím, co je smyslem diskuze ![]()
Tak já nemám srovnání… jestli je to ok a v pohodě, tak je to bezdiskuze ![]()
já byla jako dítě naprostý, ale naprostý opak. klidný tichý introvert, co se bál dětí, v obchodě mě zajímalo jen abychom už byli doma. Takže toto prostě nevím zda je standard nebo ne.
Jestli jo, tak fajn, a není co řešit:)
Dle popisu dítě s chováním přiměřeným věku, prostě úplně „normální děcko“ jen ji možná víc sleduješ, protože je jedináček. Mluvím z vlastní zkušenosti. Jen to moje děťátko má už přes dvacet ![]()
A ty nemáš okolo sebe žádné kamarádky s dětmi, nechodíte na kroužky, cvičení s dětmi nebo už ona sama? Pak bys viděla, jak se chová normálně…naše starší dcera je taky živá, společenská, miluje sport…někdy se stydí, ale během chvilky má hned kamarády…do školky šla před 3.narozeninami, nejdéle tam byla do půl 4., ale jinak ji vyzvedávám ve 2 po školkovém kroužku a jedem na tréninky nebo jde po obědě a jdeme sportovat sami…sama si moc hrát nechce, venku je to lepší, naštěstí máme velkou zahradu a moji rodiče taky, ti mají i velký zastřešený bazén…ve školce jsem se ptala, jak se am chovat, je tam už třetí rok a tam je premiantka bez potíží…na tréninku soustředěná a dává pozor…ony to ty děti zkouší hlavně na nás mamky…máme ještě menší dítko a to mi přijde povahou klidnější ![]()
Myslím, že jediný její problém je matka, co jí moc pozoruje a chce nacpat někam do tabulky.
Kam bys ji jako chtěla s tímhle směřovat? Kdybys napsala, že třeba ve 4 hraje na klavír nebo počítá rovnice, tak bych pochopila, ale máš standartní dítě. To, že je jiné, než ty, není divu, protože každý člověk je originál. Nech ji trochu dýchat a najdi si i jiného koníčka než analyzování dcery. ![]()
Já taky nemám co srovnávat a hlavně není ani důvod
Každý je jiný, má jiné tempo, jinou povahu
Proc bych měla s někým srovnávat? Sama si jen řeknu, co jsem schopna ještě brát a co ne. Třeba ta scéna v obchodě, to fakt prostě ne. Syn dost mluví, taky bych ho klidně na chvíli vypla, ale nejde to a kdo kolem jak a moc mluví je mi fakt buřt ![]()
Taky znam deti, co ve 4 jeste resi pliny, neschopnost se obleknout a zvladat beznou cinnost. Prece i v te skolce v satne vidis, jak se deti chovaji, od ucitelek mas info ze ok, tak nevim co resit.
Dcera 3,5, chovani dost podobný. Prijde mi to normalni. Neboj ![]()
Ona je docela standard, to spíš vy jste nebyla - nechápejte to špatně ![]()
Normalni šikovná holčička, jediná neřest, ze se vzteká, coz je, ale v tomhle věku pochopitelné. Nezkoumej jí tolik, bude v pohode..
Nic extra doma nemáš. Až bude v první třídě, dejte jí do skauta.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Zdavím, omlouvám se za anonym, ale čte to tu rodina…nechci upozorňovat…
máme doma školkáčka, a protože je to jedináček, a jiná než já, tak vlastně nevím co si mám mylet a nevím pro jaký typ vzdělávání se po ni do budoucna hodí. Taky jak k ní přistupovat. Docela se totiž už teď děsím školy, když vidím, kolik scén máme v podstatě obden třeba s chozením ze školky nebo jakýmikoli činnostmi, které dělat nechce…
no, možná dozraje… možná ne… je to už 4 roky v podstatě stejné, poslednípůlrok teda mírně lepší…
Typické vlastnosti:
(možná teď popisuju naprosto běžné dítě, nemám srovnán, ale mám pocit, že nejsou všechny děti takové)
nemám srovnání, byla jsem v dětství zcela jiná…