Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
V první třídě to učitelka vyžadovala. Nicméně jsem na to pořád zapomínala a stejně nepodepisovala.
Teď ve druhé třídě ani nevím, zda to učitelka chce. Ale nepodepisuji nic.
U nás to nechtějí.
Však bys jim sešity mohla po podpisu dát do aktovky sama, ne? Nebo se zeptat, jestli musíš něco podepsat.
Nevidím problém každý večer vyhlásit „sešity ke mě“, podepsat, pak je dají do tašky. Vidíš komplikace tam, kde nejsou. ![]()
Tak když je podepises, tak neni zas takový problém jim je do tech tasek strcit, ne ![]()
A jinak u nas nekdo chce podepisovat i na druhém stupni.
My jsme fakt nikdy neměli problém podepsat úkoly a děti nikdy neměly problém podepsaný úkol dát do tašky. Nechápu ten zmatek u vás.
V první a možná ve druhé třídě chtěli…třetí si nejsem jistá, od čtvrté už ne. Já byla schopna zapomenout, I když jsem to psala s nimi
Naštěstí se z toho žádná učitelka nehroutila.
Jako děláte to zbytečne komplikovane asi, ale za me je kravina chtít po rodicich patakum podepisovat úkoly
Bych se ve škole zeptala, k čemu to je a jak dlouho to hodlají vyžadovat.
@Anonymní píše: Více
Podpisy jsou jedna věc, ale že si neumíš vychovat děti je dost znepokojivé.
Nic takoveho ucitelka vyzadovat nemuze. Jeji cervenou propisku (kdo to proboha jeste pouziva?!) bych ignorovala.
@VitaminC píše: Více
U mých dětí všichni. Celkem mají 6 různých učitelek a všechny opravují a píšou červeně.
Vyžadovala jsem pouze v 1. třídě s tím, že dítě má za úkol strčit rodiči sešit a tužku pod nos, ne že se rodič bude dožadovat sešitů.
Od 2. třídy je mi to jedno,. Ale je poznat, kde rodič dozoroval a kde si to dítě naškrábalo samo.
A červenou používám stále, neboť je to lety ověřená barva, která je mezi těmi různobarevnými propiskami, malůvkami a čmáranicemi opravdu vidět.
Máme děti ve stejných třídách a učitelky chtějí podrpsané úkoly od první třídy
. Nechápu, co je na tom složitého. Naši mi podepisovali úkoly do deváté třídy
.
@Zumpa píše: Více
Jak neumím vychovat? Prijdou sami, sami udělají úkoly, připraví si tašky. Škola je jejich starost. Úkoly dělají automaticky. Co je na tom špatně?
To, že selhává fáze podpisu, je i moje chyba. Když nechávali na stole, že bych podepsala, když jdou spát, tak jsem buď nepodepsala, nebo podepsala, ale sešit se nedostal do tašky, protože jsme to zazdili všichni.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Jak to je u vás na prvním stupni, chtějí učitelky podpis u úkolů? My dost s podepisováním bojujeme. Máme tretaka a pataka. Přijdou po škole sami, ani jeden už není ve družině, udělají úkoly, když přijdu já, už se ke mně sešity nedostanou. Když jsem trvala na tom, že mi mají dát sešity na můj stůl, tak často zapomněli dát do tašky, což mi přišlo horší. Už jsme si doma dělali legraci, že je naučíme podpis jednoho z nás, abychom měli klid, ale byla to jen legrace. Obě učitelky u všech úkolů píšou červeně Podpis!!!
Asi se to u nás nezmění. Jak to je u vás? Jak to bývá na druhém stupni?