Problémy s třídní učitelkou

81
5.4.25 22:00

Problémy s třídní učitelkou

Ahoj všichni tady na emiminu 💗
Potřebovala bych váš názor na situaci ohledně třídní učitelky dcery a případně jak řešit. Dcera měla 4 roky skvělou třídní učitelku, všechno fungovalo perfectně, ta bohužel kvůli nemoci musela ze školy odejít. Nová třídní učitelka byla zhruba týden úplně v pořádku ale poslední dobou je to blázinec. Dceři napíšu omluvenku na kartičku, podpis, prostě všechno, že má odejít o 2 h dřív k zubaři, následně i přez aplikaci do školy. A učitelka najednou chce třetí omluvenku? Do nějaké další karty nebo co…tak já nevím proč vždy stačila 1 omluvenka a teď najednou 3.. taky dcera teď kvůli soutěžní sezóně dost chybí a psát vše třikrát už vážně nejde… Zároveň je teď učí tělocvik a každou vynechanou hodinu musí mít omluvenku od doktora? Když dcera má třeba jen kašel nebo je hodně unavená tak přeci nepojedeme k lékaři z Prahy až do Berouna kde máme doktora jen kvůli nějaké hloupé omluvence, když vím že je dcera ok jen si potřebuje den odpočinout. Ani už nezmiňuju že vzdala děti před pár dny VEN… V tomhle počasí když viděla že většina má jen triko a kraťasy do tělocvičny… A teď až kvůli ní bude dcera nemocná tak pojedeme hodinu a půl k doktorce…? Ani omylem, na tohle nemám čas ani nervy.
Co si i tom celém myslíte, za mě teda šílený, vůbec nevím jak to teď řešit, po čtyřech letech v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25186
5.4.25 22:05

Podívej se, jak je to ve skolnim řádu. Ale podle mě stačí do aplikace. Ty tělocviky asi podle četnosti. A dceru vybav i na tělocvik ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6038
5.4.25 22:07

Tak si domluv s učitelkou schůzku a přesně se zeptej na postup, jak to dělat, abys mohla psát omluvenku jednou. Zároveň učitelce připomeň, že nemá co vyžadovat omluvenku od doktora.

Když to podáš slušnou formou, nemel by to být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
5.4.25 22:11

Pokud závodně sportuje nebo tancuje, může mít osvobození z tělocviku.
Jinak stačí jedna omluvenka do aplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5140
5.4.25 22:13
@Emily Krol píše: Více

To si děláš srandu, že? Vážně chceš znát můj názor? Přeháníš a ze své dcery děláš chudinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9031
5.4.25 22:20

Zjistit, jak to má nastavené všeobecně škola. Mohou být zmatky.
U nás se omluvení sjednotilo teprve v září. První stupeň měl papírovou do minulého školního roku. Byla stále příloha k žákovské, proto každá třídní vyžadovala omluvenku tam, ručně psanou a podepsanou. Druhý stupeň jel dávno v on-line režimu a přesto některý třídní chtěl i ručně podepsanou omluvenku. Ředitel dal v září pokyn jednotný, protože došlo konečně ke zrušení papírových TK. Už jsou jen on-line. Je to i ve šk. řadu, který každý rodič podepsal. Takže jsou si vědomi. Pokud jej opravdu každý četl a pak podepsal. Už je platná jen omluvenka v on-line žákovské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
5.4.25 22:22

Vše fungovalo s předchozí perfektně, no, mně spíš příjde, že po rodičích nic nechtěla a vše tolerovala. Nám se ve škole měnil systém, takže píšu omluvenku ten den v SMS, pak do aplikace a ještě na omluvný list. To je pro ty rodiče, co nejsou schopni se přihlásit do aplikace. Zatím takto omlouváme všichni. S tím nemá třídní nic společného, maximálně jít za vedením školy.
Naše lékařka omluvenky nevystavuje. Tohle škola ani chtít nemůže, pokud to nemá ve školním řádu. Chtěla bych vidět, kde je to uvedené jako povinnost.

S tím, že si učitelka dovolila vzít děti ven si děláš srandu ne? Pokud to jen počasí trochu dovolí, tak bych chtěla, aby byly děti stále venku. Tělocvik, pracovní činnosti, klidně i o přírodopisu. Tak dceři přibal k tělocviku termo prádlo - vyřešeno.

Podle mě si zbytečně hysterická a dvě ze tří věcí jsou blbosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4347
5.4.25 22:28

Omluvenky od doktora uz chtit nesmi, jinak u nas plati omluvenka v systemu, to uz je na skole
s ucitelkou bych se setkala nebo pockala a pripravila se na tridni schuzku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65243
5.4.25 22:29
@Kelsey1 píše: Více

U nás má druhý stupeň omluvné listy, protože je jistější, že omluvenku fakt píše rodič. Některá decka totiž mají přístupy do rodičovských účtu a sami si potvrzují sdělení pro rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
5.4.25 22:31

@nuklear90 Tobě by nevadilo kdyby tvoje dítě ve škole vzali na hodinu ven když je okolo 10°? Dcera měla tričko s krátkým rukávem a kraťasy, stejně jako dalších 15 dětí, učitelce řekli že jiné oblečení nemají, přesto šli ven, venku dcera učitelce řekla že jí je zima a ta s tím nic nedelala… Jestli tohle někomu přijde ok tak už nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9031
5.4.25 22:37
@vokishka píše: Více

Naštěstí tohle na základce vůbec řešit nemusíme. Ale dcera na střední mají tenhle režim. Což chápu.
Dcera na střední nemají v bakalářích vůbec ikonku
na možnost omlouvání. Chtějí jen v papírové verzi omluvenky a ruční podpis. To jsem jim i v září podepisovala, že budeme akceptovat. Zatím bylo třeba dvakrát omluvit akutně. Tak jsem psala zprávu do bakalářů a rovnou třídní, ať ví. A děda následně napsal do papírové a podepsal. Vzor podpisu jsme dávali oba. Děda je blíž. Takže papírovou řešil on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
5.4.25 22:45

@Emily Krol Měla jsem děti v lesní školce, tam neexistuje špatné počasí. Ven se nejde pouze při mrazech větších než -10 nebo vedrech 35+. Na školku navazuje škola se stejnými principy. Takže pokud se mě vážně ptáš, zda bych nechala jít dítě ven v +10 na jednu hodinu, tak se musím smát.
Ještě jednou. Je jaro, připrav oblečení tak, aby mohla jít na hodinu ven. Kde je problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27692
5.4.25 22:47
@Emily Krol píše: Více
:roll: ve škole má snad oblečení na tv ne? U nás mají tašku s oblečením jak pro tv v hale tak pro tv venku, navíc i kdyby si ho nosila sebou tak snad zabalí všechno aby byla připravená a pokud nic neměla mohla si vzít bundu co nosí do školy
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9031
5.4.25 22:51

Když víš, že chodí ven. Pokud nemá, tak přibalit do sportovní tašky na tělocvik teplákovku. Klidně tenkou větrovku. My tohle vždy v Decthlonu koupíme dětem. A mají prostě komplet výbavu do tělocviku. Je teda vyžadováno, ať mají věci a boty do tělocvičny a rovněž věci ven. U nás se taky jde ven. Ale zatím jen na rozběhnutí na ovále. Zbytek tělocviku je v tělocvičně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
5.4.25 22:52

Skola nema pravo vyzadovat omluvenku od lekare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin