Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
On to nikdo nečekal, když už 4 roky byly vždy vevnitř i přez léto. Tam vážně nikoho nenapadlo zabalit něco na ven… Už sem psala že skoro všichni měli krátké oblečení, kdyby uč dala vědět předem tak prosím, ale po čtyřech letech když je venku pořád zime by nikdo nedal dětem oblečení na ven
Omluvenku od dětské tam vyžadují od všech, když necvičí? Nebo tak řeší jen u dětí, které často nechodí na tělocvik?
@Dahlia0409 ne…4 roky byly vždy v tělocvičně takže tohle vážně nikdo nečekal…
@Emily Krol píše: Více
Zřejmě konečně někdo přišel na to, že venku je to lepší ![]()
No, tak vám paní učitelka názorně předvedla že na tělocvik se někdy bude chodit ven. Je tedy vhodné přibalit i tepláky a mikinu.
Pro jednou to ty děti zvládli, sice v nepohodlí, ale aspoň si už budou jisti že ven se půjde i když „Vomáčka zase nebude mít věci na převlečení“.
Proč paní učitelka bazíruje na třech na sobě nezávislých omluvenkách, to je mi záhadou
asi by stálo za to, někdy si v klidu dojít s učitelkou promluvit, většina podobných výmyslů má i nějaké odůvodnění.
Na naší škole učitelé akceptují jakoukoli napsanou omluvenku, v elektronické ŽK, na papírku, emailem nebo SMSkou učitelce.
Držím palce, ať si to nakonec všechno sedne a funguje k všeobecné spokojenosti.
Vzhledem k tomu, že je dcera už velká (předpokládám 8.? třída podle diskuze o tanečních), tak jí prostě řekni, ať si nachystá věci na TV i na ven a odnese je do školy.
Postup omluvenek budete mít ve školním řádu.
U nás omlouváme jen v bakalářích, jiný způsob je nepřípustný.
Tělocvik venku mají, ale dají vědět na jaře, že už budou chodit ven. Nicméně dcera ma permanentně v tělocviku i mikinu a dlouhé leginy. Jediné, co tam nemá, jsou boty na ven, bebot by tam zbytečně ležely půl roku, ale třeba teď už nosí do školy tenisky, mohla by si vzít ty…
Omluvenky od dr. se vyžadují pouze, když je podezření na záškoláctví a ve spolupráci s ospodem. Jinak bych též nemohla paní učitelce vyhovět, neb k lékaři chodíme zřídka…
No občas je telocvikar diagnóza mi přijde. Já na střední třeba normálně cvičila, ale na určité věci jsem měla osvobození kvůli krční páteři. Celý tři roky vysvětlování, proč to nemůžu dělat a že mám ten blbej papír. Ve třeťáku už ji to vysvětlovali i spolužáci.
Škola nemá právo vyžadovat omluvenku od lékaře, učitelku bych na to upozornila.
A rovnou se jí zeptala, jak to plánuje s telocvikem venku. Za mě je to fajn, ale považuji za normální, že se to oznámí předem (ať už jednorázově - u nás třeba některé ročníky nemají u budovy venkovní hřiště, nebo od dubna si nechte ve skříňce i vecizna ven). Pokud šli ven poprvé bez ohlášení, tak bych byla také v šoku a vadilo by mi to.
@Kačikáča píše: Více
No, ja bych tipla, ze ucitelka baziruje na te „poslední“, tedy omluveni absence v bakalarich, ale zakladatelka tvoří ty prvni dvě, vlastně nepotřebné ![]()
U nas treba vyžadují přesně tuhle posledni, ano akceptuji informaci, pres libovolny tebou vypsany kanal, ale pak to stejně musi byt pmluveno na tom „spravnem“ místě, takže to logicky pisu rovnou tam.
@albertka132 píše: Více
No, ono je otázkou, zda to bylo bez ohlášení
pokud je to fakt 8. trida, jak to nekdo psal, tak nepredpokladam, ze informaci „vemte si uz veci na ven, budeme nekdy chodit na tv ven“ budou psat učitele do bakalářů, to uz snad v tomhle veku staci rict detem.
Dcera je v sedmé. Tělocvikář do školy online píše v září první týden vše. A je tam nastavený podpis rodiče, že četl informaci. Má tam totiž komplet požadavky k TV, co musí mít, jak a co známkuje. Děti to vidí ve své verzi pro žáky. Kdo nemá komplet věci do tělocviku na hodinu, tak dostane 3. Dcera si jednou nechala tenisky na tělocvik doma. V žákovské bylo neúplný úbor 3. Mohla si někde půjčit, ale neudělala to. Nevím, proč je nesla domů. Tak dostala za tělocvik 3, protože nebyla připravená na hodinu. Dobře ji tak. Už si pamatuje, že si musí plnit požadavky.
@Emily Krol píše: Více
Jsem DPP na druhém stupni a třídu beru ven na hřiště za jejich obrovského nadšení každou hodinu, kterou supluju a kde je to možné (když vyučující nepřipravil práci). Mají svoje bundy a mikiny, jejich běžné oblečení se moc neliší od sportovního. Zatím si nikdo nestěžoval. Děti jsou rády venku a rodiče to neřeší ![]()
Nejvíc ven jsme chodili v zimě-vysoká absence učitelů k vůli nemocem.
S omluvenkou neporadim. Ale to tva dcera sla do skoly v tricku? Je ve 4. nebo v 5. tride, tak by uz mela byt rozumna a vzit si mikinu nebo bundu, ve ktere prisla do skoly. Nebud hystericka a dceru nauc samostatnosti. Mou dceru by to ve 3.tride teda napadlo.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.