Podepisování domácích úkolů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10972
10.4.25 18:20
@Anonymní píše: Více

Stačí se zeptat, měli jste nějaké domácí úkoly? :roll: selhává Vaše komunikace 8). U nás si taky dělají úkoly ve družině a vše chystají. Samozřejmě automaticky dávají všechno podepsat! Podpisy nefalšují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.25 18:20
@neumisa píše: Více

U nás to poznat není. Jedno dítě to má vždy nadrapane a druhé vždy krasopisně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.25 18:25
@Bytsamsebou píše: Více

Na úkoly se ptám denně, zajímám se i o to, kde je k podpisu, ale pak už se to nedotáhne, protože jsme v tom všichni stejní a zamluvime to, zapomeneme. To neřeším, protože se to nezmění. Považuji za super, že jsme vychytali to, že úkoly mají vypracované, to bylo taky složité, sháněli jsme úkoly všude možně.
Zajímá mě jen to, jak to je jinde.

• Citovat
  • Upravit
18151
10.4.25 18:29

Nejmladší dcera si od první třídy dělá úkoly ve škole, aby měla doma už klid. Nepodepisuju nikdy.
U těch starších už si nepamatuju, asi jsem podepisovala. Já to moc nechápu, proč ten učitel tak nutně potřebuje ten podpis. Kdyby ty úkoly byly s chybami, nebo odbyté, tak jo. Ale jestli je to dítě natolik schopné a samostatné, že si umí udělat úkol samo a správně, tak proč ho nutit do toho, aby to ten rodič kontroloval? Nemáme vést děti k samostatnosti? Rodiče i učitelé? A dohled dělat jen po dobu, kdy je to nezbytně nutné, nebo když je to dítě tak neschopné a nesamostatné, že tu kontrolu potřebuje? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.25 18:32

@bigl ony tam ty chyby mívají, ale já nekontroluju, jen podepisuju.

• Citovat
  • Upravit
101871
10.4.25 18:34
@bigl píše: Více

Tak ja podpis chapu akorat jako informaci, ze to dite neopsalo 5minut pred hodinou… Ale jestli je to s chybama neřeším, ma to být dítěte úkol a nikoliv muj, tedy chyby neopravuju. Ano, pokud za mnou dite prijde, ze necemu nerozumi, tak vysvetlim, ale jinak pouze hodim podpis a nectu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.25 18:34

Pokud se mi povede jednou za čas podepsat.

• Citovat
  • Upravit
10972
10.4.25 18:42

Tak když si to neumíš zapamatovat, tak řekni, teď hned mi dejte podepsat DÚ 8) :nevim:. Děláš ze všeho takový obr problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.25 18:42

@neumisa v první a druhé třídě jsem úkoly dělala s nimi, takže úkoly byly podepsané.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.25 18:46

Já z toho problém nedělám, protože jediný, kdo má problém, jsou učitelky.
Kolikrát zavelim, ale než dojdou do pokojů, zapomenou, proč tam šly, začnou si hrát, pak na to zapomenu já.

• Citovat
  • Upravit
26265
10.4.25 18:54

A? Mně je to fakt jedno. Odpověděla jsem na tvůj dotaz. Zbytek je mi fuk, to si vyřeš doma s dětmi a ve škole s učitelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2812
10.4.25 18:55

Já hlavně nevidím důvod vůbec se něčím takovým zatěžovat, na něco takového pamatovat :roll: pak si naději ženský stěžovat, že mají šílený „mental load“ když mysli na každou kravinu a nejsou to schopné přehodit na chlapa (protože ten by je s tím logicky poslal někam, stejne jako třeba s žehlenim, které je stejně jako tohle absolutně k nicemu :nevim::mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10972
10.4.25 18:56

Tak to jste na tom všichni špatně, když za ty tři vteřiny zapomenete všichni jednu věc! Musíte se naučit udělat jednu věc a až když ji máte hotovou, tak začít dělat druhou… 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.25 19:03

To už se nenaučím nikdy. Tady je i problém to, že nevidím důvod k podepisování. Přišlo mi to jako nesmysl už na ZŠ.

• Citovat
  • Upravit
15570
10.4.25 19:07

Buď v klidu. Taky jsem neschopná matka. :mrgreen:

Prostě mi to přijde jako zbytečný výmysl. Nač se tím zatěžovat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin