Dítě v autě u začátečníka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3392
2.3.20 21:04
@migmina píše:
Holky nademnou maji pravdu, reseni to neni odvest. Budou jezdit urcite ve svem bydlisti. Jen se modlit, aby dotycna jezdila opatrne

No tak dite ma druheho rodice, ktery ma zodpovednost a mel by situaci zodpovedne vyhodnotit. Tohle nema reseni. Zakladatelka musi spolehat na chlapa, ostatne vybrala si ho jako otce ditete :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.3.20 21:48
@Anonymní píše:
Ahoj, synuv otec žije asi 80 km od našeho bydliště. Má prý problém se pro syna dostávat, tak si ho nějakou dobu nebral. Teď přišel s tím, že si jeho přítelkyně dělá řidičák, který bude mít kolem 10. Prý už auto mají koupené a hned po zkouškách si pro syna přijedou. Já fakt trnu hrůzou a přemýšlím, že to celé zatrhnu. Přece nemůžu dát svoje dítě do auta někomu, kdo si teď dodělává papíry. Co myslíte? :think: :nevim:

Jako takhle, každý se nějak učil.. Mě sotva zaschly papíry, jezdila jsem s klukem, bylo mu 16 měsíců.. Byt tebou, odvezu ho a přivezu si sama. Pro ten pocit.. Dát dítě do auta někomu, kdo nemá úplně zkušenosti a chce jet 80 km, není ideál.. Chtěla bych to mít pod kontrolou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
2.3.20 22:33

Hele, já mám řidičák 14 dní. Při druhé jízdě (v pátek, s mamkou, která řídí 15 let, vedle, a s osmiletým synem vzadu, večer, takže tma) jen u nás po menším městě jsem zpanikařila, dojela jsem k první benzíně, tam se hystericky rozbrečela, že to prostě nezvládnu, řídit auto, klepala jsem se, musela to odřídit mamka. Třeba si to nextka taky rozmyslí. :lol:
V sobotu jsem jela jen s mamkou, bez dětí, ale meziměsto, skamarádila jsem se s autem a je to lepší, dneska už jsem vezla i oba svoje kluky. I mamka zhodnotila, že to není tak hrozný a už prý se se mnou tolik nebojí. :lol: Ale jsem ráda, že ji mám vedle sebe, bez ní bych si nejspíš netroufla ani sama, natož s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
3.3.20 05:16

:nevim: a třeba je taky nextka přirozený řidič a zbytečná hysterie.. Pokud tak panikaris, děti odvez, ale nezabranis tomu aby jeli nakoupit nebo na výlet.. Jinak já dostala ve středu řidičák a o víkend jsem sama s dcerou jela trasu Praha-Ostrava na prazdniny k babičce. Máma s babi panikarila, táta uklidnoval, že jsem po něm a ať neplasi :nevim: s přehledem, od doby co jsem dostala papíry jezdím denně v průměru 100 km, v řízení na výlety se stridame s partnerem, ale denně jsem za volantem a kromě srazeneho králíka, který mi skočil do cesty přímo pod auto vše v pohodě, nikdy nic. Ono to chce za volantem používat mozek a být v klidu.. Ségra dostala ridicak a od té doby nesedla za volant, taky panikari a nevěří si.. A pokud bude čerstvá absolventka autoškoly, tak předpokládám, že kor jako ženská nepojede jak magor ale naopak opatrně a bude si dávat pozor :nevim:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
3.3.20 08:15

@Kattynka000 nechápu proč si lidi dělají řidičáky a pak nejezdí..k čemu ho mají..
u nás taky..segra s mamkou mají řidičáky, mamka jezdí občas, řekla bych tak řádově 10× do roka..segra nejezdí vůbec. Bojí se…na co ho má? stejně ho ani v krizi nepoužije..pak takový člověk má sednout do auta..a tomu se pak říká neúmyslná nehoda, neúmyslné zranění atd…to těžko..to je úmysl jak prase..když sednu a neumím..stejně tak když sednu a jsem nažratý, to fakt není neúmyslné..

• Citovat
  • Upravit
Kattynka000
3.3.20 20:30

@smurfka přesně tak.. Taky to nechapu.. V závěru to je pro ty lidi dobrý jen jako druhý doklad.. Když bude krize a budou muset za volant tak je to akorát o tom, aby v té panice zabili buď sebe nebo někoho jiného.. V těhlech případech jsem pro aby se auto posuzovalo jako zbraň, protože tím se přesně stává, když do toho sedne člověk co panikari, nevěří si a dělá hysterické kiksy.. :pocitac: Když na to nemám, tak si mám dohaje zaplatit jízdy navíc a prostě s tím instruktorem jezdit dokud si za tím volantem nezvyknu. A že se bojí jezdit sami? Co udela třeba táta sedící vedle? Zareaguje strhnutim volantu a napali to někam do skarpy? A co když tam skarpa nebude, ale bude tam plná autobusová zastávka? Mj, pedály ten spolujezdec neovládá.. Posledně jsme se bavili s chlapem, co mu přesně takhle histericka ženská zahamtla na statovce nečekaně auto, protože se lekla chlapa co chtěl najet (ten pořad stal na místě, ona na hlavní).. Normálně jsem pro, aby se klidně co měsíc první roky chodilo na prezkusujici povinné placené jízdy a psychotesty a neuděláš, tak okamžitě sebrat papíry..

• Citovat
  • Upravit
26250
3.3.20 21:06

@smurfka @Kattynka000

a to já zas chápu - sama jsem byla taková. řidčák jsem si dělala na škole, protože ho nabídli celé třídě -tak proč ne. A pak jsem 20 let nejezdila. Dílem nebylo čím, dílem jsem se bála. Zlomilo se to, až když mi muž skončil na JIPu a já najednou MUSELA. Do té doby prostě nebyl důvod. A jak jsem byla ráda, že ten řidičák mám hotový, jen zaprášený. Začít znova nebylo tak hrozné, jen chyběl impuls.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
4.3.20 02:30

@neumisa tohle ještě možná pochopím, když ho dělá člověk na střední, protože finance.. Ale většina těhlech lidi si ho opravdu dělá třeba ve 30, nebo prostě v „dospělém životě“ a vyleze z autoškoly a hysterie já řídit nebudu a pak brečí na prvním odstavnem místě… Já si ho přesně z toho důvodu nedělala práve už na škole, věděla jsem, že nebude čím jezdit a aby mi 10 let ležel zapraseny v peněžence a když bude potřeba za X let vyjet tak nebudu ani vědět kde je brzda a kde plyn, tak jsem to rázně zamítla a napřed jsem dokonce koupila jako motivaci auto :mrgreen: dokud nebyla dcera, tak jsem ho nepotřebovala, v Praze vše metrem. Ale pak čekat až přijede chlap z práce a jet večer s malou na velký nákup se mi prostě nechtělo, navíc všechny návštěvy rodiny která byla daleko plánovat podle jeho volna už byl opruz, donutilo mě to a ihned jsem začala jezdit. Pro řidičák jsem jela jako spolujezdec, z úřadu už jsem si to domu 50km odridila sama a od toho dne jsem denně za volantem, i kdyby jen 4 km do krámu. Sice jsem hrozně zpohodlnela a od té doby jela mastnou tyčí snad 4×, ale vím, že si za volantem můžu věřit a že mám jen „zdravý respekt“, protože proti mě přesně může vyjet nějaká hysterka, která zpanikari kvůli tomu, že se hned nerozjede na křižovatce a nějakej nervni idiot na ni zatroubi a rychlá reakce bude na mě… A když se potkají takovýhle dva řidiči, tak je prostě průser na světě..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix