Dítě v nosítku, jak jej obléci v zimě?

2411
30.12.13 22:19

Dite v nostiku - zima, jak oblect ?

Koupila sem nositko Ergo, protoze syn (8.mesicu) kocarek proste nesnasi, se kterym sem maximalne spokojena (a predevsim syn), presto sem „nositkova panna“ a netusim jak oblect kojence do nositka v zime, tedy napr.nyni kdy je venku +4 az 6 stupnu, ale pochopitelne me zajima jak to resite kdyz uderi opravdicka zima?

Ve sportaku mam fusak, ale u nositek nevim.Pod bundu ho neschovam, ani takovej Rumburak kabat nemam :?

EDIT: koukam, ze se mi podarilo krapet podelat nazev diskuze :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14309
30.12.13 22:22

@ne-silenamatka
S dovolenim sa prizivim.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2907
30.12.13 22:23

No taky by mě zajímalo :think: Já jsem uvažovala že bych na něj dala fusak ( máme emitexový) a nějak to stáhla, ale drželo by to? nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
30.12.13 22:25

@ne-silenamatka četla jsem že někdo doporučoval ušít nebo nechat našít kus látky se zipy. Takové nastavení bundy látkou. Zatím jsem měla malou v nosítku v kombinéze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
30.12.13 22:26

Taktéž :-) Přijde nám Kibi snad v pátek a už se s mužem těšíme. Co beru jako super věc, je kukla na hlavu od Mony Moths či jak se to píše :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
30.12.13 22:27

@ne-silenamatka Řekla bych že stejně jako malé již chodící dítko :think: ale možná by stálo za to zvážit koupi nosící bundy nebo klasické o nějaké to číslo větší, alespoň já raději nosím pod bundou, ale nosím spíše na kratší trasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
30.12.13 22:30
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
30.12.13 22:31

K nosítkům se dají koupit i speciální bundy, pod které se dá dítě schovat, aspoň k Manduce jsem něco takového viděla ale bude to asi dražší. Já nosím dceru od 6 týdnů doteď (21 měsíců) v Manduce a nic extra jsem neměla, loni měla vždy hodně teplou kombinézu a stačilo to, nikdy nebyla studená. Ale zase musím uznat, že to asi nebylo moc pohodlné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
30.12.13 22:33

Hmm..koukam na Fler a mozna by se hodilo neco jako tohle ?

Nebo jinak: oblekate dite do nositka jen s pravidlem:„o jednu vrstvu vice“, preci jen jak ho nosim, tak ho zahrivam i vlastnim telem…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
30.12.13 22:35

Mám taky nekočárkové dítě :cert: :mrgreen: ale když už je ve sporťáku a trochu přizvednutý, tak se mu už kočár líbí… :lol:
pokud budou teploty pod nulou, obléknu takto - body, punčocháče, mikina, tepláčky, kombinéza… raději dát vlněné ponožky nebo nějaké hooodně teplé nebo nějaké chlupaté bačkůrky pro mimina - nejvíce trpí na chlad nožky.
Dítě dám do nosítka a zapnu si spodní druk bundy a kousek zipu (mám delší bundu), a pak malého překryji dekou - a nacpu si ji po okrajích do bundy.

Dá se koupit nosící bunda, ale ta je docela drahá… nebo se dá koupit jen kapsa… to už je za lepší peníze :lol: Já používám tu deku, ptž nosím teď už jen krátké trasy - třeba od auta k lékaři nebo po obchodech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
30.12.13 22:36

Tak my byli na procházce s nosítkem před pár dny a malá (15m) na sobě měla: silné punčocháče, manšestráky, košilku-body + rolák a teplou mikinu. Na nohách ještě capáčky z vlny alpaky. Přes ní jsem hodila tuhle ochrannou kapsu (někde tady na diskuzích jsem se dopátrala, že je údajně lepší než Mam, a za velice slušnou cenu): http://www.outdoorkids.cz/?….
Na hlavně měla malá slabou kuklu z outlastu, tuhle: http://www.outdoorkids.cz/?… a přes ní kapucu z té mikiny.
Všechno OK, nohy teplé, za krkem taky, ale nezpocená :)

Edit: kecám, ještě přes punčocháče měla vlněné návleky a pak teprve ty manšestráky. Ale to už možná bylo přehnané, možná by v téhle kombinaci stačily obyčejné punčocháče.

Příspěvek upraven 30.12.13 v 22:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743

@ne-silenamatka dceri davam ponozky, bavlneny overal a cepicku pak pres naszapnu bundu. Kdyz uz byl syn vetsi a pod bundu se nevesel tak jsem ho oblekla jako do kocaru a pres nej koupila MaM kapsu pro noseni deti. Vyjde vyrazne levneji nez nosici bunda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974

Také jsem tohle řešila, tak můžu napsat, co jsem vypátrala

Buď koupit kapsu na nosítko, originál je MAM, teď na zimu je nejvhodnější ta MAM Deluxe, v případě, že budete předpokládat, že s tím půjdete do deště, je dobré se podívat spíše po softshellové verzi. Jinak kapsy se následně dobře prodávají, tak bych se investice nebála. Sama jsem kapsu zakoupila, MAM Deluxe a jsem moc spokojená. Velmi jednoduše se nandává, malé dám čepici, body, mikinku, punčošky a legíny, capáčky (když je mráz) a je v tom vyhřátá.

Potom se dá zakoupit bunda, tu jsem měla půjčenou na podzim, byla super, i deště zvládala s přehledem, jen dole nebyla stahovací, takže do zimy nepoužitelná.

A nebo si můžete nechat k zimní bundě ušít zvětšovací díl (vloží se mezi zip)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
30.12.13 22:38
@ne-silenamatka píše:
Hmm..koukam na Fler a mozna by se hodilo neco jako tohle ?

Jo, to vypadá dobře :-)

A jinak já dávala spíše o jednu vrstvu méně než sobě, ale já mám tedy horkokrevné děti, kdežto já jsem zmrzlina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
30.12.13 22:38
@ne-silenamatka píše:
Hmm..koukam na Fler a mozna by se hodilo neco jako tohle ?Nebo jinak: oblekate dite do nositka jen s pravidlem:„o jednu vrstvu vice“, preci jen jak ho nosim, tak ho zahrivam i vlastnim telem…?

No, malý byl vždycky šíleně zpocený… to si musí každý sám vyzkoušet a přizpůsobit… ale ta kapsa na záda miminka je určitě dobrá a ani není moc drahá… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková