Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Koupila sem nositko Ergo, protoze syn (8.mesicu) kocarek proste nesnasi, se kterym sem maximalne spokojena (a predevsim syn), presto sem „nositkova panna“ a netusim jak oblect kojence do nositka v zime, tedy napr.nyni kdy je venku +4 az 6 stupnu, ale pochopitelne me zajima jak to resite kdyz uderi opravdicka zima?
Ve sportaku mam fusak, ale u nositek nevim.Pod bundu ho neschovam, ani takovej Rumburak kabat nemam ![]()
EDIT: koukam, ze se mi podarilo krapet podelat nazev diskuze ![]()
No taky by mě zajímalo
Já jsem uvažovala že bych na něj dala fusak ( máme emitexový) a nějak to stáhla, ale drželo by to? nevím ![]()
@ne-silenamatka četla jsem že někdo doporučoval ušít nebo nechat našít kus látky se zipy. Takové nastavení bundy látkou. Zatím jsem měla malou v nosítku v kombinéze.
Taktéž
Přijde nám Kibi snad v pátek a už se s mužem těšíme. Co beru jako super věc, je kukla na hlavu od Mony Moths či jak se to píše ![]()
@ne-silenamatka Řekla bych že stejně jako malé již chodící dítko
ale možná by stálo za to zvážit koupi nosící bundy nebo klasické o nějaké to číslo větší, alespoň já raději nosím pod bundou, ale nosím spíše na kratší trasy.
K nosítkům se dají koupit i speciální bundy, pod které se dá dítě schovat, aspoň k Manduce jsem něco takového viděla ale bude to asi dražší. Já nosím dceru od 6 týdnů doteď (21 měsíců) v Manduce a nic extra jsem neměla, loni měla vždy hodně teplou kombinézu a stačilo to, nikdy nebyla studená. Ale zase musím uznat, že to asi nebylo moc pohodlné ![]()
Hmm..koukam na Fler a mozna by se hodilo neco jako tohle ?
Nebo jinak: oblekate dite do nositka jen s pravidlem:„o jednu vrstvu vice“, preci jen jak ho nosim, tak ho zahrivam i vlastnim telem…?
Mám taky nekočárkové dítě
ale když už je ve sporťáku a trochu přizvednutý, tak se mu už kočár líbí… ![]()
pokud budou teploty pod nulou, obléknu takto - body, punčocháče, mikina, tepláčky, kombinéza… raději dát vlněné ponožky nebo nějaké hooodně teplé nebo nějaké chlupaté bačkůrky pro mimina - nejvíce trpí na chlad nožky.
Dítě dám do nosítka a zapnu si spodní druk bundy a kousek zipu (mám delší bundu), a pak malého překryji dekou - a nacpu si ji po okrajích do bundy.
Dá se koupit nosící bunda, ale ta je docela drahá… nebo se dá koupit jen kapsa… to už je za lepší peníze
Já používám tu deku, ptž nosím teď už jen krátké trasy - třeba od auta k lékaři nebo po obchodech…
Tak my byli na procházce s nosítkem před pár dny a malá (15m) na sobě měla: silné punčocháče, manšestráky, košilku-body + rolák a teplou mikinu. Na nohách ještě capáčky z vlny alpaky. Přes ní jsem hodila tuhle ochrannou kapsu (někde tady na diskuzích jsem se dopátrala, že je údajně lepší než Mam, a za velice slušnou cenu): http://www.outdoorkids.cz/?….
Na hlavně měla malá slabou kuklu z outlastu, tuhle: http://www.outdoorkids.cz/?… a přes ní kapucu z té mikiny.
Všechno OK, nohy teplé, za krkem taky, ale nezpocená ![]()
Edit: kecám, ještě přes punčocháče měla vlněné návleky a pak teprve ty manšestráky. Ale to už možná bylo přehnané, možná by v téhle kombinaci stačily obyčejné punčocháče.
Příspěvek upraven 30.12.13 v 22:39
@ne-silenamatka dceri davam ponozky, bavlneny overal a cepicku pak pres naszapnu bundu. Kdyz uz byl syn vetsi a pod bundu se nevesel tak jsem ho oblekla jako do kocaru a pres nej koupila MaM kapsu pro noseni deti. Vyjde vyrazne levneji nez nosici bunda
Také jsem tohle řešila, tak můžu napsat, co jsem vypátrala
Buď koupit kapsu na nosítko, originál je MAM, teď na zimu je nejvhodnější ta MAM Deluxe, v případě, že budete předpokládat, že s tím půjdete do deště, je dobré se podívat spíše po softshellové verzi. Jinak kapsy se následně dobře prodávají, tak bych se investice nebála. Sama jsem kapsu zakoupila, MAM Deluxe a jsem moc spokojená. Velmi jednoduše se nandává, malé dám čepici, body, mikinku, punčošky a legíny, capáčky (když je mráz) a je v tom vyhřátá.
Potom se dá zakoupit bunda, tu jsem měla půjčenou na podzim, byla super, i deště zvládala s přehledem, jen dole nebyla stahovací, takže do zimy nepoužitelná.
A nebo si můžete nechat k zimní bundě ušít zvětšovací díl (vloží se mezi zip)
@ne-silenamatka píše:
Hmm..koukam na Fler a mozna by se hodilo neco jako tohle ?
Jo, to vypadá dobře ![]()
A jinak já dávala spíše o jednu vrstvu méně než sobě, ale já mám tedy horkokrevné děti, kdežto já jsem zmrzlina…
@ne-silenamatka píše:
Hmm..koukam na Fler a mozna by se hodilo neco jako tohle ?Nebo jinak: oblekate dite do nositka jen s pravidlem:„o jednu vrstvu vice“, preci jen jak ho nosim, tak ho zahrivam i vlastnim telem…?
No, malý byl vždycky šíleně zpocený… to si musí každý sám vyzkoušet a přizpůsobit… ale ta kapsa na záda miminka je určitě dobrá a ani není moc drahá… ![]()