Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dcera nastoupila letos do státní školky a taky nám každé ráno pláče. Přitom od roku a půl chodila do soukromé školky, kde byla strašně spokojená a těšila se tam. A hned od začátku tam bývala na celý den, protože jsem chodila do práce. Teď jí jsou tři roky a kousek a ta změna školky jí asi neudělala dobře. Navíc v listopadu čekáme miminko, takže ona ví, že jsem doma. I když jí každé ráno vysvětluji, že jdu třeba do práce nebo k lékaři (i když to není pravda). Vyzkoušeli jsme i to, že jí tam vedl tatínek, ale také mu tam brečela. Podle učitelek prý ale pak přestane a když ji odpoledne vyzvedávám, tak je v pohodě. Doma mi ale říká, že se s ní nikdo nechtěl kamarádit. Přitom vždycky když jsme někoho nového potkali na hřišti, tak byli hned kamarádi. No doufám, že se to zlepší a že to nebude dlouho trvat. Nechtěla bych jí ze školky odhlašovat, když byla doteď zvyklá někam chodit, tak ať v kontaktu s dětmi zůstane. Já bych jí toho doma moc nenaučila, až se mimčo narodí.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, malou jsem dala od září do školky, je jí 3,5 roku, první dva dny dobrý, vůbec neplakala, ale dneska tam nechtěla, myslela jsem, že mi to urve srdce ju tam dát, beru si ju teda hned po obědě, čekáme druhý dítě ted v září, tak nevím, jestli to byl dobrý nápad ji tam dávat nebo si ju nechat doma, jaké máte vy zkušenosti? děkuji
Syn teď nastoupil od září chodí po obědě domů a teď mám doma miminko taky jsem se bála jestli ho tam dát ale mě to i synovi vyhovuje dopoledne si pohraje s dětma trochu se socializuje a já mám klid si uklidit, uvařit poňuchat se s mladším a odpolko si užíváme všichni spolu
…
Já bych jí tam dávala a ráno bez dlouhého loučení s tím že jí doma ujistíte že po obídku pro ní příjdete(a samozdřejmě dodržet slib)
ale to je můj názor teda
@milamaminka píše:
Moje taky brečí 3 dnykdyž ji tam přivedu je fajn a hezky rozloučímé. A ve 12:00 přijdu a vona v amoku..:-( nechce nic jist a hlavně třeba vůbec nejí věci které tam jsou. Ptala jsem Paní učitelky jestli muže ji dávat suché pečivo nebo bez omáčku jelikož je suchý tím už 2 roky mam vůbec nic nejí a když netime tak ma davici reflex. Učitelka řekla že to nejde jelikož ostatní Deti budou chtít taky. Chápu ale jak se stravují Deti s obzvláštní výživou?
Jako, že by se děti chtěli opičit a chtěli taky suchý rohlík, jo?
Maminky, máte některá zkušenost s tím, že dítě chodilo nějaký čas bez problému do školky, u nás 3 měsíce, těšila se na děti a pod. A teď nechce do školky a poplakává ve školce. Předtím žádný problém. Čím to může být?
@Chechia píše:
Maminky, máte některá zkušenost s tím, že dítě chodilo nějaký čas bez problému do školky, u nás 3 měsíce, těšila se na děti a pod. A teď nechce do školky a poplakává ve školce. Předtím žádný problém. Čím to může být?
Ahoj, a nema ve skolce nejake problemy? Zkus se ji zeptat, jestli ji tam neco nevadi (nova ucitelka, konflikty mezi detmi apod.).
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.