Snídají vaše školkové děti?

170
2.9.15 07:49

Snídají Vaše školkové děti?

Otázka je jasná - jak je to u Vás? Ráno před školkou do dcerky nic nedostanu, maximálně trochu kakaa, ale spíš ani to ne - většinou chce jen napít čaje (to už mi přijde to kakao alespoň trochu sytější). Chtěla bych, aby měla navyknuto snídat, i později kvůli škole - teď to ještě není taková hrůza, ale ve škole asi svačinu v 9 mít nebude… Co dáváte dětem ráno Vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lucenka
2.9.15 07:52

Kluk ráno snídá normálně. Já do sebe nedostanu tak hodinu po probuzení nic, takže snídám až v práce (a co si pamatuju, tak stejně jsem to měla ve škole, takže jsem většinou měla 2 svačiny a jednu menší si snědla o první krátké přestávce).

• Citovat
  • Upravit
69235
2.9.15 07:53

No, dávám jí sladké lupínky s teplým mlékem. Nic jiného do ní taky nedostanu. Ještě by snědla studený jogurt, to mi to teplé mléko přijde lepší.
Pravda, že ji vzbudím a během 20 minut odjíždí do školky, za 20 minut od probuzení nejím ani já, ale snažím se jí dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
2.9.15 07:53

Naši snídali při cestě do školky.

Ale není školka jako školka. U nás ve školce byla „až“ svačina, ale v rodném městě dávali i snídani.

Mám dvě děti a obě rozdílné, jedno musí posnídat, druhé snídá jen někdy a vydrží ve škole až do svačiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
2.9.15 07:56

Ano, dcera snídá půl rohlíku s medem nebo marmeládou a kakao. Měla taky lupínkové období. Vstává v sedm hodin, do školky odcházíme v 7.45. Ve školce mají až svačinu v 9 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
2.9.15 07:58

Cereálie s mlékem nebo jogurtem, kaši - ovesnou, rýžovou, krupici, pečivo, ovoce, bábovku… to jsou věci, které do sebe jsou schopné rychle nacpat. mezitím jim nachystám oblečení atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
2.9.15 08:00

Ano snídají, s tímhle nemáme problém. Snídají cokoli, chleba s máslem a medem, s rybičkami, s vajíčkem, se šunkou, se sýrem, atd., někdy lupínky s mlékem. Co jediné moc nechtějí, jsou buchty.
K pití buď čaj ze sušeného ovoce (to pak snědí i to ovoce), mléko, kakao.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
2.9.15 08:00

Naše holčina snídá tvaroháček, ale tak jednou týdně ho ani nesní. Času má dost, u nás se spěchat nemusí. O víkendu je to o něco lepší, ale ona se s jídlem courá, chodí si přidávat podle toho co máme my atd. mezi 7-9h. Často jogurt s křupkovou směsí nebo pečivo s něčím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
2.9.15 08:02

@Bambulka12 Obe deti jsou naucene snidat,.takze jejich prvni cesta z postele je rovnou ke stolu a to vstavaji sakra brzo v 5.45, protoze jsou ve skolce kvuli me praci uz od 6.30.:-( Svacinu.ve skolce maji take az v 9hod.

• Citovat
  • Upravit
14106
2.9.15 08:05

@Bambulka12 Snídají oba. Kluk obvyklý jogurt, holka různě (rohlík, tvaroh s kakaem, jogurt).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
2.9.15 08:06

Dcera snídá lupínky s mlékem už od školky a vydrželo jí to do teď a to je v pátý třídě chystá si to už sama a ještě se jí to nepřejedlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
2.9.15 08:08

Snida, vetsinou jogurt. Chodi do skolky brzy rano, do svaciny by to nevydrzela.

• Citovat
  • Upravit
167
2.9.15 08:10

U nás vedou lupínky s mlékem, jogurt nebo i koblih, ev. sladký koláč a na pití vždy něco teplého - čaj, kakao.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
2.9.15 08:13

Obvykle snídají pečivo a mléko. Sladké křupínky jsme dali jednou (48% cukru) potom byli tak divocí že jsem je nomohl dostat ani do auta.

Já teda snídám obvykle až když se vrátím ze školky (v klidu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
2.9.15 08:16

Ne, nesnídá. My s manželem ano, takže se domnívám, že se nejedná o zlozvyk okoukaný od rodičů. Urputně jsem každé ráno zkoušela až tři různé chody - nemělo to smysl. Dnes dostává jeden - sníš - nesníš a 99,9% nesní :nevim: Nicméně chodíme do školky mezi 7,30 - 8 hodinou, takže v 8,30 mají už sváču. A o víkendu opravdu jí cca 1 až 2 hodiny po probuzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin