Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Naše děti vstávají v 5.50, odcházíme 6.20. Mladší (3,5 roku) teď nastoupil do Mš, ráno pije mléko z láhve, nic dalšího do něj nedostanu. Svačinu mají v devět, ale odmítá jíst pomazánky, takže včera měl až polévku a to vyjedl jen vodu. Pak snědl trochu br. kaše. Dneska měl opět jen mléko a předpokládám, že do polévky opět nic jiného nesní. Jsem docela zvědavá, jak dlouho bude hladovět. Starší (6,5 roku) nastoupil do školy, snídá půlku rohlíku nebo chleba s čímkoliv a čaj.
Samozřejmě snídají, je to samozřejmost - byly ke snídani vedeny odmalička (Když vstaly z postýlky, první věc byla snídaně)… i v době, kdy ještě nechodily do školky.
Snídají cornflakes nebo ovesné vločky, chleba nebo rohlík s medem nebo něco podobného + mléko.
@terinka4444 píše:
No do školky žádné jídlo nosit nesmíme, tam jedí, co dostanou.
Ok, já jsem myslela spíš tu starší, školačku.
Já teď dítě ve školce nemám, ale za celých 6 let, co se tam starší děti vystřídaly, tam nebyla ráno sladká svačina. Vždy to bylo pečivo s pomazánkou. Koláč, loupáček, fontík(mléčná žemle s polevou) nebo kousek bábovky byl někdy odpoledne, ale to už tam moje děti nebyly, svačiny jsme měli odhlášené.
Ráno do něj dostanu něco výjmečně. Vždy je to spíš nějaká mlska. Někdy si dá i křupinky s mlíkem, ale to už musí být.
Občas si dá třeba muffina nebo kousek buchty (pokud den předtím peču), dneska mi třeba ukořistil dva kousky želé v čokoládě
, včera si dal kubíkovo kapsičku (100%ovocné pyré)
Něco k jídlu do něj dostanu v průměru dvakrát týdně. Svačinku má ve školce v devět, tak doufám, že hlady nepadne, když vstáváme v šest ![]()
@Jana206 píše:
Ok, já jsem myslela spíš tu starší, školačku.Já teď dítě ve školce nemám, ale za celých 6 let, co se tam starší děti vystřídaly, tam nebyla ráno sladká svačina. Vždy to bylo pečivo s pomazánkou. Koláč, loupáček, fontík(mléčná žemle s polevou) nebo kousek bábovky byl někdy odpoledne, ale to už tam moje děti nebyly, svačiny jsme měli odhlášené.
jo, školačka by mléko s lupínkama nepozřela, ta by se asi zblindila raději, a je děsné, její jediné možné jídlo je pečivo namazané lučinou nebo suché pečivo se šunkou ta nic jiného nevařeného nejí. Za chvíli jí vyraší lučina na hlavě.
@terinka4444 Moje dcery milují lučinu samotnou bez pečiva
Tu domácí si dávají do kelímku od jogurtu a jedí.
Suché pečivo se šunkou/tvrdým sýrem, zase dlouhodobě preferuje syn, což mě čílí, protože chci, aby často jedli pravé máslo(z kostky, ne Floru nebo něco podobného).
Ale zjistila jsem, že nemá cenu nic hrotit, protože většinou se střídají různá období různých chuťových preferencí a zpravidla s tím nic moc nenadělám. Musím počkat, až to přejde.
Snidaji obvykle něco sladkého. Ale já taky, prostě ráno nic jiného nepozru. Pak mají dopo pečivo s pomazankou a ovoce. Starší to nejedl loni, teď už prý jo. Loni si dal jen to ovoce nebo kousek suchého pečiva. Mívají k tomu mléko, ale to nepije. Pak sní oběd, nevybírá, jí všechno, polévku i druhé. Odpo mívají nějaký mléčný výrobek nebo něco sladkého, koláč, loupak, vanocku.. ale to ne vždy jí, někdy jde po obědě domů. ![]()
Snidame kolem 6:30, ve školce je svačina asi v 8:40.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.