Nechce pít ve školce

92
1.9.15 22:07

nechce pit ve skolce

Zdravim, potrebovala bych poradit. Syn byl dnes poprve ve skolce a kdyz jsem si ho vyzvedavala tak prvni co mi rekl, ze porad otravoval pani ucitelku ze ma zizen. V tu chvily jsem to nejak neresila, ale po chvilce si zacal stezovat ue ma zizen a neprestal dokud jsem mu nesla koupit piti ktere vypil na ex. Kdyz jsem se ho ptala co pil ve skolce tak rikal caj a vodu a to uz jsem mela jasno. Syn pije pouze vodu se sirupem, takze si myslim, ze za cely den nic nepil. Myslite, ze ho mam nechat tak at si zvykne( ale nechat ho cely den bez piti) nebo mam se zkusit domluvit s ucitelkou a nosit mu piti? Co myslite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Nafrněná
1.9.15 22:10

No tak mu zatím nos pití, ale tak malé dítě aby nebylo zvyklé na vodu, ale jen na vodu se sirupem, to je docela divné… zkus se nad tím zamyslet :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
1.9.15 22:20

@Nafrněná ježiš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
1.9.15 22:22

U nás mají každý den něco jiného ( a ke každému jídlu) a navíc tam mají i svoje lahvičky s pitím z domova. A ve vedru je pořád nutí. I když dneska byl asi zmatek všude. Domluv se s učitelkama, každá školka má svoje pravidla, my je neznáme.

Příspěvek upraven 01.09.15 v 22:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
1.9.15 22:22

@Run asi teda jsem byla vedená jinak, ale pro mě je nepředstavitelné aby tříleté dítě bylo zvyklé jen na vodu se sirupem… pokud to máte jinak, ráda se přiučím

• Citovat
  • Upravit
1086
1.9.15 22:23

U nás nejde nosit vlastní pití, záleží na školce, jestli to povolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
1.9.15 22:24

@Nafrněná nevím jak jsem byla vedená já, tenkrát asi jely hlavně čaje s cukrem. Moje dítě chtělo jen kozu a pak mi dalo fakt práci naučit jí aspoň na ředěné džusy. Později šťávy. Tlamolepy má za odměnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
1.9.15 22:25

Tak ono jde taky o to, že to dítě bez sirupu nic nevypije, takže k tomu z nutnosti přistoupíš. Starší nepil vůbec, tak dostával taky sirup, mladší se sirupu brání a pije jenom vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
1.9.15 22:25
@Run píše:
@Nafrněná nevím jak jsem byla vedená já, tenkrát asi jely hlavně čaje s cukrem. Moje dítě chtělo jen kozu a pak mi dalo fakt práci naučit jí aspoň na ředěné džusy. Později šťávy. Tlamolepy má za odměnu.

aha :-) no já jsem nekojila takže zvyknout dítě jen na vodu nedělalo žádný problém…
ale asi to teda každé dítě bude mít jinak..

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
1.9.15 22:28
@Nafrněná píše:
aha :-) no já jsem nekojila takže zvyknout dítě jen na vodu nedělalo žádný problém…
ale asito teda každé dítě bude mít jinak..

Amen :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
1.9.15 22:34

Nech ho on si zvykne, ta zizen ho dozene a hlavne bude vedet za ve skolce se pije jen tohle takze se prispusobi..neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
1.9.15 22:52

Náš je zvyklý na vodu a ve školce mu prý nabídli jen čaj :mrgreen: Ale to je ještě dobrý, moje dítě nejen že nepilo, ale ani nic nejedlo. Tak byl to první den a doufám, že si to sedne a že si zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
1.9.15 22:56

Po prvním dnu nic neřeš, prcek sám za pár dnů zjistí, jaká pravidla ve školce fungují, obvykle se přizpůsobí, popř. to doladíte. Řekl ti, že pil vodu a čaj, což klidně mohla být pravda, dnes bylo velké vedro a není problém mít za chvíli žízeň znovu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
1.9.15 23:00

U nás ve školce se dava zase jen šťáva nebo čaj. Dcera je zvykla pit vodu, tak sem zvědavá. Jo a taky je normální to, že když jdou děti ven, dá se tam konvice s pitím a třeba dva erarni kelímky ze kterých pije v nejhorším případě všech 28 dětí? Omluva za OT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
1.9.15 23:10
@Fikta píše:
Náš je zvyklý na vodu a ve školce mu prý nabídli jen čaj :mrgreen: Ale to je ještě dobrý, moje dítě nejen že nepilo, ale ani nic nejedlo. Tak byl to první den a doufám, že si to sedne a že si zvykne.

Jojo, moje dítě čaj nepije a šťávu taky nemusí, tak jsem upozornila a požádala ať mu dají vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin