Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,jaké je vaše dítě ve znamení Býka?
Koukam taky kluk, co??
Asi hlavne tvrdohlavy a neco jako obdobi vzdoru se zachvatama vzekani a mlaceni hlavou o zed mmu zacalo uz v 16m ![]()
Jinak je neuveritelne mazlivy zlaticko.
A taky perfekcionista - porad neco prerovnava a organizuje. Uklizi - kdyz mu neco popada na zem, nebo to rozhazi, tak to pak sesbira do posledniho kousku…
To je tedy jako u nás,dneska předvedl naprosto šílený záchvat vzteku,protože nechtěl jít po svých.
To si asi ještě užijeme ![]()
tiez mam byka chlapca, ale ma teda len pol roka,zatial sa ukazuje ako velmi kludne pokojne a bezproblemove dieta. kazdy sa ma pyta, ze ci vie vobec plakat ![]()
nezda sa mi, ze by bol tvrdohlavy, skor velmi prisposobivy. ![]()
asi si budem musiet pockat na obdobie vzdoru ![]()
Jéé,ten náš byl taky zlatý miminko,taky vůbec neplakal ![]()
Jinak je to hroznej divoch,na chvíli se nezastaví.
Jako malá velice hodná,pilná snaživá,jen děravou hlavu,věčně něco ztrácela,puberta katastrofa,bordelářka,neuměla se svěřit,vždy něco vyvedla a až když jí teklo do bot,přiznala se,umíněná,vše si musela vyzkoušet na vlastní kožich
dospělá pohodová ženská,tvrdohlavost však zůstala ![]()
No Ferda me jako uplne maly mimco taky prekvapoval - hroznej klidas, pres den, dokazal byt i sam v mistnosti, kam sem na nej chodila koukat a on jen lezel a hral si s rucickama
…o tom sem si se starsi mohla nechat jen zdat, ta potrebovala moji pozornost 24/7 do tyemer dvou let, chodila se mnou i na zachod ![]()
hej, suhlasim, maly tiez, najradsej sa hra s rucickami a kludne vydrzi sam aj niekolko desiatok minut.
inak, ja som vraj bola taka ista a som rak ![]()
já jsem býk
a můj brácha byl taky (o 5 let starší) a byli jsme absolutně jiní - brácha ukecaný, já do 2 let nemluvila. Brácha byl daleko nebojácnější, já se o sebe bála hrozně moc. Taky jsem narozdíl od něj nebyla moc mazel
O jeho pubertě nikdo nevěděl, o mojí se mluví dodnes
A dnes jsem daleko tvrdohlavější a umíněnější, než on, taky podstatně víc impulsivní a asi i ctižádostivější. Ale pořád jsme oba dva naprosto úžasní ![]()
No jen tím chci říct, že na to v jakém je kdo znamení až tolik nedávám, každý je prostě jiný a asi jde jen oty základní rysy - a to je tvrdohlavost.
já jsem býk
a můj brácha byl taky (o 5 let starší) a byli jsme absolutně jiní - brácha ukecaný, já do 2 let nemluvila. Brácha byl daleko nebojácnější, já se o sebe bála hrozně moc. Taky jsem narozdíl od něj nebyla moc mazel
O jeho pubertě nikdo nevěděl, o mojí se mluví dodnes
A dnes jsem daleko tvrdohlavější a umíněnější, než on, taky podstatně víc impulsivní a asi i ctižádostivější. Ale pořád jsme oba dva naprosto úžasní ![]()
No jen tím chci říct, že na to v jakém je kdo znamení až tolik nedávám, každý je prostě jiný a asi jde jen oty základní rysy - a to je tvrdohlavost.
soldi píše:
tiez mam byka chlapca, ale ma teda len pol roka,zatial sa ukazuje ako velmi kludne pokojne a bezproblemove dieta. kazdy sa ma pyta, ze ci vie vobec plakat![]()
nezda sa mi, ze by bol tvrdohlavy, skor velmi prisposobivy.
asi si budem musiet pockat na obdobie vzdoru
souhlasím
u nás taky přesně tak:) Vydrží si krásně hrát sám, mám pro sebe (stihnu v klidu uvařit,uklidit) relativně spoustu času. Svou vzteklost ale dokáže pěkně projevit při oblíkání, to z duše nenávidí už teď ![]()
Takže jen čekám kdy to období vzdoru přijde.
**mám holčičku býka, jo je tvrdohlavá, dost opatrná, bouchá se do hlavy už asi od 9m jestli ne dřív, na druhou stranu je hodně chytrá na svuj věk.. a je to živel.. trochu hyperka…
![]()
mona.k.79 píše:
**mám holčičku býka, jo je tvrdohlavá, dost opatrná, bouchá se do hlavy už asi od 9m jestli ne dřív, na druhou stranu je hodně chytrá na svuj věk.. a je to živel.. trochu hyperka…![]()
![]()
Tak to máme dost podobné povahy a i jsou skoro stejně staří koukám ![]()