Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Tak ono zalezi na veku, nasemu dvouletakovi muzu hrozit treba basou a je mu to fuk
jinak mi taky pride ze to mate malo utazeny, kdyz to ma fest tak se z toho vyvlict nemuze ![]()
@Temaho píše:
Zastavit, vysadit „ok, tak jdeme pěšky“ ono si to hned rozmyslí
@Doe_Jane píše:
Při policejní kontrole jsem poprosila policistu jestli by mu mohl říct, aby tam hezky seděl a od té doby je vše ok
@Danulinka16 Moje malá 2 a půl letá si také začala sundávat popruhy, v klidu jsme ji to 2×, 3× vysvětlily, proč si to nemůže sundávat atd., no a ona to pochopila.
Jinou radu, než gumičku jak píšete a nebo děcku pohrozit, dát mu dát na zadek, nebo na něho křičet opravdu nemám.
Holky, je to možný, že to mám málo utažený, zkusím víc, ale přijde mi, že to musí být pro něj děsný, tam být tak vraženej utazenej, ale asi nic jinýho nezbyde a na ty spony se taky podívám, díky moc ![]()
Pokud máš ještě sedačku 9-18kg a dítě se zvládne vyvléct z pásů, pak je máš málo utažené. Koukni na youtube - bývají tam videonávody k sedačkám, jak mají pásy vypadat utažené. V podstatě pod pásy dostaneš jen prst. Cokoliv jiného je špatně a v případě autonehody to dítě ze sedačky vyletí! To je pak úplně jedno, jestli je v sedačce nebo ne. K sedačkám 15-36kg existuje přídavný pás, který dítěti nedovolí vyvléct se.
U nás se dítě odpoutávalo. Nakonec jsme museli koupit jinou sedačku s pultíkem ![]()
U nás to starší začal dělat v roce a zastavit nebo pohrozit policajtama fakt nepomohlo. Z toho fakt rozum neměl a zastavení by bral jako super, konečně můžu ven.
Kolem 2,5 už pochopil a byl klid.
Pásy jsme měli utažene na maximum i pan v prodejně to zkoušel. Paní prodavačka se tvářila, že to není možný a že ho máme víc mlátit.
Druhý je pecka, takže kdybych měla jen jeho, tak to nechápu, jak se může dítě vyvlikat, tak dámy nesudte.
@Janli píše:
Pokud máš ještě sedačku 9-18kg a dítě se zvládne vyvléct z pásů, pak je máš málo utažené. Koukni na youtube - bývají tam videonávody k sedačkám, jak mají pásy vypadat utažené. V podstatě pod pásy dostaneš jen prst. Cokoliv jiného je špatně a v případě autonehody to dítě ze sedačky vyletí! To je pak úplně jedno, jestli je v sedačce nebo ne. K sedačkám 15-36kg existuje přídavný pás, který dítěti nedovolí vyvléct se.
Taky záleží, jak statný máš dítě. První hubnout dokázal protáhnout i centimetrem
@Temaho píše:
Zastavit, vysadit „ok, tak jdeme pěšky“ ono si to hned rozmyslí
A co kdyz to dela na dalnici? Kde nejde ani zastavit, natoz vysadit. Nase mala to taky obcas dela, vetsinou si da rict, a navlekne si pasy zpatky, ale obcas ne a ne…
@Danulinka16 taky mi vylejzal takhle a bohužel se uměl i rozepnout zhruba od 1.5 roku… přešlo ho to až nějak po 3 narozeninách a do te doby jezdil občas holt nepřipoutaný :-/ nebylo možný každých 5 min zastavovat a neměla jsem na to nervy
Náš se vyvlékal už vajíčka. Když jsme pak kupovali sedačku 9-18, tak ho poutala školená prodavačka, malý spustil totální hysterák a ve vzteku se prosoukal rameny ven, tak jen zírala. Tak máme sedačku pultíkovou, taky ji nesnáší, ale ještě se ní nedostal.
Nam u obou dcer pomohla sedačka s pultem. Když mi na dálnici dítě vlezlo na klín (řídila jsem) málem mě klepla pepka ![]()
Pokud není dítě dostatečně pevně připoutáno (dost přitažené ramenní popruhy), tak není v autosedačce v bezpečí! V případě nárazu se může horní část těla vyvléct - je to hrozná síla - a způsobit dítěti závažné zranění. Proto ani třeba nemá jezdit v zimě v zimní bundě kvůli vysmeknutí z pásů.
@Danulinka16 píše:
Holky, je to možný, že to mám málo utažený, zkusím víc, ale přijde mi, že to musí být pro něj děsný, tam být tak vraženej utazenej, ale asi nic jinýho nezbyde a na ty spony se taky podívám, díky moc