Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám dcerku 4 roky a ráno se jí udělalo slabo. Zezelenala a byla hodně spocená. Lehla si a za chvilku jí to přešlo, že chce jíst. Pak už byla veselá. Ještě se jí to nikdy nestalo. Mám plašit?
@flos Možná ji klesl tlak. Mě to tak dělá často - udělá se mi mdlo, černý fleky před očima, jsem bílá a musím si sednou nebo lehnout. Když si nesednu, tak omdlím. Do pěti minut je to lepší. Je dobrý se napít něčeho sladkýho, pomůže to.
@flos píše:
Ahoj, mám dcerku 4 roky a ráno se jí udělalo slabo. Zezelenala a byla hodně spocená. Lehla si a za chvilku jí to přešlo, že chce jíst. Pak už byla veselá. Ještě se jí to nikdy nestalo. Mám plašit?
tak u dítěte bych se minimálně poradila s dr.
@bimbama mám stejný zkušenosti. A dodržovat pitný režim je základ
Ještě mě napadlo, takové stavy občas bývají při nedostatku cukru v krvi. Jak večer jedla, pila? Nicméně bych se poradila s Dr.
Už jsem volala na pohotovost a tam mi řekli, že buď měla hlad, nebo se může projevit střevní infekt
Nízký tlak, hned ráno po probuzení sklenici vody. Jážiju s nízkým tlakem od mala, hodně se to začlo projevovat v pubertě, i jsem omdlela, od té doby vím, že ráno přísun tekutin, žádné vyskakování z postele, ale hezky pomalu a když je černo před očima či mžitky, pocení, zalehlé uši, tak se předklonit, aby se nahrnula krev do hlavy
Ahoj holky prosim vas nejsem tehotna tak nevim jestli tu muzu napsat…pisu z tabletu omlouvam se za preklepy…byly jsme ted s malym bobovat a me se udelalo hrozne divne ani nevim jak to popsat proste jsem stala a najednou me polil studeny pot a citila jsem ho az v nohach…nohy se mi rozklepaly a pred tim jsem mela takove zvlastni jakoby kruceni nebo co v brise…tak jsem se toho lekla ze jsme sly domu lekla jsem se ze s sebou seknu a prvni co jsem udelala sla jsem na velkou…pak jsem se zmerila a mela jsem 120/91 puls 95 a druhe 135/88 puls 88 tak nevim poradte co to muze byt…jsem z toho vyjukana
lecim se s vysokym tlakem ale uz dlouho…
Střevní viróza nebo jen dietní chyba. Občas je mi před stolicí na omdlení nebo na zvracení. Tlak máš jen od nervů.
Ale samozřejmě jen hádám.
Nikdy se mi to jeste nestalo lekla jsem se ze mam infarkt…
@Anonymní píše:
Ahoj holky prosim vas nejsem tehotna tak nevim jestli tu muzu napsat…pisu z tabletu omlouvam se za preklepy…byly jsme ted s malym bobovat a me se udelalo hrozne divne ani nevim jak to popsat proste jsem stala a najednou me polil studeny pot a citila jsem ho az v nohach…nohy se mi rozklepaly a pred tim jsem mela takove zvlastni jakoby kruceni nebo co v brise…tak jsem se toho lekla ze jsme sly domu lekla jsem se ze s sebou seknu a prvni co jsem udelala sla jsem na velkou…pak jsem se zmerila a mela jsem 120/91 puls 95 a druhe 135/88 puls 88 tak nevim poradte co to muze byt…jsem z toho vyjukanalecim se s vysokym tlakem ale uz dlouho…
Klidně ti mohl spadnout krevní cukr…
Presynkopa, vasovagalni etiologie. Tip od oka od pocitace…
Nohy nahoru, najez se a napij.