Dítko plive jídlo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@unuděná píše:
Tak nevím, jak tvé děti, ale ty moje a většina dětí v okolí přesně v tomhle věku začali „škodit“ rodičům zcela záměrně a ještě provokativně čekali, co na to jako rodič řekne a co uděláTakovéto přiblížení k zakázané kytce třeba, napřažená ručička, pohled na mámu, máma udělá NE!, dítě popojde o krok blíž a zase koukne co máma na to. Neznáš?
já úplně vidím ty čertíky v očích, dělají to všichni. Můj synek taky, nějaký rok a půl až dva roky bych řekla…Moje nervy. Naštěstí na něj platilo se jen zabubákovaně podívat a věděl, že tudy cesta nevede. I teď ví, že je se mnou sranda, ale jak se zatvářim, seká latinu. Asi sem fakt děsivá
Ale znám děti, co to dělaly i přes křik, vysvětlování i plácání. Prostě „matko mám tě na lopatě a co s tím uděláš“.
A bylo jedno, jestli jde o plivání jídla, ubližování zvířeti nebo vysypaná hlína z květináče.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 Jojo, přesně. Na ty moje dost dobře platilo odvedení pozornosti ve stylu „rošťáku, že tě chytím a zlechtám?“ následoval úprk, jekot a chechot
Samozřejmě teda u věcí, které dělali takhle cíleně jako provokaci. Holt chtěli pozornost, tak jsem jim raději dala tu pozitivní. I když ne vždycky jsem to taky zvládla, co si budeme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Vůbec není. Zkouší hranice. Máma se u toho nejspíš ksichtí nějak srandovně, dělá tytyty, mračí se, možná se i dohadují s tátou. Dítě se tak učí akci a reakci a nastavování hranic.
Jenže když, ji s vážnou tváří okřiknete a vytáhnete z jídelní stoličky nastávají dva případy. První směje se a jako by nic se nestalo, v tom druhém brečí, řve, cavyky jak kdybychom ji na nože brali ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymouse_Mouse píše:
Jenže když, ji s vážnou tváří okřiknete a vytáhnete z jídelní stoličky nastávají dva případy. První směje se a jako by nic se nestalo, v tom druhém brečí, řve, cavyky jak kdybychom ji na nože brali
A?
Nechápu pointu. Dítě se naučí, že pokud plive, tak nejí, a může se klidně na hlavu stavět a odstrkovat ušima, ale když s rodičem nehne, tak si příště to plivnutí pěkně rychle rozmyslí, to mi věř.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná no kdo to vždycky zvládl…
![]()
Já teda nějakou legrací moc neodlákávala (pak syn provokoval jen aby sme mohli dělat blbiny). U nás fungoval spíš odměřený přístup. Jeden čas u nás jela pětkrát denně věta „mám se zvednout?“ případně počítání, později jen „mám začít počítat“ a teď už ani to.
Ale zase máme jiný chuťovky…synova roztříštěná pozornost mě jednou zabije.
Učitel ho má teď druhý měsíc (změna třídního) a už i on mu říká, že je fakt chytrej, ale ztracenej. Tuhle mě syn pobavil, když mi řekl, že mu učitel řekl, že se třikrát ztratí jen cestou od lavice k tabuli. To sedí jak prdka na hrnec.
Tuhle sem ho pozorovala při učení. Jeho fakt rozptýlí úplně cokoliv
Neexistuje, abych ho na dvě hodiny zavřela do pokoje s aktovkou. Po těch dvou hodinách by měl napsaný tři slova, pak by jen tupě zíral z okna, počítal kachličky na stěně nebo se zamotal v příběhu z pohádky, na kterou si náhodou vzpomněl ![]()
(bohužel přesně to provozuje nextka a pak je rozlícená, že nemá nic hotovo)
Takže se učí u mě v kuchyni a já jak zaregistruju, že přestal psát, stačí říct „Honzo, piš“ a on se zase rozjede
No do řeky ho nehodím…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Jako ze dite, co ma hlad, se schvalne nenaji, aby vytocilo matku? Blbost.
Aha a proč to teda dělá? Proč shazuje věci, který ví, že se shazovat nemaj? Proč utíká, když se na něj zavolá, aby počkali? Prostě to zkoušî a čekají co bude
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983
Já kvůli něčemu podobnému byla na koberečku. Náš syn je prostě Mimoň
On je hrozně chytrej a proto ve škole rychle ztrácí pozornost, prostě ho to nebaví. Jenže jako správnej chlap se zamyslí nad něčím jiným a už nevnímá, co se kolem něj děje. Takže prý často volá po jeho návratu na planetu Zemi
Pančelce jsem to odkejvala, zeptala se, co s tím jako my máme dělat, pokývala hlavou jakože nic, a šla si dát domů pivo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymouse_Mouse píše:
Jenže když, ji s vážnou tváří okřiknete a vytáhnete z jídelní stoličky nastávají dva případy. První směje se a jako by nic se nestalo, v tom druhém brečí, řve, cavyky jak kdybychom ji na nože brali
tak když se směje, tak nic, další jídlo za dvě hodiny (žádné křupky, jablíčka, sladkosti), ve druhém bych se zeptala „a budeš jíst?“ a posadila zpátky. Pokud se bude situace opakovat, znovu vyndat ze židle a jídlo sklidit. Samozřejmě s vysvětlením, že jídlo se neplive a buď bude jíst teď nebo za dvě hodiny, ale že prostě flusat po podlaze to nebude, tečka. Nekřičela bych, nenadávala, věcně sdělila a šla si po své práci ![]()
Jo, a možná bych ho ten bordel ještě nechala uklidit, kdyby mi hodně hnul žlučí
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
@Mar__tanka1983![]()
Já kvůli něčemu podobnému byla na koberečku. Náš syn je prostě Mimoň
On je hrozně chytrej a proto ve škole rychle ztrácí pozornost, prostě ho to nebaví. Jenže jako správnej chlap se zamyslí nad něčím jiným a už nevnímá, co se kolem něj děje. Takže prý často volá po jeho návratu na planetu Zemi
Pančelce jsem to odkejvala, zeptala se, co s tím jako my máme dělat, pokývala hlavou jakože nic, a šla si dát domů pivo
Mimoň, přesně. Chlap je z něj občas na větvi, občas se zasměje, občas si ťuká na čelo, já jsem smířená, že ho co chvíli musím „volat na zem“. Všechno mu říct pětkrát, pak ještě připomenout, ale hlavně, že v polovině práce začne mluvit o nějakým kostlivcovým tanečku z youtube, kterej se mu zrovna přimotal do myšlenek
Příspěvek upraven 13.10.21 v 13:50
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983
Díky, tos mě uklidnila, asi na tom nejsme ještě tak zle
On se soustředit umí, když chce. Je jedničkář, povinnou četbu do konce roku už má hotovou a u věcí, co ho baví, pozornost neztrácí. Ale jak je něco nuda (třeba já a moje vybídky k odchodu na kutě nebo třeba čištění zubů
), tak konec. Jsem říkala pančelce, že aby ho zaujala výkladem, tak by u toho asi musela skákat parkourové triky po lavicích ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždycky když čtu podobné dotazy, jsem moc ráda, že mám etapu šílení z maličkostí za sebou. A teda už docela dávno. Co bych dělala dnes? Nechala, ať se dítě krmí samo, usadila bych ho někam, kde nějaký plivanec jídla nevadí a až by mě jeho horečná aktivita přestala bavit, prostě bych to uklidila. Než by k tomu došlo, mohu v klidu přečíst třeba třicet stran zajímavé knihy.
- Citovat
- Upravit
@unuděná jo on taky, co ho baví, u toho vydrží, ve škole má všehovšudy jednu dvojku (nevěděl, že je náš prezident Zeman
), i když třeba angličtinu, tam musí ty slovíčka celkem drtit, ale učitelka ho hrozně chválí.
Je pravda, že pan učitel to asi vzal za správnej konec, syn ho má rád a je i relativně pozorný. Já sem ráda, že si ho učitel nezařadil mezi hlupce a zřejmě to bere s nadhledem.
Ale jindy je úplně marnej
![]()
Příspěvek upraven 13.10.21 v 14:19
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Tak to dítě třeba zas až takový hlad nemá (to jsem psala v prvním příspěvku, ať mu dává jíst až skutečně bude hladové), nebo ho uspokojí pár lžičkami a pak kraví. A ano, zkouší, co máma na to. Samozřejmě jí nechce cíleně vytočit. Ale zkouší hranice. Úplně běžné batole.Necitac@unuděná píše:
Vůbec není. Zkouší hranice. Máma se u toho nejspíš ksichtí nějak srandovně, dělá tytyty, mračí se, možná se i dohadují s tátou. Dítě se tak učí akci a reakci a nastavování hranic.
Neverim, ze by hladove dite dobrovolne hladovelo jen proto, aby mama delala tyjatr. To je nesmysl.
Proste to jidlo nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem s dcerou měla stejný problém, ale tak nějak vás spíše uklidním. Jednou to přejde a bude pozdějí normálně jíst ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit