Dítko plive jídlo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Předně dávat dítěti jíst až ve chvíli, kdy má skutečně hlad, to pomáhá nejvíc. A po dvou důrazných NE jsem dotřetice jídlo sebrala, ať už šlo o plivání, blbnutí, snahu o převržení misky apod. A nedala alespoň dvě hodiny nic jiného. Ne, rozhodně to nedělají všechny děti, ale většina z nich to zkusí. A je na nás nastavit jim ty hranice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako ze by si rok a pul stare dite reklo: " mama se s tim chysta, dalo ji to praci, tak ja to budu schvalne plivat, abych ji vytocila, jee to bude sranda".
Jasne ze to nedela schvalne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyplivne, nechce. Sebrat a jeho problém. Nabídnout zase za třeba ty dvě hodiny. Žádný přemlouvání, nucení apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Jako ze by si rok a pul stare dite reklo: " mama se s tim chysta, dalo ji to praci, tak ja to budu schvalne plivat, abych ji vytocila, jee to bude sranda".Jasne ze to nedela schvalne.
Plive omylem nebo jak to jako myslíš?
![]()
Rok a půlleté dítě má nejspíš primárně bžundu z toho, jak na to reaguje máma. Takže evidentně reaguje špatně, když to dělá opakovaně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud neplive jídlo proto, že ho neumí spolknout (což ale u rok a půl starého neočekávám, to většinou dělávají děti v půl roce s prvními příkrmy, že neví, jak to dostat do krku a jazykem to vystrčí ven), tak jídlo sebrat a znovu nabídnout za hodinu, dvě. Hlady se asi dobrovolně neumučí.
A pokud dítko opravdu nesní nic, řešila bych to s doktorkou, kvůli výživě. Jestli je na to ještě nějaký fígl, jestli dítko fakt nemá nějaký fyzický problém, něco pro podporu chuti k jídlu (obecně se říká, že pomáhá b komplex), případně doporučit nějaké nutridrinky.
Podvyživené dítko u plného talíře je blbý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak dlouho to dělá?
Mu to možná úplně nešmakuje, ale to by u mě dítě mělo vcelku smůlu. Hlavně okolo dítěte nedělat tanečky a nestavět se na hlavu, aby pro bůh jedlo.
Oni přežijí i na pár lžičkách něčeho. A nedopráskávat v mezičase pečivem, křupkami apod nebo UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Plive omylem nebo jak to jako myslíš?![]()
Rok a půlleté dítě má nejspíš primárně bžundu z toho, jak na to reaguje máma. Takže evidentně reaguje špatně, když to dělá opakovaně
Jakoze nedela schvalnosti ve smyslu „vytocit mamu“.
Ani si nemyslim, ze by z toho mela bzundu, proste to jidlo jednoduse nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
A jak dlouho to dělá?Mu to možná úplně nešmakuje, ale to by u mě dítě mělo vcelku smůlu. Hlavně okolo dítěte nedělat tanečky a nestavět se na hlavu, aby pro bůh jedlo.
Oni přežijí i na pár lžičkách něčeho. A nedopráskávat v mezičase pečivem, křupkami apod nebo UM.
Dělá to dost dluho, zhruba od roku a dvou měsíců. Vyzkoušeli jsme ať jej krmí kdokoliv a čímkoliv. Jeden den sní bez vyplivnutí jogurt, druhý den ten sám jogurt plive ven jak urvaná. Křupky, tyčinky, příkrmy a další to je zbytečné. Do pusy a ven.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Jako ze by si rok a pul stare dite reklo: " mama se s tim chysta, dalo ji to praci, tak ja to budu schvalne plivat, abych ji vytocila, jee to bude sranda".Jasne ze to nedela schvalne.
Ale dělá
oni moc dobře ví co nám vadí a zkouší, jak daleko můžou zajít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nickjmeno píše:
Ale dělá![]()
![]()
oni moc dobře ví co nám vadí a zkouší, jak daleko můžou zajít
Jako ze dite, co ma hlad, se schvalne nenaji, aby vytocilo matku? Blbost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Jakoze nedela schvalnosti ve smyslu „vytocit mamu“.
Ani si nemyslim, ze by z toho mela bzundu, proste to jidlo jednoduse nechce.
Tak nevím, jak tvé děti, ale ty moje a většina dětí v okolí přesně v tomhle věku začali „škodit“ rodičům zcela záměrně a ještě provokativně čekali, co na to jako rodič řekne a co udělá
Takovéto přiblížení k zakázané kytce třeba, napřažená ručička, pohled na mámu, máma udělá NE!, dítě popojde o krok blíž a zase koukne co máma na to. Neznáš? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Jako ze dite, co ma hlad, se schvalne nenaji, aby vytocilo matku? Blbost.
Tak to dítě třeba zas až takový hlad nemá (to jsem psala v prvním příspěvku, ať mu dává jíst až skutečně bude hladové), nebo ho uspokojí pár lžičkami a pak kraví. A ano, zkouší, co máma na to. Samozřejmě jí nechce cíleně vytočit. Ale zkouší hranice. Úplně běžné batole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Tak nevím, jak tvé děti, ale ty moje a většina dětí v okolí přesně v tomhle věku začali „škodit“ rodičům zcela záměrně a ještě provokativně čekali, co na to jako rodič řekne a co uděláTakovéto přiblížení k zakázané kytce třeba, napřažená ručička, pohled na mámu, máma udělá NE!, dítě popojde o krok blíž a zase koukne co máma na to. Neznáš?
Ale to je prece neco jineho, nez plivani jidla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Ale to je prece neco jineho, nez plivani jidla.
Vůbec není. Zkouší hranice. Máma se u toho nejspíš ksichtí nějak srandovně, dělá tytyty, mračí se, možná se i dohadují s tátou. Dítě se tak učí akci a reakci a nastavování hranic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj ve spolek,

Už jsem bezradná proto jdu pro radu k Vám. Máme dítko - rok a půl. Řeším problém s tím, nejen že nechce jíst ale co vezme do pusy, požvyká a vyplivne ven. Může to být cokoliv - mixované, nemixované, sladké, slané, teplé, studené,…(samozřejmě vše s rozumem a jsou jídla přizpůsobená dětem, žádné extra slané apod..) jak je to doma, ještě půl bídy. Ale jak někam jdeme, nejradši bych se hanbou propadla. Podle mě je rozmazlená a zkouší co sneseme. Přítel je proti, protože to údajně dělají všechny děti. Pocházím z více četné rodiny a nikdo si u nás toto nedovolil. Můžete mi poradit, jak jste s tím bojovali? Nebo jste měli nějaký podobný problém?
Děkuji za podněty.