Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
dnes jsem si všimla, že mám taková zvláštní kolena, přijde mi že buď nemám dostatek nějakých živin nebo jsou nějaká narušená. Mám mírnou nadváhu, ale nevážím ani 90 kilo. Jsem paranoidní nebo Vám přijde také, že nejsou úplně normální?
Nikdy mi divná nepřišla, třeba mi šplouchá už na maják. ![]()
@Maminka73 píše:
Ahoj,
dnes jsem si všimla, že mám taková zvláštní kolena, přijde mi že buď nemám dostatek nějakých živin nebo jsou nějaká narušená. Mám mírnou nadváhu, ale nevážím ani 90 kilo. Jsem paranoidní nebo Vám přijde také, že nejsou úplně normální?
Nikdy mi divná nepřišla, třeba mi šplouchá už na maják.
Kolena máš obalený tukem, to nikdy nevypadá normálně ani dobře. Až zhubneš, budou zas v pořádku ![]()
U nás se tomu říká vepřový koleno. Jízda na rotopedu každý den u zpráv s tím udělá úplný divy.
Já je mám taky, ano, říkám tomu vepřová kolena — ale já tam mám prostě i kůži navíc, a tu nezhubnu… ![]()
Kolena jsou v pořádku jen zarostlá ve špeku. Hlava je na tom hůř.
@Maminka73 píše:
Ahoj,
Nikdy mi divná nepřišla, třeba mi šplouchá už na maják.
Jestli máš jen mírnou nadváhu (tj. při cca 85 kg měříš 180), tak to divný kolena jsou. Vypadají totiž jako kolena obézního člověka. ![]()
@a12 píše:
Narušena? Proč si to myslíš?
Tak buď s nima máš problém bolest nebo tak něco., nebo nechápu co řešíš. ![]()
@kve-tinka píše:
Já je mám taky, ano, říkám tomu vepřová kolena — ale já tam mám prostě i kůži navíc, a tu nezhubnu…
Tohle me zajímá. Nejsem tlustá a nikdy jsem nebyla. Někdy ve 20ti mi kamarád rekl, ze mam prasečí kolena
( vaha tak 55kg. mozna ani ne tenkrat ).
Se me to drobet dotklo, pamatuju si to dodnes a zajimalo by me, co to jsou vlaszne praseci kolena? Jakože nejsou vystouply?
@Tajemnadama No právě, věřte si tomu nebo ne, nikdy jsem tak hnusná neměla a za poslední rok jsem nepřibrala vůbec nic. Tak nechápu, proč se mi to někteří vysmívají. Denně toho hodně nachodím, klidně o přes 14 000 kroků. Asi to smažu, než aby se mi tu akorát všichni vysmívali.
@Konnny píše:
Tohle me zajímá. Nejsem tlustá a nikdy jsem nebyla. Někdy ve 20ti mi kamarád rekl, ze mam prasečí kolena( vaha tak 55kg. mozna ani ne tenkrat ).
Se me to drobet dotklo, pamatuju si to dodnes a zajimalo by me, co to jsou vlaszne praseci kolena? Jakože nejsou vystouply?
já tak říkám svým kolínkům a „všech“, prostě jak nejde vidět kolenní kloub. Při sezení jde ale vidět víceméně všem.