Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No mám doma 2,5 letého kluka který měl horečku a zimnici 3 dny předemnou, ale jen jeden den, na druhý den se pozvracel asi 3× a nic více a za 3 dna já toto.
To vypada na sedmou nemoc. Ruka noha pusa. Priserna nemoc u nekoho, jinej o ni ani nevi.
Antibiotika asi dobrat, kdyz uz jste zacala prip.se poradte s lekarkou, ze mate podezreni na tuhle nemoc. Nicmene ta se antibiotiky moc neleci. Manzel se loupal jeste mesic po. Meli jsme ji uz kdysi ted dost frci.
Takže to vypadá že malý si to odbyl jednodenní virózkou a matku to položilo
no super, hlavně že malý je cajk, já to zvládnu, vůbec jsem nečekala, že tyto nemoci můžou chytit i dospělí, teď jsem si o té nemoci četla, ještě že nejsem těhotná
zrovna se totiž chystáme další cyklus na ivf
Divný ale je, že nikam nechodíme, naposledy jsme ve větším kolektivu byli tak před 3 týdny teď ani omylem, maximálně na nákup nic víc.
@Bela111 no právě, pokud mám virovou nemoc, tak dle mě je úplně kontraproduktivní brát antibiotika, ty mě ještě víc oslabí systém ![]()
@Anonymní píše:
Takže to vypadá že malý si to odbyl jednodenní virózkou a matku to položilono super, hlavně že malý je cajk, já to zvládnu, vůbec jsem nečekala, že tyto nemoci můžou chytit i dospělí, teď jsem si o té nemoci četla, ještě že nejsem těhotná
zrovna se totiž chystáme další cyklus na ivf
přesně takhle se ta nemoc projevuje. Děti dva pupínky (občas teda něco málo okolo pusinky), rodiče na zdechnutí - jako všechny klasický dětský marůdky ![]()
Kamarád takhle málem umřel, děti mu skákaly po hlavě a on čtyřicítky horečky, sloupaný ruce, plosky nohou, že na ně pomálu došlápnout nemohl…
No já právě jakmile stoupnu, nebo cokoli chytnu do ruky je to jak jehly, šíleně to bodá, manžel si teda do konce týdne vzal paragraf, tak doufám že se mi to nějak zlepší, nevíš jak to léčil? čím to mazal?
@Anonymní píše:
No já právě jakmile stoupnu, nebo cokoli chytnu do ruky je to jak jehly, šíleně to bodá, manžel si teda do konce týdne vzal paragraf, tak doufám že se mi to nějak zlepší, nevíš jak to léčil? čím to mazal?
Mazal a jsem pak zinkovou mastí a synovi jsem proti svědění dávala léky na alergii. On měl pár puchýřků na ploskách nohy, já si v kombinaci s ekzémem na rukách užila. Ale ta zinková mast pomohla. Plus užívat Béčko na regeneraci. Po sedmé nemoci je tělo oslabené, tak jsme uzicalini rakytník a naštěstí jsme to měli na začátku léta, tak jsme snad na zimu trochu fit.
Ahojte, začátek byl klasika, zvýšená teplota, zimnice, pocení, o dva dny později neskutečná bolest v krku, návštěva lékaře, mandle přes 3/4 krku, v puse mám jeden bolák vedle druhého, popraskali mi koutky a na rukách a nohách mám toto
strašně to svědí, doktorka to viděla, řekla mi, že to je reakce na teplotu, horečku jsem za svůj život měla hodněkrát ale toto rozhodně ne, nasadila mi amoksiklav po dobrání mám donést moč
setkal jste se s tím někdo? Musela jsem sundat i snubák tam mi úplně slezla kůže.