Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@Tarjei jako ze by si mel s jednou hrackou hrat vic nez 10 min??? A ne neprestal mluvit spis pooomalicku pridava noce slova
No…muj nejmladsi si v roce a půl vydržel hrat s vlackodrahou dřevěnou i pul h..
@Tarjei tak to je tez asi ruzne. Jako toto mi az tak divne nepripada… ale kdo vi
tak nevim myslis ze tam jsou nejake znamky nejake poruchy???
@Tarjei píše:
Aha to nehrani je zvláštní. Dvouletak by to mel zvládat…no hlavne, ze bere na vedomi deti i dospely…
V ty reci, nekdy neco umel a prestal to rikat?
Nejstarsi dcera si taky sama nikdy nehrala. Je v poradku, jen ponekud mimon.
Toho, že nemluví bych se nebála. Starší syn začal spojovat slova až ve 2,5 letech. A pořádně se naučil mluvit až ve skoro 3,5 letech, kdy nastoupil do školky. Že si neumí hrát s dětmi bych také neřešila. I ve školce mi říkala učitelka, že 90 % dětí si tam hraje samo, protože si s dětmi hrát ještě neumí a pomalu se to učí. Že si neumí hrát sám by mě také neznepokojovalo. Mám doma rovnou 2 takové exempláře. Mladší syn si do roka uměl krásně hrát, ale teď vyžaduje mou spolupráci. To samé starší syn. Co mi přijde zvláštní je to uhýbání očima. Koukání jinam. S tím zkušenost nemám, ale snad jsem tě alespoň trochu uklidnila. ![]()
@Terezxx dekuji… ja doufam ze je jen plachej nebo spis inteovert a nestoji za tim zadna diagnoza ![]()
@Tarjei jako ze by si mel s jednou hrackou hrat vic nez 10 min??? A ne neprestal mluvit spis pooomalicku pridava noce slova