Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jinak mluvi par slov (cca 30). Spojuje max dve slova, rozumi vsemu, co chce to ukaze. Motoricky je ok. Ale proste to socialno…
Co chceš slyšet? Že absence očního kontaktu může být znakem poruch autistického spektra?
To vim… nevim popravde co chci slyset, mozna zkusenosti jinych
Ja takto dceru nepozorovala. Prisla mi jako normalni bezne dite. Nezda se Ti jeste neco nebo proc ho tak sledujes?
@Anonymní píše:
Co chceš slyšet? Že absence očního kontaktu může být znakem poruch autistického spektra?
Tak to neni. PAS je videt hlavne na socialnu. Potíže s ocnim kontaktem muzou byt a nemusi…
Zakladatelko sdili dítko? Kdyz si postavi treba kostky na sebe, kouka se, jestli vidis? Kouka kam ukazujes? Ukazuje?
@Tarjei píše:
Tak to neni. PAS je videt hlavne na socialnu. Potíže s ocnim kontaktem muzou byt a nemusi…
A ceho si mam hoavne vsimat??? Kdyby slo o PAS?
@Tarjei píše:
Zakladatelko sdili dítko? Kdyz si postavi treba kostky na sebe, kouka se, jestli vidis? Kouka kam ukazujes? Ukazuje?
Ukazuje, kdyz neco postavi hned me vola, ldyz se vykaka do nocniku prijde mi to ukazat a musm zatleskat… takze myslim ze sdili
U pediatra se v roce a pul dela na tohle test. Pokud si nejsi v necem jista, prober to s nim a nech si ho udelat, pokud ho neprovedl. Budes vedet vic, jak my tady, uvidi ho realne ![]()
Příspěvek upraven 19.02.19 v 21:31
@Anonymní píše:
A ceho si mam hoavne vsimat??? Kdyby slo o PAS?
No to socialno je vzdycky nějakým zpusobem naruseny. Vsima si treba jinejch deti, cizich dospelejch?
U autismu je narusena jeste rec. A predstavivost. Diky tomu autisti nezvladaj zmeny…napada me jeste adhd, dovede si hrat s necim dyl nez deset minut?
@Tarjei Jinejch deti si vsima, ale prijde mi prave ze nevi jak upoutat jejich pozornost… dospelych take. Ze zacatku se stydi pak je to ok. Zmeny zvlada bez problemu. A no hrat si nedojaze sam. Kdyz si se mnou prohlizi knihu ( ale jen se mnou) tak vydrzi i pul hodku… ale sam si hrat nechce vubec:(
@Tarjei a s reci nevim. Ma tech ccaa 30 slov, nekdy to jsou hooodne skomoleny slova, nekdy citoslovce. A nekdy i spoji dve slova treba mama tam. Nebo mama ham… tak nevim no. Jinak ma cinstinu:)
@Anonymní píše:
@Tarjei Jinejch deti si vsima, ale prijde mi prave ze nevi jak upoutat jejich pozornost… dospelych take. Ze zacatku se stydi pak je to ok. Zmeny zvlada bez problemu. A no hrat si nedojaze sam. Kdyz si se mnou prohlizi knihu ( ale jen se mnou) tak vydrzi i pul hodku… ale sam si hrat nechce vubec:(
Aha to nehrani je zvláštní. Dvouletak by to mel zvládat…no hlavne, ze bere na vedomi deti i dospely…
V ty reci, nekdy neco umel a prestal to rikat?
Dobry den. Mame dvouleteho chlapečka, ktery nekdy dela „divne veci“. Tezko se mi to popisuje… ale jde o to, ze treba mame pejska a on k nemu prijde a chce ho pohladit tak ho hladi, ale nediva se na neho ale uplne jinde. Nebo kdyz hladi mladsi deti tak se take diva uplne nekde jinam. Kdyz nekomu podava hracku tak se take na toho nekoho nepodiva. Ma obecne horsi ocni kontakt, hlavne kdyz mi sedi na kolenou. Ale zrak ma dovry (byli jsme u ocniho). Nebo jak se tesi, nebo vyblbuje tak beha a ruzne rozhazuje rukama z radosti. Proste nevim jak to popsat