Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dát do postýlky, být tam s ním, zpívat mu, hladit ho
Taky sem to malou musela naučit, pochopila rychle že žádný houpání nebude
s kojením nevím, my přestali v 5m.
@Anonymní píše:
@Celeste97 v jakem veku jste to praktikovali? dekuji
Tyjo někdy kolem 9 měsíců myslím. Doteď u ní musím být aby usnula ale trvá to max 10 minut, stačí stát u postýlky aby věděla že tam jsem a v klidu usne.
Na rovinu, ani odstavení nočního kojení, ani usínání v postýlce se bez pláče neobejde, pokud je naučený na uspavání houpáním. Já prostě prso nedala, chodil konejšit táta. Za dvě noci pochopil a začal spát celou noc. Bylo to kolem 10. Měsíce. O měsíc dýl jsem odstavila úplně, dostala jsem ATB a malý přes den jedl normálně, důvod ke kojení už nebyl. Usínání v postýlce bylo jako na houpačce, někdy usnul sám, někdy chvilku poplakal, když nemohl zabrat. Dneska mi z postýlky udělá papa a spinká během pár minut. Přes den si před usnutím někdy hraje. Vyloženě řvát do bezvědomí jsem ho nenechala, ale u tak velkého dítěte už poznáš ![]()
První dítě jsem v tomto věku odstavila, myslela jsem si, že bude líp. Bylo líp ale jen o trochu. Nošení a noční buzení přestaly prostě postupně s věkem. Úplně klid byl až kolem 2let. Myslela jsem si, že se poučim, prdlačky, teď má druhé dítě 10m. a je to to samý jak s prvním
. Prostě nemám na to, nechat děti plakat
.vím, že je to špatně… takže pokud se tu objeví ráda, budu vděčná
@Celina a co je špatného na kojení na požádání? Upřímně si myslím, že je spíš hloupost nutit dítě jist po 4 hodinách… Vy když Vás chytne hlad kouknete první na hodinky a řekněte si „ještě nemůžu, ještě 30minut“ ![]()
Mám roční holčičku a kojím kdykoliv si řekne. V noci spí vedle mě, takže když se vzbudí, cucne si jak potřebuje,asi tak 2krat za noc.
Zakladatelko, my se budeme do měsíce stěhovat a holky začnou spát ve svém pokojíčku. Děsím se toho a též je nechci nechat v plakat. Když nad tím přemýšlím, říkám si, že budu alespoň ze začátku spát s nima a vždycky jak usnou, odejdu. Bude to náročné, ale bude fajn mít na konci procesu postel pro sebe
![]()
Nechci uplne odstavit, ale nezvladam rocni dite kojit po pul hodine, hodine v noci
Absolutni zavislak. Da se to udelat nejak setrne? Ze zdrav. duvodu ho nechci nechat vyplakat.
Druha vec se kterou si nevim rady je houpano pres den. Pouze v hacce.
Nemuzeme na dovolenou, nikam… jak naucit dite spat pres den v postylce?
Vecer ho tam ukladam spiciho… pak kdyz jdu spat, spi semnou.
Mate zkusenosti s esencemi?
Pres den ale u prsa neusne.. dekuji