Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My jsme na reflux přišli už v šestinedělí. Doktorka nám poradila antireflexní sirup Gastrotuss. Musím říct, že zabírá. Na druhou stranu jsem si všimla, že má hustější stolici a bez rourky nedá ani ránu, takže jí to už dávám jen na noc. Ale u ročního dítěte by to už být problém neměl. ![]()
Zkuste sirup gastrotuss synovi hodně pomáhal s pálením žáhy při refluxem, jemu se tedy mezi osmým a desátým měsícem všechno spravilo.
Lze koupit mléko určené pro děti s refluxem, je trochu zahuštěné. Nevím, jestli je ještě pro roční děti teda. Jinak bych nechala odříhnout v půlce lahve. Měl by dostávat menší porce a častěji, také se doporučuje spát ve zvýšené poloze ( podložit jednu stranu postýlky třeba ). Uvidíte, kdy se to spraví. Já mám s refluxem osmileté dítě.
Dobrý den, prosím o radu, mám ročního chlapečka, od narození více uplakaný, byl mu zjištěn reflux, ale bez ublinkávání. Nyní je mu rok a stále je více uplakaný, přikládala jsem to k zoubkům, ale třeba večer po vypití mlíčka brečí nebo kňourá pak si třeba po dvaceti minutách krkne a je jak sluníčko, někde jsem četla, že reflux může být až do roka a půl, nemáte někdo prosím stejnou zkušenost, popřípadě pomáhalo vám něco? myslím si jestli ho třeba nepálí žáha nebo nevím, jak mu pomoci, kdy reflux končí? děkuji