Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Přijde mi to jak normálni roční dítě
neporovnavej, každý je jiny ![]()
Tvoje dítko toho umí dost na svůj věk. Nech ho se přirozeně vyvíjet ![]()
Umi toho podle me dost.
Nase rika akorat Pe. Puvodne to byl pes, ted je to vsechno. Oba brachove jsou pe, tatka kdyz jde venku a ona ho vidi z okna, tak je taky pe. Ale kdyz reknu at rekne tata, tak to vetsinou rekne. Jinak obcas rekne mnam. V noci se teda nebudi, ale ja nekojim od 2mesicu. Ze ma hlad nebo zizen nezjistim, proste rve a tak nabizim. Krmim 5× denne, takze hlady netrpi. Nestresuj a neporovnavej. Holka teda zacala ve 13M akorat vic chodit, uz presla mistnost. Ted ji bude 14M a chodi jen po byte, uz moc casu po ctyrech netravi. Syn chodil uz v 11ti mesicich i venku v botech ![]()
Kazde dite je jine ![]()
Syna máš naprosto normálního. To je tou dnešní dobou, že tady ženské na emimi nakukaj všem, že jejich dítě ma 8 měsíců, běhají závodně a umí mluvit 8 jazyky. Pričemž ještě hrají dokonale na piáno… Ale přes ten internet se to mluví, ale pravda je úplně jiná.
Člověk moc čte, potom si myslí že má doma úplného antitalenta, který ti zatím uvaří jen šlichtu z piškotů a čaje.
Každé dítě je jiné. Některé jede podle tabulek, druhé nic a pak skok a umí do týdne, to co by měl.
@krukynka píše:
Tyjo, ten je šikovný
Jo, není to ironie, kéž by toho moje 13m tolik uměla
Nepozoruj ho tolik. Každé dítě je jiné
. První syn byl to samé. Začal mluvit někdy kolem 2roku, nehrál si sám, bal se lidí… dneska jsou mu tři a pusu nezavře, hraje si i sám, mluvi s cizími,prostě normální dítko. Druhý syn má 10měsíců, chodí, říká máma a bam jak spadne. Vydrží si i sám hrát. Takže klid mamino
.
@edding400 píše:
Hm, ale číst neumi, tak to je blbý.
No a nechodi na zachod a neutre si zadek..
Jako uplne normalni 13m dite si myslim ![]()
Nektery 13m treba umi vic, ale jiny zase min..
Prijde mi v pohode.
Náš má taky 13 měsíců a umí to co ten váš. Řekla bych, že je to úplně normální mimčo ![]()
super,nasi male jsou dva a nocniku sice kazdy den rika: ahoj nocniku! ,ale tim to konci… jo a chodit zacala az v 16 mesicich… zadny stres
maly je super🙂
Umí toho hodně. Malé je 18 měsíců, samostatně ještě nechodí a kolem nočníku jen proleze. Takže klid. ![]()
Mozna potrebuji jenom. uklidnit, ze mam doma normalni zdrave dite.. protoze mam pocit, ze toho syn umi malo.
Mluvi pouze mama, papa, bebe, mnam. umel tata, baba.. to ted uz dlouho nerika.
neumi zadne zviratko. pouze ukaze kachnu v knizce. kdyz se ho ptam. jak dela kocicka, pejsek, zacne se usmivat.
dost vecem rozumi… umi treba dat papierek do kose, hodit micek, vi co je brm, bebe( houpani), ukaze kachnu v knizce, vi kde ma kocarek, kde je pracka, kdo jsou jeho segry, vi kde ma ousko, udela papa, da pusinku..
ale treba na nocnik ho zatim ani nezkousim posazovat.
zatim nechodi, lozi a stoupa, obchazi.
kdyz ma hlad, zacne mi kousat tricko
, stalo se, ze mne par krat kousnul do ramene.
budi se casto. Jak kdy, ale minimalne 6 x.
sam se nezahraje, moc neobsedi ( na to ma vek.).
casto. ho nosim, neustale potrebuje objeti, pusinky, kdyz si ho vemu do naruce, poklada okamzite hlavu na moje rameno.
Myslite, ze toho umi dost? Dekuji a prosim bez rypavych poznamek.