Neposlušná 2,5 letá holčička

Anonymní
8.2.19 10:31

Neposlušná 2,5 léta holčička

Ahoj
Mám dvě děti 2, 5 letou dceru a ročního syna… Roční syn je celkem hodný, ale já jsem zkrátka vyčerpaná z mé starší dcery :( pořád zlobí, absolutně v ničem mě neposlouchá, cokoliv ji řeknu má zkrátka u zadku :(… Když něco dělá, co dělat nesmí a já ji řeknu ať přestane tak nic, řeknu ji to takhle třeba zase dvakrát a pak ji dám na zadek ona sice chvilku brečí ale pak jde a dělá to znovu :o… Chvilku neposedí na pohádky se nekouká, když si chci jít něco udělat… Tak na mě začne křičet že ne, že si mám jít sednout k ní na zem a hrát si s ní… Takhle je to třeba celý den, že si nemůžu třeba jít v klidu ani něco uklidit… Nebo když má všude rozhazene hračky a já ji je uklízím najednou když jí uklízím hračku se kterou si do tedka nehrála tak ji to hrozne moc vadí, řve po mě, dupe a já nevím co ještě zkratka je i vzteklá… Ani tu pusu kolikrát za celý den nezavře :D… Nekecám od rana do večera pořád jenom mele… Ale pořád.. zavřenou ji nemá ani snad minutu občas mě z ní už bolí hlava… A na vše co ji řeknu ať udělá tak mi řekne že to udělá maminka například když ji řeknu ať něco vyhodí… Maminka vyhodí, ať si něco uklidi… Maminka uklidí, když chci po ní třeba aby spala tak mi skáče v posteli a říká nechci spát a dělá mi tam hovadiny, chci aby spala hlavně kvůli malému, protože on je pak zbytečně protivný kvůli tomu že je třeba unaveny to se týče hlavně denního spánku… Já už z ní někdy opravdu nemuzu :( občas bych si to s tím chlapem vyměnila a šla místo něj do prace..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
882
8.2.19 10:34

Mám doma to samé..dceri jsou 2..v létě ji bude 2,5 a chceme ji dát v září do školky,jestli ji vezmou.. má se nám narodil miminko..
Je to na palici.. je to asi to období vzdoru..držím palce!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
8.2.19 10:37

Je malicka, podle me jen svym chovanim ukazuje na nedostatek pozornosti od maminky. Uz jen dat takhle malickemu diteti na zadek mi prijde hooodne pres caru. Do spani bych ji nenutila, co kdyz mladsi dite spi tak si s ni hrat nebo cist knizku, venovat ten cas proste jenom ji? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
8.2.19 10:49

Potřebuješ, aby spala kvůli malému. Ale ona potřebuje spát kvůli sobě. Mladší děti vezmou těm starším někdy bohužel všechno.. Vadí ti, že mele, dýchat může?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
8.2.19 10:53

Já myslím že na to není rada. Vyroste z toho. Mám taky děti rok a půl od sebe jen mladšímu už jsou dva a momentálně mi točí jak se pořád rvou. Navíc zima. Jenom vypravit je ven je očistec. Toužebně vyhlížím jaro. Bude líp. Zkus počítat do deseti. Staršího syna to neskutečně vytáčí ale aspoň udělá co chci, třeba posbírá kostky a u toho ovšem ječí a je vzteklej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
8.2.19 10:53

Prostě normální dítě v pro rodiče náročném věku a období vzdoru. Vždycky mě pobaví, jak jsou rodiče hrozně překvapení tím, že to dítě neposlouchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.19 10:55
@Anonymní píše:
Ahoj
Mám dvě děti 2, 5 letou dceru a ročního syna… Roční syn je celkem hodný, ale já jsem zkrátka vyčerpaná z mé starší dcery :( pořád zlobí, absolutně v ničem mě neposlouchá, cokoliv ji řeknu má zkrátka u zadku :(… Když něco dělá, co dělat nesmí a já ji řeknu ať přestane tak nic, řeknu ji to takhle třeba zase dvakrát a pak ji dám na zadek ona sice chvilku brečí ale pak jde a dělá to znovu :o… Chvilku neposedí na pohádky se nekouká, když si chci jít něco udělat… Tak na mě začne křičet že ne, že si mám jít sednout k ní na zem a hrát si s ní… Takhle je to třeba celý den, že si nemůžu třeba jít v klidu ani něco uklidit… Nebo když má všude rozhazene hračky a já ji je uklízím najednou když jí uklízím hračku se kterou si do tedka nehrála tak ji to hrozne moc vadí, řve po mě, dupe a já nevím co ještě zkratka je i vzteklá… Ani tu pusu kolikrát za celý den nezavře :D… Nekecám od rana do večera pořád jenom mele… Ale pořád.. zavřenou ji nemá ani snad minutu občas mě z ní už bolí hlava… A na vše co ji řeknu ať udělá tak mi řekne že to udělá maminka například když ji řeknu ať něco vyhodí… Maminka vyhodí, ať si něco uklidi… Maminka uklidí, když chci po ní třeba aby spala tak mi skáče v posteli a říká nechci spát a dělá mi tam hovadiny, chci aby spala hlavně kvůli malému, protože on je pak zbytečně protivný kvůli tomu že je třeba unaveny to se týče hlavně denního spánku… Já už z ní někdy opravdu nemuzu :( občas bych si to s tím chlapem vyměnila a šla místo něj do prace..

Buď ráda, že máš aspoň nějaký dítě! jsou tu tací, kteří se o dítě snaží marně! a za další buď ráda, že nemáš ležáka, ale zdravou holku!
Víc na to nemám co říct … :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14809
8.2.19 10:57

Ale nemáš důvod to psát anonymně, nepíšeš tam nic, co by se tě konkrétně týkalo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
8.2.19 11:05

Nase uz taky ve 2,5 letech ve dne nespala a nenutili jsme. Vsak proc si s ni nemuzes hrat, kdyz maly spi? Ze je ukecana to je normalni :lol: a ze nechce koukat na pohadky, no asi je to lepsi, nez kdyby dvoulete dite chtelo sedet cely den u televize nebo tabletu. Holt mas deti brzy po sobe, musela jsi pocitat s tim, ze to bude narocne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
8.2.19 11:08

Nas mladej 3.5 se umi oblect, ale nechce. Umi se sam najist, ale nekdy vyzaduje krmeni. Uklizeni nekdy jo, ale chce pomoct. Ve skolce uca zaveli, ze jsou kreslit. Vsechny deti jdou. Nas mladej rekne, ze ne, ma praci, stavi garaz. To je tak se vsim. Driv jsem ho hrotila. Prvni dite, rodic musi byt autorita. Vyhroceny jsme byli oba dva. Porad plac. Postupne jsem zjistila ze netlacit na pilu funguje o hodne lip. Nechces veceret? Ok. Bez si. Za pet minut prijde, ze jde papat a vecerime vsichni spolecne. :nevim: rozhodne vetsi uspesnost nez kdyz jsem zavelela, at si sedne a sni to. Vecerime prece vsichni spolecme, i on bude…

• Citovat
  • Upravit
4749
8.2.19 11:17

Nirmalni vyvij, netrestala bych ji bitim, ona chce pozornost, je ve veku, kdy je toto chovani normalni plus ji pribil sourozenec, na ktereho zarli a emoce vyjadruje i tim, ze si ch e hrat s tebou.

Ja to mam stejne u 3 lete, nechce si hrat sama, pritom to umela, holt obdobi.. Uklizim jen, kdyz spinka nebo s ni, trva to dele, ale aspon se to nauci.

Do spani bych ji nenutila, chapu, ze chces mit klid a nechces, aby budila maleho, ale dite neni stroj, tak hilt kdyz maly usne, venuj cas ji, bude rada, ze te ma chvilku pro sebe. Zapoj manzela, at ji vezme ven nebo nekam mezi deti, ty budes mit na krku jen jedni chvili nebo je i poi na prochazku at mas chvilku i pro sebe, jednou za cas..

Jeji chovani je fakt v tomhle veku normalni, bitim nic nezmuzes, hranice se daji nastavit i jinak, sama vidis, ze biti nefunguje, chce to holt trpelivost a nervy..

A bud rada, ze necuci na tv, ve 2 a pul ma cas, taky obcas pustim, ale d era kouka max 5 min a jsem rada, nez ji na to ucit. Mizna potrebune vuc kreativni cinnosti nez jen hracky?

A to mluveni je normalni, bud rada, ze mluvi, kamoska ma 3 a ctvrt a te neuvi, vysetreni, logoped.. Tak bzd za to rada, chovej malehi, sedni si sni, cti knizku.

Jinak byt hodne venku, v orirode, vyuzij ze je ted teplo..

Btw k tomu uklidu, nechce uklidit ani s tebou? Tak ji hracku zabav, ze kdyz po sobe neuklidi, chvilku to trva, bude rev, ale casem to pochopi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31000
8.2.19 11:21

Hele, rekla bych, ze celkem normalka, 2-3 roky je hoodne vyzivne obdobi. Mam tri deti, ted me to brzy ceka s tim tretim a uz se mooc tesim :mrgreen: . Kazdopadne :hug: :hug: , bude lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
8.2.19 11:24

A co jí baví? Chodíte ven? My v této době hodně tancovaly, dcera dělala různá zvířátka (kočku, žábu, hada…), tím se trochu unavila, hodně u nás jela plastelína, prstové barvy, doma měla odrazedlo, hrály jsme na školku atd. Jinak to bylo úplně stejně, živá, neposedna, pořád mluvila nebo zpívala, maminka byla nejoblíbenější hračka :mrgreen:. Uspavani na hodinu, většinou zpěvem. No, z něčeho vyrostla, živá, akční a ukecena je i teď, ve 4 letech.

Edit. Úprava překlepů.

Příspěvek upraven 08.02.19 v 11:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
8.2.19 11:37

Zaprvý jí neustupuj, za druhý ji nebij. Urči pravidla, vysvětluj, mluv s ní, v případě potřeby třeba zvyš hlas.
U nás 2 roky, období vzdoru v plném proudu, neposedí - ale my jako rodiče jsme celkem v pohodě. Máme pravidla, která dokolečka vysvětlujeme, když nedodrží, bez většího vztekání (našeho, dcera ječí :mrgreen: ) následuje trest (nepustíme pohádku, nečteme před spaním atd), nebijeme ji, občas zařvem když už je to moc. Když vyžaduje společnost u hraní, tak když nechci, vysvětluju že nechci/nemám čas, proč to tak je a kdy se jí budu moct věnovat (časové údaje ještě nechápe, takže vždycky říkám po svačině, po spaní…). Ono vůbec na to dětský pruzení a vztekání nejlíp funguje, když rodič zůstane v klidu a chová se konzistentně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31000
8.2.19 11:41

@Lily Evans Jojo, klidny a konzistentni rodic nadevse. :mrgreen: Takze duslednost a neurol :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí