Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dcera si myslím, že to dělá, protože ví, že to nenecháš bez odezvy. „Kde nejsou diváci, není divadlo“.
Nemá syn zkrácené šlachy?
nene, šlachy zkrácené nemá, i na rehabce říkali, že to má hlavně v hlavě, žádné fyziologické příčiny neshledali. Ale samosebou už má z toho valgozní kotníky, zohýbané nehty atp.
No ona to právě dělá, i když si jí vůbec nevšímám. Jsem v kuchyni, vařím a občas na ně jdu mrknout co se děje a ona mezi hračkami tancuje po špičkách. Právě mám pocit, že když jí takhle pár týdnů nechám, tak za chvíli už bude chodit jen po nich
@sokyy píše:
nene, šlachy zkrácené nemá, i na rehabce říkali, že to má hlavně v hlavě, žádné fyziologické příčiny neshledali. Ale samosebou už má z toho valgozní kotníky, zohýbané nehty atp.
Jestli je to až takhle, měli by to řešit lékaři, i kdyby třeba psycholog. Kamarádka to kdysi také řešila, v menší míře, a prý dělají i nějaké botičky (jako postrojek), který tu nohu nepustí úplně do pozice na špičce.. Zkuste se pozeptat na ortopedii.
Jo a jim prý pomohly botičky s blikátkem, které právě blikne jen když dítě šlápne na patu.
My máme zase opačnej problém, dcera běhá doma jako slon, dupe po patách
chudáci sousedi pod námi, ještě že tam moc nejsou
![]()
díky za tip, to určitě zkusím, mně totiž přijde, že doktoři to moc neřeší, všude kde jsem s ním byla to bylo na moji žádost a většinou mně odbyli, že to některé děti dělají, ale já se na to nemůžu koukat, jak chodí prohnutý úplně dozadu, kdyby mu to šlo, tak snad chodí po nártech, kolena do x, věčně zarostlé nehty, prostě děs
Je to jako bych psala já:-) Akorát mně se opičí syn. Staršímu je 5 let a já si nedokážu představit, že budu na oba hudrovat paty, choď normálně a atd. Už jsme obešli snad všechny doktory a chodíme individuálně cvičit několik let…snad to nebude to stejném i s druhým synem.