Mamánek v jeslích

1265
5.2.19 12:40

To je ale hrozně individuální :nevim:. Jedna známá dala dítě ve dvou letech na celý den… dochází k psycholožce a vůbec se to na něm pozitivně nepodepsalo. Další známá taky dala dvouletáka, ale jen dopo a asi taky dva dny a zvládá to super. Já mám doma kluka který do školky nechce a jsou mu tři a půl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
5.2.19 13:12

Z mých zkušeností záleží na povaze dítěte. Náš malý byl od narození společenský, nedělali mu problém cizí lidé, klidně si vlezl v čekárně na klín dvoumetrovému vousatému hromotlukovi. V roce šel do jeslí na odpoledne 3,5hodiny, miluje to tam, okamžitě mi zdrhá po převlečení do třídy. Krásně zapadl mezi děti a ty pokroky, co dělá, jsou až k neuvěření. Plakal asi dva dny, někdy po 4 týdnech, ale to bylo jen divadlo pro maminku, jakmile se zavřelo, byl klid. Ale na druhou stranu naše ředitelka tvrdí, že v těch dvou letech si zvyknou hůř, než v tom roce. U nás tedy zavedli koncept, že maminka tam s dítětem chodí první dny a vždycky ke konci musí.odejít. Interval se prodlužuje, až se dítě naučí, že tam máma není. U nás to trvalo 4 dny, pátý už zůstal sám s tím, že jsem ho vyzvedávala o hodinu dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.2.19 13:29
@diginiga píše:
Ahoj maminky jak zvládali vaše děti kolem 2let nástup do jeslí…můj prcek je hroznej mamanek a je bojácný…dnes byl.na zkoušku na hodinku a proplakal a já celá nervní..jsem. ztoho špatná potře ho tam dávat 2krat týdne na dopoledne..mám ztoho strach..,že si nezvykle. :(

Můj dvouleťák by to nedal. Nebyl důvod ho tam cpát. Byl se mnou. Do školky šel až na 3,5 letech. Bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
5.2.19 13:30

Je ještě malý. Pokud by dále plakal, proste bych ho tam nedavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
5.2.19 13:32

@diginiga Musíš sama vědět, jestli to tvoje dítě zvládne. Je to o povaze každého jedince. Starší syn šel ve 2 letech na tři dopoledne v týdnu. Po měsíci už chodil celý týden na dopoledne. Před nástupem jsem se tam s ním byla dvakrát podívat a hned první den jsem odešla, ale zůstala v dosahu školky. Má to tam rád a hrozně moc mu to dává.
Ale mladší syn má 14m a na něj nesmí nikdo ani sáhnout. Do 11m ho nemohl hlídat ani manžel, všude jsem ho musela brát sebou. :zed: Takže je mi jasné, že ten ve dvou do školky určitě nepůjde.
Pokud ho tam nemusíš vyloženě dávat a víš, že tam bude nešťastný, tak ho nech doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
5.2.19 13:47

Náš aktual e dvouletej by to nedal. Mela jsem v plánu bo dát dvakrát týdně na dopoledne, abych mohla zlehka pracovat, ale smůla. Nestojí mi to za to, on byl dlouho nehlidatelnej, mamanek hadr. Teď už hlídání v klidu, klidně na víkend, ale s bráchou a u táty nebo babičky. On by to určitě nesl hrozně, já ještě hůř. Naštěstí to není nutné, takže jsem to odložila a uvidíme jak to bude se skolkou ve 3 letech. Ani tam nebude nutne muset, tak uvidíme.
Pokud musíš, nezbývá ti nic jiného, než to přežít a doufat, že si zvykne. Pokud nemusíš, dej tomu třeba měsíc a pak se rozhodni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
5.2.19 13:54

Já teda žiju v německu, ne v CR. Ale taky jsem dala syna ve 2 letech do školky. Je tady ale adaptace podle potřeby dítěte. Já tam s ním chodila 3 týdny. Nejdřív týden jsme byli spolu, na hodinu pak na dve. Další týden jsem odcházela na chodbu na chvíli, ke konci tretiho jsme zkusili že jsem šla domů a byla jsem na telefonu kdyby neco (bydlím 5 minut pesky od skolky). Pak byl sam od 9 do 12. Zhruba do mesice na to tam zacal i spat. Ted dava v klidu od 9 do 14,30. Ale jak už tady zaznělo, je to podle mě dite od ditete…jen bych mu proste dala hodne casu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
5.2.19 14:01

Půl dne dvakrát týdně zvládne. Primárně se ale ty potřebuješ uklidnit a smířist s tím - vnímá tvoje napětí a je z toho pak mnohem vyděšenější, než by musel. Takže je potřeba si v hlavě přešaltovat, že jestle jsou super věc a bude to prima a s tím začít fungovat. Nepředstírat, skutečně tenhle postoj v sobě potřebuješ najít - nebo alespoň neutral - tedy že to je v pohodě a nic se neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
5.2.19 14:11

@Ou děkuji vím,že musím být v klidu a nic se mu nestane on.ma.bohuzel povahu takovou,že se boji..,ale musím do práce co nejdříve aspoň na ty dva dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
5.2.19 14:11

Je to dítě od dítěte. Můj by to takhle brzo nedal. Ale znám případy, kdy to zvládají perfektně a můžou strčit do kapsy i starší děti, které teprve do školky nastupují. Já měla možnost dát dítě ve 2,5 let. Nedala jsem, jelikož jsem věděla, že je to totální maman. Šel ve těch letech, kdy jsme si už o školce povídali, vysvětlovala… Zvládl to vcelku dobře. Teď chodí rád, ale pravda, že stejně to není top místo a dal by přednost domovu. Jemu nejspíš nevyhovuje ten školkový režim, plus musí ráno vstávat. Ale jinak nadšeně vypráví, co ten den dělali, když pro něj jdu, ani si mě v zápalu hry nevšimne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
5.2.19 14:35

@diginiga To ti tady nikdo nerekne,protoze tve dite nezna. Ja mam mamanka ve smyslu hodne tuliveho ditete,jako miminko hodne uplakany,chtel byt neustale noseny,jeste ted s nami spi v posteli. Zaroven je ale spolecensky a bazlivy neni,jen ze zacatku muze byt nesmely a stydlivy,ale ne vzdy.Kdyz ho zaujme nejake nove prostredi,hracky,jde stydeni stranou. Do jeslicek sel v 8 mesicich - pripojil se k brachovi. V podstate mi za nim zdrhl do herny,tak jsem ho tam zkusila nechat a dobre a uz jsme u toho zustali. I dneska,kdyz uz chodi do skolky,se mu tam libi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí