Taky máte tak křupavé děti?

4019
4.2.19 20:45

@Mala.ještěrka ne, ani jedno z mých děti nekřupalo. :nevim: jednu dobu si křupala klouby na rukách nejstarší, strašně ji to bavilo, ale to už jí bylo kolem 11.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
4.2.19 20:48

Děti mám tři, ale tohle neznám ani od jednoho.
Myslím tedy to křupání. O vzteku bych mohla vydat román na pokračování. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.2.19 20:50

Jen když se mi schovají do trouby … :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1351

Bych se zeptala u dětskýho doktora. Vím, že když křupou dospělí, nic to nevadí. Jen se uvolní vzduch v kloubním pouzdru (jsem někde četla). Naše děti nekřupou, ale vztekat se umí obě a jejich zvukové projevy obsahují kde co - od sirény až po smrduté brbláky a hospodské krkance :mrgreen: a to jsou princezničky :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337

@Mala.ještěrka Já taky ne. Moje batolata byly spíš jak Hariba. takový natahovací (když se jim někam nechtělo) a měkoučký. Jsem zvědavá, jestli bude mít taky někdo malé křupany. Mě to přijde zvláštní. Asi to bude dost citlivka. A btw. nejsi moc drsná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
4.2.19 20:54

Ty jo, čekala jsem, že je to celkem běžná věc. Ještě budu nervózní, jestli mu náhodou něco není… 8o

@Takyjedna Drsná opravdu nejsem :lol: . Ale jsem od mala hypermobilní, tak možná to po mně zdědil a proto křupe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
4.2.19 20:57

Teda příspěvěk mne hodně pobavil :lol: O ¨křupavých¨dětech jsem ještě neslyšela :lol: Ale je fakt, že těm mým sem tam něco taky křupně, ale ne moc často. A žádná končetina jim ještě naštěstí neodpadla :lol: Ale zeptala bych se jen tak pro jistotu u pediatra. Moje malá umí taky takovej dobrej trik, dokáže si jakoby oddálit ramenní kloub, že se jí tam vytvoří jamka… mudr na to taky dobře zírala (radu tedy žádnou neměla, kromě konzultace na ortopedii :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
998
4.2.19 20:58

Našemu malému dost křupalo v nožičkách a ručičkách. Taky jsem to pocítila právě když jsem mu dávala fusky nebo rukavičky, tričko. Přestalo to, když jsme začali dávat dvě kapičky vitamínu D. Od 3 let můžete dávat třeba Colafit. Možná ty klouby příliš namáhá, tak bych hledala něco, čím těm kloubům trochu pomoci. Hořčík, D, vitamín C… Zkuste si o tom něco načíst nebo se poradit s doktorem ale nějaké vitamíny určitě ničemu neublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
4.2.19 20:58

Ano, já to znám. Mé děti stačí chytnout za ruka a cítím, jak v nich křupe.
Nikdy jsem to nijak neřešila. Jsou dost hubení, jestli to není třeba tím.
Fleky na kůži se jim nedělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
4.2.19 20:59
@Mala.ještěrka píše:
Ty jo, čekala jsem, že je to celkem běžná věc. Ještě budu nervózní, jestli mu náhodou něco není… 8o@Takyjedna Drsná opravdu nejsem :lol: . Ale jsem od mala hypermobilní, tak možná to po mně zdědil a proto křupe :)

To by možná s tou hypermobilitou mohlo souviset. Ale to by věděl i dobrý fyzioterapeut asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
4.2.19 21:08

Děti mi nekrupou, ale tvůj příspěvek mě opravdu pobavil, velmi dobre napsaný :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
4.2.19 21:10
@Lethe píše:
Teda příspěvěk mne hodně pobavil :lol: O ¨křupavých¨dětech jsem ještě neslyšela :lol: Ale je fakt, že těm mým sem tam něco taky křupně, ale ne moc často. A žádná končetina jim ještě naštěstí neodpadla :lol: Ale zeptala bych se jen tak pro jistotu u pediatra. Moje malá umí taky takovej dobrej trik, dokáže si jakoby oddálit ramenní kloub, že se jí tam vytvoří jamka… mudr na to taky dobře zírala (radu tedy žádnou neměla, kromě konzultace na ortopedii :mrgreen: ).

Nekecej 8o 8o 8o. Já tedy fyzioterapeut jsem, jenom to zásadně nepřiznávám ( protože pak mi všichni začnou vyprávět kde je co bolí :roll: ). Vím, že dospělí křupou celkem běžně a někteří i rádi :) , ale s dětmi jsem nikdy nepracovala, tak se tu trochu poptávám.

Příspěvek upraven 04.02.19 v 21:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
4.2.19 21:10
@ElisC píše:
Ano, já to znám. Mé děti stačí chytnout za ruka a cítím, jak v nich křupe.
Nikdy jsem to nijak neřešila. Jsou dost hubení, jestli to není třeba tím.
Fleky na kůži se jim nedělají.

taky mám vyzábliny a křupe v nich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
4.2.19 21:12

@Mala.ještěrka moje dcerka, ktera ted bude mit rok, taky obcas krupe :mrgreen: treba kdyz ji oblikam kombinézu, nebo i kdyz se sama jen tak otoci (pri urcitym pohybu), tak ji obcas lupne v zapesti, v zadech… a to se ani nevzteka :nevim: teda vzteka, ale ne v techhle pripadech :mrgreen: taky jsem si myslela, ze je to normalni 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
4.2.19 21:18
@Marben píše:
Děti mi nekrupou, ale tvůj příspěvek mě opravdu pobavil, velmi dobre napsaný :potlesk:

Díky, mě tvůj příspěvek velmi potěšil :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect