Řvaní u 2,5 ročního syna

4615
6.2.19 21:52

A na neurologii jste byli ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
130
6.2.19 22:06

@Ennny jojo,byli. Neni znamka,ze by byl nejak nemocny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
6.2.19 22:09

@Sandy2805 a psycholog na to říká co ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4154
6.2.19 22:11

Mam takovou dceru.Je ji 7 a rve porad dost.Uz nema zastavy dechu jako mivala.Je to proste afektivni hystericky stav.Neumi se vyporadat s emocemi.Je jinak skvela,sikovna ve skole,na sport,jsem na ni v dost vecech pysna a pak to prijde a scena jak blazen.A to si to muzeme horem dolem vysvetlovat.Ona ma nejake ocekavani a pak je vse jinak a takhle to z ni vybubla.Nejhorsi je to pred lidma.Doma se to zvladne.Taky me to stve,ale asi s tim skutecne nic neudelas.Mlatit nema cenu.Je to projev emoci,musi se je naucit zvladat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
6.2.19 22:15

@tini :roll: tak to je pekny. Jako jestli to budu muset snaset tolik let jako ty,tak to mi hrabne. Vim,ze mlatit nema cenu,to je asi spis jen uchlacholeni mych nervu,pak je mi to lito. Ale v danou chvili to proste nekdy nevydrzim. Jako by nestacilo,ze to je totalni mamanek a citlivka na bebicka,jeste to rvani do baraku :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
6.2.19 22:28

@Sandy2805 Můj starší syn má také 2,5 a se vztekem a řevem bojujeme skoro od začátku. On byl fyzicky hrozně napřed, ale emoce prostě nedokáže zpracovat. Tyto afektivní záchvaty doprovází i výpadky dechu. Poprvé jsem ho rozdýchávala když měl rok a jenom proto, že jsem mu vzala slupku od banánu. To ho naštěstí už přešlo, ale zase to začalo u mladšího. :cert: Lepší se to pomalu, s tím jak víc komunikuje, tak už chápe některé příčiny a důsledky. Obecně se snažím těm stavům předcházet, ale nejde to pořád. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
6.2.19 22:31

ja bych ho pri tom záchvatu objala, chlacholila a vyjádřila pochopeni. stylem ,,ja vím ze ten bonbon chceš, ale ted ho proste nedostaneš, protože bla bla bla…klidne bud nastvanej a smutnej, to je v pohodě, ale prosim nekric tolik, me z toho bolí hlava…” atd. na moje deti to dost zabírá - asi chtějí, abych uz taky zmlkla :lol: ver mi, ze velmi dobre vím jake to je, mit doma uvriskance. proste ho prijmi takového, jaký je. snaz se ho pochopit a byt s nim, a jednou ti treba dokáže říct co ho štve :hug: jo a me ste dost pomáhají dny klidu, kdy si jen hrajeme, věci plynou pomalu a tak nejak podle deti, hrozne na pohodu. i těm dětem to prospívá, kdyz se ,,nic nemusí”…

• Citovat
  • Upravit
880
6.2.19 22:33

zkus rybi tuk a CBD olej-je z technickeho konopi. koupis treba na strankach zelenazeme a tam ti i poradi s davkovanim.za zkousku nic nedas. nas syn je klidnejsi, soustredenejsi a lip spi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
6.2.19 22:39

@lea79 tak to my komunikujeme hodne,i dost vecem rozumi a jeho slovni zasoba je velika az na hranici i nekterych 4 letych deti, ale to nam zatim moc nepomaha. A predchazeni take ne. Nekdy zacne rvat,ze zrovna udelam neco co chtel v hlave udelat sam. Coz mu do hlavy fakt nevidim. Nekdy klasika,ze neco nedovolim ci bebi,ale to dokaze prejit v hodinovy hystericky zachvat,kdy zabere jen preckat nez se total vysili. Je to na nervy. A to jeste bydlime v 6.patre a ten je slyset az dolu v panelaku u schranek,takze rve na vsech 8 pater jako,kdyz ho zabijim. Jinak je to take hrozny sikula a smisek. Nevim co s nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
6.2.19 22:42

Jsme na tom podobně. Chodí to teda ve vlnách, někdy snesitelné někdy šílený. Mám i dny, kdy fakt brečím, ať je chvíli klid. Strategie typu pevné obětí, fouknout do obličeje, zhoupnout, zatočit se s ním dokola apod. (Chytrá kniha radila) nefunguje. Zdravej je a jen netrpěliva vzteklina. Byla jsem.u psycholožky a ta říkala, že mám být na jednu stranu ráda, že emoce projevuje. Jsou děti, který to neumi a pak jdou do nemoci. No a mluvit s ním, a to i po tom záchvatu. Jako, že byl naštvanej a viděla jsem to, bylo mu mizerně a tak. Aby trochu chápal, co se s ním dělo.
Hlavním mým úkolem dle jejího názoru, je zachovat klid. Nervat (to se mi nedaří), nevysilovat a prostě se tvářit, že je vše ok. Tvářit se soucitne, ale klidně - neverbalni projevy prý chytá dítě i ve vzteku. A pomáhá m to se uklidnit - nějak stylem: máma je v klidu, tak se asi se mnou neděje nic hrozného a přejde to…
Nicméně tě chápu a upřímně je synovo vztekani strašně náročný. Já jsem po jeho záchvatu vyřízena a on si dá chvilku pauzu a je zase pln energie. Hodně síly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
6.2.19 23:35

Hmmm ja mam jedno dite co hodne rvalo a hystercilo a ve finale je to těžkej autista s retardaci…je to uz davno skolak a rve kvuli každý kravine. On vlastne rve i kdyz je veselej. Nemluvi a hlučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
6.2.19 23:54

@Sandy2805 Jo to je klasika, když mu vyfouknu činnost, kterou chtěl udělat on, tak řev. Ale jak má jeden vědět, co se jim v té hlavě honí. :mrgreen: My jsme ani nechodili na hřiště, protože to byl kolikrát masakr. A hlavně ty pohledy, jako co to je za spratka a proč si ho nesrovnám. :( Kdo nemá takové dítě, tak to nepochopí. Ale u nás se to opravdu pomalu posouvá k lepšímu, hodně mu pomáhá školka.

Radu žádnou nemám, vyzkoušela jsem opravdu všechno, prostě vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí