Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chripka je pry nakazliva 7-10dni.
Syn mel mnohem lepsi prubeh nez ja, ja 3 dny o sobe nevedela.
Drzim palce at to mimco nechytne
U nas 3 dny horecek a pak kasel skoro 14dni,myslim,ze infekcni to bude minimalne tyden.Tak hlavne kojit,at ma miminko protilatky.Mela jsem prisernou chripku,kdyz bylo male asi 2 mes,byla nedonosena a porad se zloutenkou,odsavala jsem porad mleko kvuli protilatkam,i kdyz se mnou cloumala zimnice a mala to nechytla!
Jestli mimi kojíš, tak se můžeš trochu uklidnit, kojená mívají mnohem lehčí průběh. Vlastní zkušenost mi to potvrzuje, akorát je protivné, jak kvůli rýmě chrochají při kojení.
Kojim. Taky je blby, ze manžel ještě včera na sobě nic necítil a miminkem se mazlil a choval ho, když jsem musela byt u dcery, takže si říkám jestli je vůbec ještě šance, ze mimi nic nemá ![]()
Dekuju vám za povzbudivé komentáře. No já i premyslela, ze bych to cíleně chytla, abych dostala protilátky a ty předala miminku. Jenže když vidím malou a manžela jak jsou hotovi, tak nevím jak bych se o obě pak starala… proste asi budu doufat. Mám je kazdyho zvlášť v místnostech, ale ty bacily jsou stejně všude a nosí se to sem a tam ![]()
Tak je rozdíl, jestli je to chřipka, nebo viróza. Ta mívá obecně kratší a lehčí průběh. Chřipka může trvat i 10 dní.
Já asi moc neuklidním..syn 5let od pátečního večera vysoke horečky do nedele. V posteli ležel a nebyl schopen nic dělat ještě do včerejška,teď se to teprve začíná lepšit…chřipku jsem chytla též a je mi stále na nic…držím palce,ať jste co nejdříve fit.
@Aduš8 myslím, ze chřipka. Má teploty opravdu vysoké a bolí ji jen kdyz se ji dotkneme ![]()
@Ondule no já si bohužel ten průběh takhle představuju i u nás. Navíc všude slyším jak se ty nemoci projedou celou rodinou. Jsou nějaké agresivní asi
nejvíc mám ale strach o to mimco. Já jsem malou takhle vyrizenou ještě neviděla
většinou řádi v jakýmkoliv stavu
U nás to bylo kus od kusu. 4 letý syn začal minulý týden, horečky ke 40 měl 4 dny, pak už byl celkem ok, po 7 dnech naprosto. Ten 4. den vecer začal horeckovat i starší syn. Toho to drželo 3 dny, pak už byl celkem dobrý, teď po týdnu už vypadá úplně v pořádku, jen rýma dobíhá. Pak jsem odpadla já, totálně - 5 dní vysokých horeček a neschopná čehokoli, maximum bylo nakojit mimino. To (13 měsíců) to nakonec stejně chytlo, ale zdá se, že protilátky ode mě pomohly, protože vysoké horečky mělo jen cca 48h, A to jí do toho ještě lezou zuby.
Narozdíl ode mě dětem skvělé zabíraly léky, já i přes střídání po 4h jsem se nedostala 4 dny pod 38.5, byl to mazec.
U nas jsem to pred tydnem chytla ja a pak uz nikdo. Ale neustale jsem vse strikala (kliky, sprchu,wc..) neustale jsem si sanytolem drhla ruce a kdyz jsem vylezla mimo loznici nosila jsem rouzku
Tak dnes to vypadá dobře. Včera v 8 večer dostala nurofen a celou noc už byla bez teplot. Dnes v 10 dopoledne měla cca 38,2, tak jsme ještě nurofen raději dali a doteď Ok. Uvidíme večer. Teď má kašel, takový ten chrchel, tak dávám stoptusin. Ryma zatím jen slaboucka. Akorát má teda prujem, ale doufám, ze by to mohlo byt jen z těch teplot (?). Prcek zatím bez příznaků. Tak snad nic nechytne. Ještě přežít následující týden a snad už se nenakazi