Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, holky. Chtěla jsem se zeptat jestli nemáte nektera z vás podobnou zkušenost. Již druhy den mám z ničeho nic na omak hrozně divné levé lytko. Zepředu jakoby na holenni kosti. Zezadu lytko je úplně v pohode. Noha není otekla, prakticky mě ani vůbec neboli a normálně chodím. Pouze mám divny pocit takového pnutí v noze a když si na to lytko zepředu sáhnu tak je takové necitlivé. Proste jiné než to pravé
.. je to takový pocit, jak když si třeba přeležite ruku a mate ji takovou umrtvenou, znáte ten pocit? Ale ruku většinou rychle rozpohybujete a je to v pohode. No ale moje lytko je na tom už druhy den úplně stejně. Ale jak říkám, nebolí, pouze cítím pnutí a na omak jak kdyby bylo nějaké umrtvené… Dnes jsem byla na ultrazvuku, aby to náhodou nebyla tromboza, jelikož beru už delsi dobu antikoncepci, paní trombozu vyloučila, prý je všechno v pořádku a ještě mě přišlo, ze na mě koukala jako na magora
ale prece si takovouhle kravinu nebudu vymyslet, no žádný hypochondr opravdu nejsem. Kdyby jste měla některá podobnou zkušenost nebo by jste mohla vědět co by to mohlo být, třeba nějaká doktorka nebo sestřička kdyby se tu našla
budu moc rada.
@ggaabbiinnkka píše:
Dobrý den, holky. Chtěla jsem se zeptat jestli nemáte nektera z vás podobnou zkušenost. Již druhy den mám z ničeho nic na omak hrozně divné levé lytko. Zepředu jakoby na holenni kosti. Zezadu lytko je úplně v pohode. Noha není otekla, prakticky mě ani vůbec neboli a normálně chodím. Pouze mám divny pocit takového pnutí v noze a když si na to lytko zepředu sáhnu tak je takové necitlivé. Proste jiné než to pravé.. je to takový pocit, jak když si třeba přeležite ruku a mate ji takovou umrtvenou, znáte ten pocit? Ale ruku většinou rychle rozpohybujete a je to v pohode. No ale moje lytko je na tom už druhy den úplně stejně. Ale jak říkám, nebolí, pouze cítím pnutí a na omak jak kdyby bylo nějaké umrtvené… Dnes jsem byla na ultrazvuku, aby to náhodou nebyla tromboza, jelikož beru už delsi dobu antikoncepci, paní trombozu vyloučila, prý je všechno v pořádku a ještě mě přišlo, ze na mě koukala jako na magora
![]()
![]()
ale prece si takovouhle kravinu nebudu vymyslet, no žádný hypochondr opravdu nejsem. Kdyby jste měla některá podobnou zkušenost nebo by jste mohla vědět co by to mohlo být, třeba nějaká doktorka nebo sestřička kdyby se tu našla
![]()
budu moc rada.
lýtko zepředu, dobrý, no
@vokishka píše:
lýtko zepředu, dobrý, no
Náhodou, skalpel a trochu zkušenosti. ![]()
No proste zepředu jak je holenni kost… jak jinak to popsat no..
@ggaabbiinnkka píše:
No proste zepředu jak je holenni kost… jak jinak to popsat no..
Vedle holenní kosti?
@Havlova Jj holenni kost uprostřed a vedle na obou stranách mě to tne.. a jak říkám na dotek strašně divné… necitlivé … jak když vám zubař umrtvi pusu a prejedete si po tváři, tak taky cítíte ze je úplně umrtvena necitliva. Tak stejný pocit mám teď 2 dny.
@Cenarius taková rada je mi k ničemu. Možná raději nekomentovat. ![]()
Zkusila bych hořčík, béčko a když to nepřestane, tak žádanku na neurologii.
,,Lýtko zpředu" se jmenuje holeň.
Jinak s tímhle na neurologii. Osobně bych chvilku ještě počkala, jestli to nepřejde, ale pokud ne nebo by se to horšilo, tak bych šla.
@Kolicek95 moc děkuji… ano holeň
pardon
… Jj asi to taky vidím na neurologii raději … achjooo, zrovna před Vánoci tohle..
@ggaabbiinnkka měla jsem něco jiného podobného, ale po úraze.
Na neurologii hned doporučila milgammu, měla jsem injekce a nyní na pár týdnů tabletky 3×1.
Dělali emg, tam nález (odpovídající tomu úrazu) a znovu rehabilitace tentokrát jinde a cilené na tento problém a pociťuji zlepšení.
Jinak pokud by dělali emg, tak tam je potřeba odstup aspoň dvou měsíců od počatku problémů.
Příspěvek upraven 22.12.22 v 06:17
Děkuji mockrát. Zajdu si raději na neurologii.
snad bude vše v pořádku