Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, dcera 8 let byla v kontaktu ve škole s nestovicemi, teď má po těle tak po různu pupínky ale nemá puchýřky- není v tom ta čirá tekutina, dnes jdeme k Mudr, teplotu taky nemá ani jich nemá nějak moc ale měla v obličeji a různě po těle. Mate někdo podobnou zkušenost? díky Lenka
@Leenuska píše:
Ahoj, dcera 8 let byla v kontaktu ve škole s nestovicemi, teď má po těle tak po různu pupínky ale nemá puchýřky- není v tom ta čirá tekutina, dnes jdeme k Mudr, teplotu taky nemá ani jich nemá nějak moc ale měla v obličeji a různě po těle. Mate někdo podobnou zkušenost? díky Lenka
U nás to bylo to stejné. Těch typických s tekutinkou bylo pár a objevily se později, než ty ostatní pupínky. Zezačátku mě právě vůbec nenapadlo, že jsou to neštovice.
@Hrozina: Jee tak díky, víš ona co měla v pátek ve se tak to ji do sobotního večera zaschlo, tak jsem zvědavá
@JancaS84: ať mi doktorka řekne jestli to jsou neboj nejsou, jako infekční nemůže do školy
@Leenuska píše:
@JancaS84: ať mi doktorka řekne jestli to jsou neboj nejsou, jako infekční nemůže do školy
No hlavně se dopředu s doktorkou domluv, jak to udělat, abys nebyla s dítětem s neštovicemi v čekárně mezi ostatními dětmi. Asi by žádná z maminek nebyla nadšená, kdyby si neštovice donesla k jiné nemoci, se kterou tam je…
1. s neštovicemi se k lékaři nechodí, jsou infekční a díky vaší návštěvě lékaře by je měla celá čekárna. Což ve více podobných případech pak může vyvolat i epidemii. Opravdu ne u každého je vhodné, aby neštovice měl. A je rozdíl nakazit okolí, se kterým se člověk setkává, než se neštovice projeví a je rozdíl nakazit kohokoliv, koho člověk potká.
2.doktorce zavolej, popiš situaci a pravděpodobně se dozvíš, že ne vždy musí mít dítě puchýřky a doporučí ti koupit něco v lékárně. Prvních pár pupínků u dcery taky vypadalo spíš jak štípnutí od komára a pak těch pupínků měla víc.
@Fiveone: no já bych nešla do čekárny u naší Mudr ti lidé s dětmi vždy počkají venku a ona je. Vyjde a mrkne, do školy se bojím ji dát když to má po obličeji ať ji nevrátí, kousance od hmyzu- komáři jdou po ní jako diví ale to měla vždy šíleně nateklé, tohle je jiné.
@nozu: tak samozřejmě bych po kala s dcerou venku a ona by jen vyšla ven a měkká, tak se to u nás dělá.
@Leenuska já bych prostě zavolala doktorce a domluvila se po telefonu. Do školy bych klidně dala vědět, že máš podezření na neštovice a čekáš, jak se to vyvine. V tomhle počasí bych s dítětem s potenciálními neštovicemi venku nečekala.
@Leenuska píše:
@Fiveone: no já bych nešla do čekárny u naší Mudr ti lidé s dětmi vždy počkají venku a ona je. Vyjde a mrkne, do školy se bojím ji dát když to má po obličeji ať ji nevrátí, kousance od hmyzu- komáři jdou po ní jako diví ale to měla vždy šíleně nateklé, tohle je jiné.
Nikdo nerika, ze ji mas davat do skoly. Ale k doktorce bych taky nechodila. Zavolej ji, pripadne posli fotky mailem.
U vas nemocni cekaji venku pred budovou, kde sidli ordinace? Nebo tam cekaji jen lidi s nestovicemi?
@nozu: no já ji stejně teď ráno budu volat, ona má dvě ordinace a u nás je až odpoledne, do školy je mi blbé ji teď dávat když mám podezření, ještě když ta holčička co je doma s Neštovicemi seděla s naší Vaneskou v lavici
@Leenuska ale ze školy ji můžeš omluvit sama. K tomu doktorku nepotřebuješ. Nikdo ti tu netvrdí, že máš dát dítě do školy. Jen že je zbytečné jezdit k lékaři. OČR ti může vystavit i tak.
@Janca6: no přesně nevím, jen několikrát když jsem byla s našimi dvojčaty v ordinaci tak někdo volal že mají asi neštovice a čekali buď v autě nebo před budovou, ona vyšla ven a se podívat na dítě ale bylo léto. Jinak když má někdo kašel atd, sedí se v čekárně. Ted ji budu volat a domluvíme se.
Tak holky, volala jsem dětské mám přijít před 11hod před ordinaci budou nás čekat, máme to asi 5 minut chůze, prý jsou nejdříve pupínky a puchýře můžou byt klidne za 5 až 6 dní