Nemocná dcera - už si nevím rady

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
49
24.9.22 21:02

Prosím o radu dcera 1 Rok

Hezký večer maminky mám Roční holčičku která byla nemocná zanet prudusek. Ale od středy zacla mít horečky 39 hlavně v noci přestala mi úplně pít i jist co vypije je maximálně UM a to max 400 ml za den s donucenim. U DR jsme byli CRP nízké (10) moč negativni sono bříška normální. Je možné že to jsou zoubky a vše odmítá? Na doporučení dávám Nurofen mažu kalgelem ale žádná změna v noci se vzbudí a strašně pláče i 2 hodiny Může být dehydratovana? Děkuji všem :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
952
24.9.22 21:22

Nepřijde mi normální mít tak vysoké teploty tak dlouho, rozhodně ne kvůli zubům. Pokud by do toho má dcerka dvě hodiny brečela bolestí, určitě bych minimálně telefonovala na dětskou pohotovost ( je víkend, noc…). Raději budu za tu, co zbytečně vyšiluje, než něco podcení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
24.9.22 21:25

My jsme u lékaře byli CRP nízké moč negativni bříško podle Sona v poradku. Dnes už bez teplot ale pořád odmítá jist i pít maximálně UM a to s donucením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
24.9.22 21:29

Zuby si nemyslím, netrvá to tak dlouho a obě moje děti tedy pily mléko normálně, bylo to jediné, co při růstu zubů požily. Ale u virózy bych klidně věřila, že to trvá tak dlouho. V tomhle věku není 39°C žádná vysoká teplota a u našich dětí trvala nejdéle 10 dní. Můj 5 letý syn leží od čtvrtka s horečkou mezi 38-39°C a až zítra se chystám na pohotovost. A to jen proto, že teď večer se několikrát vzbudil a pláče kvůli bolesti v krku, tak pro jistotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
24.9.22 21:30

@Venisek jen mě ještě napadlo, nemohla mít Covid? Kdyby ztratila chuť, tak jí najednou nic nechutná :nevim: u něj se často objevuje bolest bříška u dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
24.9.22 21:32

Jsem s toho nešťastná bojím se aby nebyla dehydratovana pocurana plenka dnes ve 20:00 spí 1 za den cca 2.5 hodiny hraje si tancuje ale prostě nic nejí a nepije je bleda pokud do ní nenatlacim aspoň mléko :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
24.9.22 21:33

Myslím si že to by CRP ukázalo ale měla nízké jen 10 dnes průjem ale jen 2 krát kasovity dávám tasectan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
24.9.22 21:39

@Aduš8 ona jakoby nechtěla nic vzít do pusy i přes vyzkoušení několika lahviček hrníčku i piticek :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
24.9.22 21:42

Jako ze curala jednou za cely den? Nebo jak to myslíš s tou plenkou? No tekutiny pit musí, bez jidla par dni vydrží, obzvlášť při nějaké nemoci, ale pit se musí… zkoušis ji dávat ruzne? Naredeny nějaký 100% džus, naše dcera má docela ráda bylinkove čaje,… co nás zachránilo při zvracení, když nechtěla žádné tekutiny a taky dlouho necurala, tak zamrazit džus na led a podávat ji to jako „zmrzlinu“, měla necelé dva roky, takže se ji líbilo, ze má „zmrzku“ a dostala do sebe tekutiny… a zkoušet ruzne flašky, po lzickach, brckem… já dávala proste po lzickach, nekompromisně, co pět minut klidně, spolu… já si dala lžičku vody, ona ai dala atd. Furt furt, pití musí být, u takhle vysokých horecek…
a ty horečky ještě má nebo už přešlo? Podívej na šestou nemoc, bývají tři dny vysoké horečky (hlavně na večer/v noci) a čtvrtý den se udela vyrazka… dcera to tak mela, přes den bez teplot, max zvýšena a navečer ji začala vyskakovat až taky k 39, v noci pravidelně plakala, nesla uspat, pomohl vždy Nurofen v minimální dávce, nakonec to byla teda šestá nemoc, ale bohužel i s lehkým zánětem močových cest, takže antibiotika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
24.9.22 21:46

@PepiKo plenky dnes pocurane má naposledy curala cca ve 20 hod dnes už bez teploty zkoušela jsem různé lahvičky piticka strikacku ale nic prostě nezabírá i přesto že podám nurofen u lékaře jsem včera byla vše negativni dr nic na ni neviděla sono bříška v pořádku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
24.9.22 21:47

@PepiKo ale vypila snad jen 400ml UM :,( S donucenim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
24.9.22 21:52

@Venisek tak je možné, že se jí prořezávájí, kolik má teď jakých zubů? U nás byly nejhorší špičáky a poslední stoličky, to byl očistec, kdy ani Nurofen nezabral

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
24.9.22 21:54

@Aduš8 má 2 zoubky dole 4 nahoře ale ten 1 není úplně venku proto jsem se ptala zda to může být zoubkama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
24.9.22 21:55

Ještě otázka jak poznam dehydrataci? Vím hloupá otázka ale taky se zeptam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76031
24.9.22 22:11
@Venisek píše:
Ještě otázka jak poznam dehydrataci? Vím hloupá otázka ale taky se zeptam

když běžně čurá, jako obvykle, tak dehydratovaná není,
to by si nehrála, netancovala,
píšeš, že nechce nic do pusinky - dívala ses jí do pusy? nemá náhodou afty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí