Rýma..kašel...covid...a dlouhý kašel

7357
25.9.22 21:58

rýma..kašel...covid...a dlouhý kašel

Dcera má od neděle 11.9. rýmu od čtvrtku to přešlo do škaredého kašle… od pondělí jsem s ní doma s kašlem… dělali jsme testy na covid a byli negativní. Až ve čtrtek se kašel zhoršil zase… a kovid pozitivní… pořád kašel. Dneska bych řekla že kašle zase více. Bere od doktorky od pondělí erdomed. Ten kovid fakt myslím že máš až tak od st, čt… testy jsme dělali i předtím i sobě jsem dělala.. v práci máme tři pozitivní. Všichni negativní… až dcera pozitivní ve čtvrtek.
Co dávat ještě na ten kašel? Bylinky, sirupy.. co pomůže?? at je fit a ve čtvrtek by šla už do školy… už je to fakt dlouho… bude doma deset dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7357
25.9.22 21:58

Ještě doplním že cca v 19:30 dostala dithiaden… a pořád slyším jak ze spaní kašle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
25.9.22 22:24

No já nevím, já bych s ní skočila na poslech, jestli k tomu ještě nemá zánět průdušek. Určitě do školy ve čtvrtek ne, když není vpořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
25.9.22 22:28

Taky bych ji vzala znovu k dr ať si ji poslechne, klidně i nabere krev jestli se ji nerozjela nějaká infekce. Erdomed je dobrý lék, pokud i po týdnu uzivani není zlepšení, ba naopak, tak to bude chtit silnější kalibr. S nástupem do školy bych tento týden vůbec nepocitala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
25.9.22 22:37

Erdomed jen ráno (do celkové doby 7 až 10 dnů), k tomu nějaké antihistaminikum (klidně na 2 až 3 týdny). A prostě čekat. Pokud je kašel dráždivý, místo Erdomedu bych podával něco s obsahem butamirátu (Sinecod / Tussin / Tussical) nebo levodropropizinu (Levopront).

Pokud nejsou horečky déle jak 3 dny, na nasazení ATB není ani pomyšlení. On i virový zánět průdušek se léčí pouze symptomaticky.

Kašel a COVID-19? Klidně několik týdnů až měsíců (v rámci postinfekčního kašle).

Celý týden bych ji nechal doma, bez tělocviku celý říjen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7357
25.9.22 22:43
@Doctus píše:
Erdomed jen ráno (do celkové doby 7 až 10 dnů), k tomu nějaké antihistaminikum (klidně na 2 až 3 týdny). A prostě čekat. Pokud je kašel dráždivý, místo Erdomedu bych podával něco s obsahem butamirátu (Sinecod / Tussin / Tussical) nebo levodropropizinu (Levopront).

Pokud nejsou horečky déle jak 3 dny, na nasazení ATB není ani pomyšlení. On i virový zánět průdušek se léčí pouze s ymptomaticky.

Kašel a COVID-19? Klidně několik týdnů až měsíců (v rámci postinfekčního kašle).

Celý týden bych ji nechal doma, bez tělocviku celý říjen.

Erdomed dávam ráno v 8, druhou dávku cda 14-15hod. Pak na noc dithiaden. Není to už takový dráždivý kašel.. takové spíše pokašlávaní ale pořád…i po dithiadenu ze spaní kašle. Horečky neměla vůbec, v březnu měla taky covid a to horečkovala 4dny a zase nebyl kašel. Ona měla nejdříve rýmu, pak kašel a pak do toho chytla ten covid. Doma je už celý tento týden. A zatím jsem plánovala do středy… každopádně čt, pá by mohla být doma s babičkou.. mě už bude končit 9 dní očr… tak dlouho jsem s ní doma ještě ani nebyla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
25.9.22 22:47

@KKK85
Praktik může předepsat antagonisty leukotrienových receptorů (Singulair, Montelar, Castispir) na snížení průduškové hyperreaktivity.

Erdomed bych skutečně dával jen ráno, přechodně ráno Zodac a večer Dithiaden (předávkování u antihistaminik se bát nemusíte).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7357
25.9.22 22:51
@Doctus píše:
@KKK85
Praktik může předepsat antagonisty leukotrienových receptorů (Singulair, Montelar, Castispir) na snížení průduškové hyperreaktivity.Erdomed bych skutečně dával jen ráno, přechodně ráno Zodac a večer Dithiaden (předávkování u antihistaminik se bát nemusíte).

Je pravda že dneska jsem zapomněla a erdomed druhou dávku dala pozdějí…takže ji to asi rozkášlavalo večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.9.22 23:31

Ale ona ma covid od zacatku, jen to zatim nepobraly testy :nevim:.
At to poradne doleci, zadna skola, covid je mrcha.
Urcite bych doplnila vitaminy, cecko, decko, zinek ve vysokych davkach je naprosty zaklad covidolecby. I ten Montelar hodne pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7357
25.9.22 23:41
@Lucie_Sx píše:
Ale ona ma covid od zacatku, jen to zatim nepobraly testy :nevim:.
At to poradne doleci, zadna skola, covid je mrcha.
Urcite bych doplnila vitaminy, cecko, decko, zinek ve vysokych davkach je naprosty zaklad covidolecby. I ten Montelar hodne pomuze.

to si nemyslím…ji to začalo rýmou od toho 11. záři… pak rýma přešla na kašel… a pak se najednou kašel zhoršil..nemyslím si že má covid od 11. záři… to by taky ho už u nás někdo chytl.. min. babička a děda s kterýma bydlíme, kamarádi.. my s mužem… aspon někdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.9.22 00:02
@KKK85 píše:
to si nemyslím…ji to začalo rýmou od toho 11. záři… pak rýma přešla na kašel… a pak se najednou kašel zhoršil..nemyslím si že má covid od 11. záři… to by taky ho už u nás někdo chytl.. min. babička a děda s kterýma bydlíme, kamarádi.. my s mužem… aspon někdo

Jo, ma covid od 11. zari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7357
26.9.22 00:11
@Lucie_Sx píše:
Jo, ma covid od 11. zari.

tak jak myslíš… má covid od 11. záři a test pozitivni vyšel 22. záři.. a to druhá čárka nebyla ani uplně výrazná… jooo asi už slábla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
26.9.22 10:30

Doplnila bych k léčbě určitě inhalátor a dávala 2-3× denně inhalovat vincentku, jinak kašel po covidu trvá dlouho i když už nemusí být infekční

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí