Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mám to taky, je to běžné. Např. paprika mi chutná jako mýdlo ![]()
Na veřejném wc mi to páchne, jako kdyby se tam někdo s prominutím zeblil. Oblíbený parfém téměř necítím, jen hodně z dálky. Milovala jsem vůni mýdla, teď nic.
Naštěstí ztráta nebo změny chutí a vůně nebolí, tak pokud to jsou jediné potíže, ber to pozitivně. ![]()
Mám to samé, je to psycho. Nemůžu cítit ani jíst některé potraviny, které jsem dříve měla oblíbené. Při covidu jsem přišla o čich i chuť, ale potom se to srovnalo. S druhou dávkou očkování se problémy spustily nanovo (může to být náhoda, nevím…) - sice cítím, ale nějak divně. Cítím z některých potravin zvláštní pach, který vnímám i ve vlastním potu, stolici… Krátce po očkování druhou dávkou jsem ze všeho cítila hovna, i ze sebe. Ujišťovala jsem se u ostatních, zda nesmrdím. Mám pocit, že se to postupně, leč velmi pomalu, upravuje
@MartinaIrena Bohužel, člověk neví, jaké jiné skryté potíže se mohou odehrávat na pozadí… Doufám, že to není jen špička ledovce.
Já to měla úplně stejně, i s těma prdama ![]()
Koronu jsem měla v říjnu 2020, ztráta čichu a chuti. Po navrácení mi nevoní ani jedna z mých voňavek, páchnou… Páchne mi okurek, nechutná mi, cibule smrdí nakysle, divně mi chutnají i žvýkačky apod. Furt čekám, kdy se to spraví a furt nic. ![]()
Smrdí mi voda. Cítím svůj pot úplně jinak než dřív. Okurka mi chutná jako zkažená. Každé léto jsem jedla melouny na kila, teď mi přijdou divný. A nejsem schopna si vybrat žádný parfém.
Poškodilo to čichový nerv, žádné další následky bych za tím nehledala.
Léčba asi jako u každého nervoveho poškození - trénovat a koupit si vitamíny B.
Hlásím se do klubu. Je to přesný! Napřed v lednu ztráta, pak jsem necítila smrady. Prostě nic, co mi dřív smrdělo
No a pak najednou se začalo plíživě přidávat jako když mi někdo pořád hulí pod nos
a teď mi můj pot páchne rybinou ![]()
S dovolenim se pripojim. Mam stejny problem od dubna, covid jsem mela v prosinci. Rada bych slysela od nekoho, ze se to po nejake dobe zlepsi ![]()
@Dadynaa86 Ahoj, ted jsem hledala info zrovna a pry to muze trvat delsi dobu, tak trpelivost. Svoji zkusenost sem dopisu pozdeji, chci jeste cich a chut otestovat behem dne. Kazdopadne za me neplati, ze omikron tyto obtize nedela, jak jsem se docetla.
(Anonym proto, ze v dalsim prispevku budu zminovat i dalsi zdravotni a osobni info. Diky)
Ahoj, taky se pridavam. Ted jsem po covidu cca pul roku, hodne jidla mi chutna jako mydlo (okurka, gumove bonbony a dalsi veci), dost casto ze sebe citim takovy divny smrad, jako zkazene mydlo nebo neco zkazeneho nebo jak to rict, no ale citim takhle i ruzne vune/pachy venku, i kdyz bych se namazala antiperspirantem od hlavy k pate, stejne ten hnusny smrad ucitim😅 achjo snad to nekdy prejde
Přidávam se do klubu. Pot mi smrdi jako odlezela cibule. Okurky maji divnou chuť a kureci mi chutna jak namydleny. Hruza! A nemáte nekdo dny, kdy máte neustálý pocit žízně? Ja to mám od covidu.
Všimla jsem si, že mi v poslední době prádlo po vyndání z pračky smrdí jak hadr na podlahu… no ale asi to bude spíš tím, že ho tam někdy nechám dýl a až potom ho pověsím. ![]()
Já jsem při covidu neměla chuť k jídlu podobně jako při chřipce, ale neměla jsem ztrátu chuti, že bych chutě vůbec necítila. Pachy jsem cítila méně, ale to jen kvůli té hrozné rýmě. Třeba bych nedokázala rozeznat Jar od čističe WC, ale jinak jsem pachy cítila. Já jsem ani nepoznala, že mám covid, protože se vždycky říkalo, že by člověk neměl mít čich a chuť, což u mě nebylo. U mě to bylo jako takové horší nachlazení. ![]()
Mne chutnalo kafe jako kour
Taky dost neprijemne, ale po dvou tydnech me to preslo.
@NoName88 Mně zase manželův pot smrdí jako ocet.
A žízeň nemám, ale zase mám furt hlad, což je patrně spíš mým těhotenstvím než covidem. Kuřecí mi smrdí… což asi taky je těhotenstvím.
Já o čich přišla asi jen na tři dny. Ale čich se následně vrátil s takovým divným chemických “čmuchem” a ten jsem cítila nepřetržitě. Něco jako Savo s odlakovačem, ale naředěné. No už vám neřeknu, kdy to přešlo kovid jsem měla listopad 2020. Ale určitě víc jak po půl roce mi jednoho dne došlo, že vlastně už cítím úplně normálně.
Tak holky držím palce ať se Vám čich a chuť vrátí do normálu!!!
![]()
Chtěla bych se zeptat, zda je možné, když jsem prodělala covid v lednu tohoto roku a přišla jsem úplně o chuť a čich, tak poslední dobou pociťují divné pachy. Do teď necítím úplně jako dříve. Dlouho trvalo než jsem začala něco cítit. Chuť se vrátila, ale také omezeně. Pachy jsem doposud necítila spíše jen vůně. Když si někdo prdnul
já necítila nic. Poslední dobou, ale začínám cítím divný pach. Cítím to i z masa, cibule atd dříve jsem necítila nic. Jsem z toho vykulená a tak nějak i ve stresu. Jsem hodně citlivý člověk a vším se hned vynervuji.