Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Určitě terapie a hledat něco vhodnějšího s malým kolektivem. Ne pro tebe stresujícího a klidně i na menší úvazek. Mám to podobné jako ty. Ale není to nic co by nešlo řešit ![]()
Mám to podobně. Měla bych teď dokončit školu a jít po 11 letech do práce - do úplně jiného oboru. Ta práce mě baví (už jsme si jí vyzkoušela), naplňuje mě, je skvělá…ale já stejně mám sevřený žaludek, strach z hodnocení, strach z toho, že to nedám. V psychoterapii jsem dlouho, několik let… řešila jsem v ní jiné, závažnější problémy. Ale teď, jak mám mnoho věcí vyřešených, tohle se dostává do popředí. Bude to chtít čas. Vynikající je na to prý KBT terapie, ale já chodím na psychoanalýzu. Mám problém se někam do KBT dostat.
Nebo si najít nějakou kamarádku v práci, za kterou by ses těšila, spolupracovala, drbala a tak..?
Nech se zaléčit u psychiatra. Uleví se ti, začneš normálněji fungovat, přidáš terapii a časem se toho zbavíš.
Zdravím, potřebovala bych se svěřit s něčím, co už nějakou dobu zásadně ovlivňuje můj život. Jsem introvert se sociální fobií a škola pro mě vždycky znamenala velký stres, proto jsem se po střední škole rozhodla pro práci. Ve své první jsem byla cca půl roku a odešla jsem kvůli špatnému kolektivu. Jsem hodně citlivá, takže stačí, když na mě někdo jen zvýší hlas a je nepříjemný a mně už je do pláče. Mám obavy z autorit a bojím se kritiky, proto se snažím být vždy co nejvíce pečlivá, někdy opravdu až přehnaně..Do toho si vůbec nevěřím, přijdu si neschopná a mám pocit, že jsem něco míň než ostatní, nedokážu se tohohle pocitu zbavit a neustále přemýšlím, co si o mně ostatní asi povídají, namlouvám si, že o mně všichni mají jen negativní mínění..
V druhé práci mě vyhodili a to mi srazilo sebevědomí ještě víc. Momentálně jsem v další v práci a už to zas psychicky nezvládám, mám z toho úzkosti a strach, že to nezvládnu..Před ostatními už vypadám jako někdo, kdo odchází z práce, protože se mu nechce pracovat, ale takhle to vůbec není..Chci chodit do práce jako každý jiný člověk, ale psychicky to prostě nezvládám. Možná si jen vybírám práce, které nejsou pro mě, ale opravdu už nevím, co bych mohla dělat jiného a být spokojená. Do toho mám ze stresu i zažívací potíže, trpím na bolesti břicha a s nástupem do práce je to zas v podstatě skoro každodenní problém..