Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To jsou přesně ty pocity tíhy při poklesu pánevních orgánů. Pokud jsi po dětech, je to pochopitelné, pokud ne, tak to není dobré zjištění.
@pannda děkuji jsem po dvou dětech. Problémy s bederkou se objevily loni, tzn 2 roky po druhém porodu. Léčí se to fyzioterapií? A teda i ten pocit tlaku při plném močovém měchýři může být k tomu?
@Anonymní píše:
@pannda děkuji jsem po dvou dětech. Problémy s bederkou se objevily loni, tzn 2 roky po druhém porodu. Léčí se to fyzioterapií? A teda i ten pocit tlaku při plném močovém měchýři může být k tomu?
Ano, i při močení může být tlak, může se jednat o pokles měchýře(cystokela, boule uvnitř pochvy).Vše ti vysvětlí gynekolog, určitě bych vzala i moc, na vyloučení zánětu močového měchýře.
Fyzio pomůže se cviky na pánevní dno
Zdravím, předem píšu že v pátek jdu na gynekologii. Ale jen by mě zajímalo, zda nemá někdo něco podobného. Začalo to asi před 14 dny, takovým menším tlakem v pochvě a v konečníku. Poté se přidala bolest kostrče a beder. Začala jsem cvičit s docházet na Dornovu metodu. Kostrč už tolik nebolí a bedra cítím i přes pravidelné cvičení poměrně dost. Nicméně konečník přestal bolet, ale k dobrému tlaku v pochvě se přidal takový pocit jakoby nějakého tělesa tam. Nevím jak to úplně popsat. Navíc mi i občas bolest vystřeluje právě do té bederky. Už loni jsem s bederní páteří měla problémy a od ní mi bolel i podbřišek. Navíc dost často mě pobolivá i pánevní dno a jakmile mám plný močový měchýř, mám takové divné tlaky v podbřišku i při močení. Netušíte o co by mohlo jít?