Divný pocit v podbřišku v 16tt

549
28.3.09 08:40

divny pocit v podbrisku v 16tt

Ahoj holky, jsem v 16tt a mam takove divne pocity v brise a v podbrisku. Nevim, jestli to neni tvrdnuti, nevim, jak se pozna. Ve stredu jsem to rikala doktorovi, ten rikal, ze je na tvrdnuti jeste brzy a ze se moc pozoruju. Vnitrne me neprohlizel, jen prohmatal. Ty pocity jsou spis jako pocity tahu, vcera treba vicemene na prave strane, nekdy trochu jako na ms. Nekdy me to vylozene taha kolem pupiku. Nevim, jestli je to tim, ze mi ted docela rychle narostlo bricho, ale zacinam trochu vic citit delohu, jak pracuje. Snazila jsem se to nejak pocitat, vim, ze do zhruba 10 epizod denne je to v norme, ale nevim poradne co mam pocitat. Podbrisek mi ale na omak netvrdne, tak fakt nevim. Neni to ani nijak bolestive, spis pocit jako po posilovani bricha.
Doktor ma asi pravdu s tim pozorovanim, jsem hodne uzkostliva a hodne se o tohle tehu bojim, ale mam za sebou tri spatne zkusenosti a tak to porad resim.
Mate prosim nektera z vas podobnou zkusenost, nebo pocity????
Diky moc , Smilla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
VERONIKA
28.3.09 09:26

Dr. má pravdu, my těhulky se moc pozorujeme a zbytečně si tím přiděláváme starosti, ale to je asi normální :wink: :wink: :wink:

Já si myslím, že je to roztahování dělohy, ale může to být i tvrdnutí bříška! Každému začíná tvrdnutí v jiném tt takže je to dost individuální!
Moje dr. píše od 20tt preventivně magnezko každé těhulce takže třeba ho taky dostaneš! Já mám rozpustný Magnosolv ráno a netvrdne mi ani bříško a ani mi neskáče tlak takže zatím pohoda!

Snaž se být v klidu a užívej si těhu :-) :-) :-)

• Citovat
  • Upravit
48576
28.3.09 09:40

Nejsou to jen pohyby?Taky mi to začlo v 15týdnu-jsem nebo jsem spíše byla hodně hubená :lol:

Tvrdnutí by jsi poznala že by břicho bylo uplně jak kámen,myslím že na to je opravdu až moc brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
28.3.09 10:06

Ahoj, takový divný pocity v břiše mít budeš. Vždyť Ti tam roste mimi a hýbe se. Můžou to být už pohyby, ale říká se , že u prvního jsou cítit až kolem 20tt, já je cítila v 19tt. Ale už předtím jsem taky měla ten divný pocit v břiše, myslím, že je to od toho, jak rychle roste děloha a vlastně začne tlačit na okolí (střeva, močák, vaječníky a tak). Počkej až začne mimi později dělat salta, to jsou teprve pocity! :lol:
Divný pocity, pokud to nejsou bolesti, jsou normální… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
28.3.09 11:01

Přesně tak, tělo se holt mění :lol: - přikláním se k spíše k těm začínajícím pohybům :wink:

Sestra je teď zhruba ve stejném týdnu a taky cítila tlak v podbřišku, podle ultrazvuku má mimčo nožičky dole a to způsobuje pocit tlaku, i to můžeš event. být.

Magnésium proti tvrdnutí bříška preventivně užíváš :?:

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
28.3.09 11:11

Ahoj Smillo :-)

že jsi vynervovaná a moc se pozoruješ, je v tvém případě přece pochopitelné :wink:

Každopádně podle mě jsou to první pohyby :P Všechno bude určitě dobré, neboj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
28.3.09 13:13

Smillo , ja to mela taky, kdyz to je po strane ‚tahnouci‘ a bolestive, tak to mohou byt vazy…ta deloha se ruzne neustale roztahuje, k tvrdnuti briska - nektery holky od nas z diskuze mely tvrdnuti briska vic jak pulku tehotenstvi…chapu, ze se bojis, ale pokud tam doktor nic neshledal, tak to bude o.k. (ale osobne me mrzi tyhle poznamky typu - ‚moc se pozorujete‘ a nic nevysvetlit)…ja uz programove k takovejm doktorum nechodim. Vim, ze jsou prepracovani apod., ale znam par takovych, kteri presto ‚neodbydou‘…

A pohyby jsem citila od 14. tydne a to prisaham a v prvnim tehotenstvi taky asi kolem 15. nebo 16. tydne…sestra se tenkrat na me utrhla, ze to jeste citit nemuzu, doktor to slysel a vyvedl ji z omylu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
28.3.09 17:44

Ahoj Smillo, já jsem o 1- 2 tt dál než ty, je to moje 3. těhotenství, a minulý týden mně to taky tahalo a pobolívalo. Měla jsem za sebou tedy dost fyzické aktivity. Není to poprvé, mám pocit (subjektivní), jako by bříško nerostlo úplně rovnoměrně, ale skokem a při tom intenzivnějším růstu (tedy spíš když se přeskladňuje a pracuje děloha) to takhle pobolívá a vyvolává tyhle pocity. Ale samozřejmě nic nepodceňuj a dr. jsou tu mimo jiné od toho, aby vyloučili nebo řešili komplikace, na které máme z nějakého důvodu podezření.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
29.3.09 16:28

divne pocity v 16tt

Ahoj holky, diky moc za rady. Vcera to bylo uz dobry, dneska to trochu citim, ale spis kdyz se hybu, tak me to i trochu v podbrisku picha. Zitra zavolam sestre, ale myslim, ze to bude fakt jen rozpinani delohy a taky vetry, ktery me provazeji neustale :D . Vcera v noci jsem citila takovy divny bublani, tak mozna uz to byly pohyby, fakt nevim, je tam dole ted tak rusno, ze nevim co je co. Jeste jendou diky, jsem moc rada, ze emimino existuje, je to takova online psychoterapeuticka poradna.
Hezkou nedeli preju. S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
30.3.09 09:21

tak pojď k nám do poradny. Skoro všechny - prvotěhulky i více těhulky tě svorně přitakáme, že to budou nejspíš pohyby co cítíme skoro všechny. Zvlášť když si lehneš na záda a myslíš na mimi. Mě minulý týden mrňousek tak nakopl do plnýho močáku, že jsem myslela že se počůrám. Tak když budeš mít čas a chuť tak přijď potlachat

https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
24.2.11 17:59

ahojky..narazila jsem na tuhle diskuzi..ja jsem ted taky v 16.tt a mam stejne pocity akorat ze mi i tvrdne dsot bricho..tak mate nejaka zkusennosti??doktor mi dal magnezium a naridil naprostej klid a zadnej sex..dost me vyplasil..myslela jsem ze mi da magnezko jako kazdy druhy ale kladl na srdce at nic nedelam a kdbych mela velky krece nebo zacla spinit at jedu k doktorovi…a ze by to mohly byt i pohyby??dost mi v brose bubla a jakoby jsem citila prvni pohyby jenze ty se daj lehce splest s vetrama ze??:DDD ale rikala jsem si z ena prvorodicku je az prilis brzy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verča86
13.4.11 16:27

Ahojky, jsem také v 16tt, mám úplně ty samé pocity, jako bych měla neustále napnuté pánevní dno, a divné pocity kolen pupíku, ale myslím, že to bude tím, jak děloha roste do břicha:-D

• Citovat
  • Upravit
11
9.1.17 17:19

Ahojte tehulky,
chtela bych se zeptat jsem v 16+3tt a kdyz lezim na zadech tak me zacne po par minutach tlacit podbrisek. Udela se mi tam takova bulka, jak si prelehnu tak to zmizi ale nevite nektera co to muze byt?? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí