Bolest hlavy po vysazení HA?

Anonymní
5.11.23 01:08

Divný stav - proč

Ahoj,

začínáme s přítelem na miminku. Dle Dr jsem vysadila antikoncepci a první měsíc v pohodě. Pak přišla šílená ms, že mi nebylo úplně dobře chápu, hormony se rovnáji. Po třech dnech od ms jsem si dala dvě piva a začala mě neuvěřitelně bolet hlava. Je to stav jako po kocovine. Bolest hlavy v oblastí obočí, mirne celo. nemůžu spát a když už spím, tak se vzbudím unavená. Hlava mě bolí již 5 den… Jinak aktivita nic moc. Mam sedavé zaměstnání. Paralen nepomáhá.

Děkuji

Může to být vysazením nebo to je něco jiného?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3506
5.11.23 02:29

Nedokážu poradit, čím by to mohlo být, ale určitě to nebude z 2 piv. Může se jednat o chronickou migrénu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.23 05:47

@Rotha to si mě moc nepotěšila… Ja si myslela, že mám problém s příjmem alkoholu. Mě vesměs po dvou skleničkách třeba vína hned začne bolet hlava. Nemůže to být třeba od krční páteře? Migrénu jsem nikdy neměla. Teda nevím o ni

• Citovat
  • Upravit
1794
5.11.23 05:52
@Anonymní píše:
Ahoj,

začínáme s přítelem na miminku. Dle Dr jsem vysadila antikoncepci a první měsíc v pohodě. Pak přišla šílená ms, že mi nebylo úplně dobře chápu, hormony se rovnáji. Po třech dnech od ms jsem si dala dvě piva a začala mě neuvěřitelně bolet hlava. Je to stav jako po kocovine. Bolest hlavy v oblastí obočí, mirne celo. nemůžu spát a když už spím, tak se vzbudím unavená. Hlava mě bolí již 5 den… Jinak aktivita nic moc. Mam sedavé zaměstnání. Paralen nepomáhá.

Děkuji

Může to být hormonální nerovnováha po vysazení HA nebo klidně krční páteř. Na migrény trpím a jeden paralen nepomůže, dávají se 2 najednou nebo lepší koupit léky přímo na bolest hlavy - obsahují kofein. Je to např. migralgin. Na noc doporučím vlhký ručník na hlavu, dát to i přes oči a mít chladněji v pokoji. Pak se trochu vyspíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1949
5.11.23 06:39

Může to být krční páteř plus ten alkohol, alkoholu nemusí byt hodně, mívám to taky bolí mě za krkem a jde ta bolest do hlavy, na krční páteř cvičit a cvičit zvlášt při sedavém zaměstnání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1949
5.11.23 06:43

A ještě když mi to chytne musim vstát a pohybovat se nemůžu ležet to mě to zhoršuje, někdo když má migrénu tak to zaspí já musim chodit, protože je to zpojený s tou krční páteří a ta chce pohyb

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
5.11.23 07:43
@Anonymní píše:
@Rotha to si mě moc nepotěšila… Ja si myslela, že mám problém s příjmem alkoholu. Mě vesměs po dvou skleničkách třeba vína hned začne bolet hlava. Nemůže to být třeba od krční páteře? Migrénu jsem nikdy neměla. Teda nevím o ni

No tak kdyz mas vyzkouseno, ze te po alkoholu boli hlava, tak to proste potom alkoholu bude. Proste ho tvoje telo spatne snasi. Takze bych alkohol vysadila a pozorovala, co bude dal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3506
5.11.23 08:13
@Anonymní píše:

Jsem kluk, a ano může to být od krční páteře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
5.11.23 08:16

Alkohol je spouštěč migrén v kombinaci s hormonální nerovnováhou se ti asi spustila migréna.. pokud to bude pokračovat neurologie.

• Citovat
  • Upravit
11780
5.11.23 08:17
@nick mandarinka píše:
A ještě když mi to chytne musim vstát a pohybovat se nemůžu ležet to mě to zhoršuje, někdo když má migrénu tak to zaspí já musim chodit, protože je to zpojený s tou krční páteří a ta chce pohyb

Mám migrény hodně často od dětství a také u ní nemůžu ležet ani spát a když je mi moc zle, tak chodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11780
5.11.23 08:19

Místo paralenu bych zkusila třeba ibalgin a v tak dlouhých bolestech se doporučuje analgetikum 3×denně po tři dny preventivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
5.11.23 08:25

Trpím na migrény, zní to divně, ale trošku mi pomáhá prokřupat palce nohou. Běžně mi to nejde, při migréně vždy křupnou. Toto poradil přímo lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
5.11.23 09:07

@nick mandarinka migrénu moc nezaspíte. A to, že nemůžete ležet je naprosto normální, v některých pozicích to bolí mnohem víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
6.11.23 06:18
@Anonymní píše:
Ahoj,

Děkuji

Ano, hormony se po HA rovnají. Pivo je díky chmelu estrogenní nápoj. Buďto tomu dejte čas a šanci tělu hormony porovnat a nebo zluste nějaké alternativní bylinné řešení. Můžete si také nechat udělat hormonální profil, abyste viděla, jak na tom skutečně jste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí