Divoký syn ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1307
7.8.14 12:18

"divočák" ve školce

Dobrý den maminky :mavam:
ráda bych, kdybyste se podělily o své zkušenosti. Syn bude mít ke konce září 3 roky a nastupuje do školky. Je to takové to živější dítko, ale zas nijaký extrém, doma se hezky zabaví i sám a venku když jsme sami, tak je taky hodný a docela i poslouchá. Ale když jsme s nějakýma jinýma dětma, tak se hodně lehce rozdivočí a stává se tak trochu neovladatelným, lítá jak splašený a neposlechne. Teda to už se taky trochu zlepšilo, nebo možná záleží na současné konstalaci hvězd, většinou se po chvíli uklidní a najde si nějakou činnost. Než ho to popadne znova a tak dokola. Na hřišti z něho nespouštím oči, protože se někdy stane (ale to teda s dětma, které už zná), že na ně zkouší takové ty medvědí objetí a svírá je a tlačí, to se dětem samozřejmě nelíbí. Nebo jim v té rozdivočenosti bourá bábovky, bere věci. Vždy ho pevně chytnu a rázným hlasem domluvím a vemu bokem, aby se uklidnil…Pak je zase na nějakou dobu zlatíčko. Vím, že s tím asi nic neudělám, že z toho musí vyrůst (teda doufám!!!). Ale jsem hodně zvědavá a trochu se obávám toho, jaké to bude ve školce. Jestli tam bude také tak divočit, nebo se zklidní…To ukáže jen čas, ale opravdu nechci, aby byl neoblíbený, jak u dětí, tak u učitelek. Maminky, které s tím máte zkušenosti, jak to vypadá ve školce vašich dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6078
7.8.14 12:23

Sice nejsem maminka, ale jsem učitelka v MŠ. Paní učitelka by si s ním měla poradit, ukázat mu, že se to nedělá. Pokud budete mít podobné výchovné názory, tak syn určitě zapadne do správné koleje. Neboj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
7.8.14 12:32

Tak na to jsem taky zvědavá, takhle podobnýho tříleťáka mám doma a taky půjde do školky. Navíc se nechce moc dělit o hračky a je to pěkně tvrdohlavej, takže spolu dost bojujeme a jsem zvědavá, jak to ve školce bude zvládat. Ale taky trochu spoléhám na to, že si s ním paní učitelka poradí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
7.8.14 12:41

On se ve skolce bude chovat uplne jinak. Memu synovi jsou 2,5 a uz rok chodi do skolky. Kdyz jsem s nim mela problem, ze bouchal deti a bral jim hracky, tak ve skolce pry vzdycky v pohode. Pry zivejsi, ale naprosto zvladatelny dite. I od učitelek si nechal libit vic veci, vycisteni zakrvaceneho nosu (ja se nemohla ani podivat) atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.8.14 12:44

Většinou se chová jinak… u nás máme stjený případ sice je starší, ale jak popisuješ, a ve školce jako první poslechne, uklidí hračky a dokonce jak se všude hodně projevuje tak na besídce jsem byla udivená, že se nejvíc styděl a hlavů dolů a přiotm se rád předvádí,,, takže tak.
na druhou stranu mám kamarádku, která má taky divočáka, a bohužel tam problémy jsou, že byla hodně na koberečku ve školce, že byly problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
7.8.14 12:45

@Spenata Můj syn už chodí do jeslí je hodně dominantní. Kdykoliv mu někdo něco udělá kouše, mlatí. Občas začne objímat a podobně. V jeslích snim bojujou ted už je trochu starší a je to lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
7.8.14 12:51

Děkuju všem za příspěvky a jo, jsem klidnější a budu doufat, že ve školce se zklidní, že si hlavně sedneme s paní učitelkou a malý bude ve školce spokojený. Myslím, že to tam pro něj bude přínosné po všech stránkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
7.8.14 12:58

Tak za prvé učitelky si stanoví pravidla, které bude muset dodržovat, jsou zvyklé na horší případy a za druhé děti jsou většinou ve školce daleko hodnější než doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
7.8.14 13:01

@Paradise Jak které naše dítě mělo období, kdy všechny pokousal, když se mu jedna učitelka nevěnovala stoprocentně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
7.8.14 13:05

@annaei ale učitelka to řešila ne?

My měli ve třídě taky zlobiče, bil děti, bral jim věci, bořil stavby, nadával, ale pokaždé to učitelka řešila, kluka separovala, promluvila si s ním, vysvětlila a ke konci roku už kluk v pohodě zapadl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
7.8.14 13:09

@Paradise Tak to trvalo tak 2 měsíce. blbý bylo, že většinou pokousal jednu konkretní holčičku, která měla do krve flek od toho. Snažili se ruzný věci separovat ho to mu nevadilo, promluvit si snim to začal brečet, ale pak to bylo znovu. A pak sám od sebe nějak přestal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
7.8.14 13:31

Neboj se toho on se ve školce bude chovat jinak. Ten náš je divokej jenom doma a ve školce poslechne na slovo a je tam tichej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.8.14 13:35

Děti se prý chovají ve školce úplně jinak než doma a u rodičů celkově. Navíc je tam učitelka, která má snad odpovídající vzdělání a bude si umět adekvátně poradit. Kluk jde taky po prázdninách poprvé do školky, navíc jsme si teda ještě s kamarádkami nechaly umístit kluky spolu do stejné třídy, takže tři, co se znají, stýkají se a blbnou spolu. Každý je úplně jiný, každý se chová úplně jinak, ale když jsou pohromadě, tak to teda stojí za to. Řádí jak černá ruka, blbnou šíleným způsobem všichni stejně. Zrovna dneska jsme měli slezinu a komentovaly jsme to slovy, že učitelkám ve školce nezávidíme. :mrgreen: Ale já zkrátka doufám, že to bude v pohodě. Děti jsou různé, mají různou náturu a od toho tam jsou učitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí