Divoký roční syn

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19
7.8.24 19:35

Divoký roční syn

Dobrý den, chtěla bych se spíše svěřit a zároveň požádat o radu. Mám první dítě. Synovi bude 15.8. 13 měsíců. Byl od narození hodně uplakany, neustále vyžaduje pozornost - ok to chápu, některé děti takové jsou.
Ale aktuálně řeším, že prostě nedává vůbec pozor. Chodí.. ale třeba není schopný se vyhnout hračce a uklouzne po ní. Nebo prostě je schopný z gauče skočit šipku. Nemá absolutně ŽÁDNÝ pud sebezáchovy. Celý den nic neudělám a prostě mu furt stojím za zadkem, protože by už dávno neměl žádné zuby a minimálně 3× zlomenou ruku či nohu :)… naše skóre je - 2× krev z nosu, 4× krev že zubu (naštěstí máme pořád všech 8), 1× rozseknute obočí, 2× monokl… prostě je to silenej divocak a nemá se vůbec rád. Máma i babička mi pořád říkají, že ho mám nechat, že si to aspoň bude pamatovat, ale u něj toto neplatí- je schopný to samé udělat znovu za 2 minuty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12587
7.8.24 19:54

Mám syna 14m a je taky extrémně živý, mám ještě 11-letá dvojčata holky a u nich si tohle vůbec nepamatuju. Věčně padá, úplně odkudkoli. A přesně, žádný půd sebezáchovy :D :D :D No nic s tím nenadelame, to je prostě obdobi a asi druh osobnosti. :nevim: jak mu to chceš vysvětlit, jsou to ještě polomimina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
7.8.24 20:00

Mám syna, bude mu 16 měsíců a teď je to trochu lepší. Jinak to samé - velká fyzická zdatnost i síla a rozum nula :mrgreen:. Teď se mi povedlo naučit ho slezat že schodů, gauče, postele, tak je to lepší. Zároveň chůze je stabilní, takže tak nepadá. Ale doteď to bylo šílený. Staly problém je, že si všechno cpe do pusy. Včera jsem mu asi dvacetkrát vyndala z pusy zalud :lol:. Dcera čtyřletá a vůbec to od ní neznám.

• Citovat
  • Upravit
19
7.8.24 20:02

No holky, je to mazec.. je to moje první dítě a tohle od známých vůbec neznám. Nechápou, když jim to říkám… chvíli neposedi, vůbec nepřemýšlí a prostě koná :lol:

Holky mají dite v pohodě.. dokáží být chvíli v klidu, normálně je nechají vyskladat svíčky v obchodě z regálů na zem - nás malej by to všechno rozflakal a ještě by se u toho porezal :D asi prostě potrebuju slyšet, že to bude ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
7.8.24 20:04

Myslím, že v tomhle věku nemá pud sebezáchovy téměř žádné dítě. Ještě nemá kapacitu na to, aby pochopil, že to, co dělá, je nebezpečné. Určitě to není tím, že by se neměl rád. Ono se to zlepší, až začne víc rozumět a chápat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
7.8.24 20:05
@KLAR7 píše: Více

Já tě chápu. Byla jsem u kámošky a její o tři měsíce mladší syn hezky seděl na podložce a prohlížel si knihy. Neznám :mrgreen:. Doma jsem to synkovi říkala a manžel byl dotcenej a obvinil mě, že chci mít z kluka knedlika.

• Citovat
  • Upravit
19
7.8.24 20:07

@Rimonsiley to budu oponovat - skutečně mám kolem sebe deti stejně staré a je obrovský rozdíl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
7.8.24 20:07

@Eva2610 haha, presne to od manžela taky poslouchám, ať sem ráda, že je živý :D zivy v tom slova smyslu, že má hodně energie a je „pohybove nadany“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24173
7.8.24 20:21

Syn má teď taky 13 měsíců a je to úplně to stejný :D naprosto normální dítě. V tomto období se mi snažili zabít i starší dvě děti :lol: a to nejsou teď nějak extrémně živý. Každopádně třetí je v tomto asi nejnáročnější. Teď jsem si raději uvařila večer, protože s ním to teď fakt nejde. Lepší je s ním momentálně jít ven na hřiště než být doma.
Uč ho určitě jak slézt z gauče, postele. Než ho jen sundávat, tak je lepší mu to ukázat. To platí o všem. Neboj za chvíli to pochopí a dá si pozor. Třeba syn spí u mě v posteli a to se opravdu nebojím, že spadne. Ví jak slézt asi už tři měsíce a dává si bacha. Na sedačce je to teda stále nebezpečné. Za mě fajn je dát pryč stolek a mít aspoň koberec :lol: jinak mi leze do všech výšek. Kluci mají u linky učící věž a je to trochu peklíčko. Ale zase aspoň vidí na vaření a nemusím ho držet v náručí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24173
7.8.24 20:22
@KLAR7 píše: Více

Pozor, teď jsme byli na návštěvě a tam si krásně hrál :lol: doma je to torpédo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85280
7.8.24 21:26

U nas nema pud sebezachovy ani skoro 5-letak. Ted chtel s ostatnima starsima detma skakat pres hluboky potok, ze mel potok skoro na sirku vic nez od na delku ho netrapilo, je to sebevrah. Porad musim byt v pozoru. Urazu ma nepocitane, odreny a modriny nonstop dokola, boule na hlave milionkrat, sem tam jizva a bryle rozbite co 3 mesice :zed:
Ted naposled jel na klouzacce v zoo, velke, stojim dole a on najednou vyleti v rychlosti dolu po hlave, primo na hlavu :zed: vstal, zasmal se tomu, rekl super a letel znovu. Takze asi tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
7.8.24 21:38

@blumen jeziiis, to mi ani neříkej. Já přesně v tom, co píšeš vidím naseho malyho :lol: to nepřežiju. Vždycky jsem chtěla 2 deti, ale náš čertík mi z toho celkem vyléčil :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
7.8.24 22:57

On se to všechno naučí. Synovi je 18m a už si je jistý, dřív taky po všem klouzal, teď jde a když má před sebou hračku, tak se zastaví a dokonce ji uklidí :mrgreen: ovšem objevil jiný nešvar, chce se všude schovávat a pak vybafnout, takže mi třeba ze skříňky v kuchyni všechno vyndá a vleze tam, nebo schovává věci, kolikrát jsem našla mobil v mrazáku, nebo klíče v botách…ale co je nejhorší, naučil se nadzvedávat matraci a chce se pod ní nacpat, což je nebezpečný, takže musím furt za ním, umí si otevřít dveře do ložnice. Dokonce jde třeba do koupelny a vypne mi pračku, která jede a já se pak divím, že není vypráno, to samé sušička a myčka, tu mi i kolikrát zapne, když je prázdná, je to mazec :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
8.8.24 01:51

U nas to je to samé, kdyz je zrovna rozdovadeny, tak je to hroznej kaskader :D a to mu v zari budou dva. Do toho mam mesicni mimco, takze porad ve strehu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24173
8.8.24 05:51

@blumen doufám, že takovéto kaskadéra mít doma nebudu :D :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie