Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj rodinky, jak zvládáte dovolený s dvouletakem? Před třemi dny jsme odletěli do Španělska s dcerou 2r a já těhotná. No musím říct že je to za trest než dovolená za odměnu
![]()
My dneska přijeli. Byli jsme ale tady v ČR. Většinu dovolené nám propršelo takže minus koupání. To nám udělalo trochu čáru přes. S ti. Jsme nějak moc nepočítali
. Ale moc překvapila. Dobře jedla, spala. Toho jsem se trochu bála ale fakt překvapila. Cestování autem zvládá od miminka na výbornou.
Jo no tak po ČR to je jiná, to si člověk dojede autem kam chce. My jsme u moře, takže střídáme jenom bazén a moře a to jí asi moc nebaví 🤣 i když nás dospělaky to moře taky moc nebaví. My jsme spíš na dovolený v Čechách, nebo někde kde se nevalime, ale něco děláme. My si tuhle dovolenou zvolili jako odpočinek, ale teď už víme, že pro odpočinek k moři už nepoletíme 🙏
Ja byla kdysi s dvouletakem, ale netehotna, u more a mela jsem nejlepsi vychytavku - byli jsme na nej 4 dospeli
Pak s druhatkem v tomhle veku taky za ucasti sirsi rodiny, aby se ta pece mohla rozlozit…bo to nemuzes pustit z oci ani na vterinu, byli jsme u vody…
@Beruska999999 přesně!!! To jsme s manželem říkali, že snad dovolená s více lidma
to prostě ve dvou nezabavis
ona nevydrží prostě ani 5 minut sedět u jídla, ani se v klidu napít… Během sekundy by ji odnesla i vlna
![]()
@Tarena no za tři dny odlétáme zase domů, též nás to napadlo, ale zruinovalo by nás to a nemohli bysme si už tady dovolit nic jiného 😊
@Belda01 : tak synatory docela bavilo se hrabat v pisku, stavet hrady a tak…ale proste ta moznost se prostridat i ve vice lidech byla proste fajn ![]()
Proc za trest? Stretla se snad blahova ocekavani s realitou? Tak malemu ditezi vc vas by bylo mnohem lepe na koupalisti, krom toho tsm musi byt silena vedra, takze dalsi nesmysl jezdit v te nejvetsi vyhni na jih, vy muzete jet klidne v zari, rijnu, to je ve Sp. suprove a stale velmi teplo, ale uz ne tak silene.
Byli jsme na jaře a na podzim necháváme dvouletaka babičkam a jedeme sami
na jaře to totiž žádná dovolené nebyla ![]()
Já si myslím, že jet na víc jak 7 dní někam pryč je únavný jak pro rodiče tak to dítě. Nám už to poslední dva dny taky moc nespálilo. Výhodou bylo, že jsme byli na dvou místech a několika výletech. Jako zahraničí nás zrovna teď moc nelákalo. A troufnou si říct, že když, tak určitě ne na 10 dní.
Už mám děti větší. S dvouletým a miminem jsme byli na Šumavě, dělali jsme hodně vylet. Měli jsme skate ke kočárku a půjčenou krosnu.
Když byli mladší dva, tak Orlické hory. To jsme je na kočárek občas prostridali.
Záměrně jsem se vyhýbala ubytování s bazénem a vybíral ubytování banyfriendly, oplocené a s polopenzí. ![]()
Jako nechápu hnát se s batoletem k moři v největší turistické sezóně. Bych jela v červnu nebo v září.
My byly s dcerou jak měla necelé 2 roky v Řecku a bylo to skvělé, já jsem valeci typ u moře, takže dcera byla skoro pořád v bazenu a my se střídali a nebo usla ve stanu na pláži a to pak byla pohoda
jen večer šla brzo spát, tak leda pohoda na balkoně. Ale aji jsme si delali menší výlety s kocarkem.
Ale teď má 3 a já jsem těhotná a zatim to zvládám tak, že je všechno pro mě za trest
takže letos jen 5 dni v termalech a to vlastně taky celý ted plavala buď se mnou, nebo manzelem. Ale odpocate se necítím ani doma. Nějak si spíš neužívám to druhé těhotenství nemam na něj klid
Byli jsme s dcerou 2,5 roku a bylo to už super!
Ještě v zimě jsem si neuměla představit s ní absolvovat letadlo a moře, ale za toho půl roku je to mega rozdíl.
Ubytování jsme hledali pro dítě.
Bazénové hřiště, klasické hřiště, dětský koutek, animační program…
Doporučuji příště vzít prarodiče, s námi byli tchánovci a užili jsme si to všichni.
S dvouletym ditetem jsme byli na trech letnich dovolenych - dvakrat more tyden a dva tydny a jednu tydenni “poznavacku” - Toskánsko. Ta poznavacka byla trosku narocnejsi. Vybslancovat potreby 4 dospelych a ditete. Kazdopadne ty dalsi byly uplne v pohode. A to bych rekla, ze mame obcas spise maleho raraska.