Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte maminky ![]()
Chtěla bych se zeptat. Syn byl zvyklý pít z láhve s dudakem. Pil z ní během dne, před spaním v postýlce i v noci. Vypil 1,5 za 24h.
Od včerejška kousal předními zuby do dudáku až ho prokousnul. Vyměnila jsem savicku, ale od té doby odmítá z té láhve pít. Občas si to dá do pusy na stoličky a trošku srkne, ale tím to končí. Zkoušela jsem mu dát i B.Box lahev ale tu také nechce. Jediné z čeho se teď momentálně napije je z hrnečku.
![]()
Je to prosím normální? Že takhle z ničeho nic odmítne láhev? ![]()
Normální jí, nic mu není tak zuby jsem zavrhla. Děkuju ![]()
@vokishka
Předtím s ním právě problém neměl až do včerejška. ![]()
Ale přijde mi to, že to tak má nastavené, ale že z ničeho nic ![]()
@Hell95 píše: Více
Psala jsi, ze prestal pit po vymene dudliku. Moje dcera to tak mela s klasickym dudlikem.
Syn tak od roku a půl pije z hrnku, nebo kelímku, případně má na cestu pití styl Kubík s tím plastovým cucátkem. Láhev s gumovou svíčkou nedávám od doby, co se naučil držet učící hrnek ![]()
@vokishka
Defakto ano. Jelikož ho prokousnul tak jsem měnila a to nechce, zkoušela jsem dát zpět ten prokously a taky nechce. ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Vnuk z lahve s dudlikem pije vecerni mliko, proste je to pro nej takovy ritual, uz dlouho, ze se jde spinkat.
@vokishka
Syn od 15. měsíce přestal pít UM, tak flašku jsme si stranou. Pouze pil vodu z té s dudakem. ![]()
@Hibou píše: Více
Chápu.
Kámoška mi taky říkala, buď ráda
Jen si dělám starosti, co bude v noci
Byl zvyklý se probudit, napít a spát dál
Myslím si, že až se vzbudí a dám napít z hrnku, tak ho do sedu ani nedám… To se vzteká ![]()
A nezvladl by treba takovou tu flasku, co se z ni pije jako pres slamku? To by ho mohlo bavit.
@vokishka píše: Více
Tak u nás mléko klasické a přes den, na večer ne a láhev odmítal obecně, z toho jen čaj, když na to přišlo a ještě měl jen malou, pak právě jsem začala učit na hrnek ![]()
Učící netekouci hrneček Nuk, da se z něj pít i vleže.
@Dahlia0409 píše: Více
Zajimavy, jak si to tak ty deti urcuji samy. U nas proste flaska a jeste musi byt ta s obrazkem zabky, jina ne
(maji doma nejmin tri ruzne?)
Dítě v tomto věku ztrácí schopnost sát. Někdy kolem tohoto věku mi začalo být někdy nepříjemné kojení, u všech dětí. Jakoby ta bradavka do dětských úst už najednou nezapadla. Zmizela koordinace polykání, dýchání.
Dudlík v tomto věku má jen nejmladší dcera, ostatní byli bezdudlíkoví nebo se ho zbavili v 8 měsících. Ta s ním dělá psí kusy poslední týdny. Kouše, natahuje, strká do pusy plastový límec nebo celý opačně, z boku. Láhev na pití nikdy neměla. Pila rovnou z učícího hrnku a později dodnes brčkem.