Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, co používáte pro tyhle prďoly aby si mohli bezpečně hrát u břehu a aby nemuseli být ve vodě pořád na ruce?
Kruh se sedátkem se mi nelíbí, ale jinak neumím ohodnotit co by mohlo být nejlepší… vesta, rukávky, pásek..?
Díky
@P.petru píše: Více
Měli jsme pás, desticku, občas rukávky. Ale stejně jsme byli v brouzdališti a vždy byli s dětmi. V 15m už na ruce být nemusí. Může chodit samo a objevovat. Jen dítě hlídat.
My meli penovy pas s prisitymi rukavky, zapina se to na zadech… na sportissimu tomu rikaji vesta s rukavky
Příspěvek upraven 30.07.24 v 22:47
Pro 15měsíční dítě jsou nejlepší plavací vesty, které poskytují oporu a neomezují pohyb. Rukávky mohou být také dobrou volbou, ale měly by být dobře padnoucí a bezpečné. Pásek není tak stabilní a nemusí poskytovat dostatečnou podporu.
@Kralovnal což je paradox, že ty všelijaké vestičky jsou až od 11kg, první si vystačila s páskem a pěnovými rukávky i v moři v necelých 2letech, tak jsem na to koukala pro druhou, ale svými 8,5kg si vystačí s rybou a dál asi taky s páskem…
Jediné, co jsme použili u moře byl kruh se sedátkem, aby jsme si mohli trochu zaplavat.
Jinak jsme. Nikdy nic neměli, vždy jsme byli v takové hloubce, aby dosáhl na dno, nejinak byl v náručí.
Chodili jsme často i na bazén a pohybovat ve vodě se naučil i bez pomůcek.
Jednou jsme někde zkusili ten pás a vestu a řek nám, že se s tím nedá pohybovat a plavat už vůbec…
Máme pěnový pásek a pěnové rukávky. Na brouzdališti nemaji nic, na hloubce tohle, ale neslouží to k samostatnému pohybu ve vodě, takže je mám na ruce nebo na zádech.