Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@cverunka píše: Více
@cverunka to je pravda, každá fáze věku má něco do sebe, asi se to nedá úplně srovnávat, což vlastně žádný dítě ani člověk
![]()
@Belda01 píše: Více
Dovolená s malými dětmi není dovolená, jen za nima lítáš o pár set kilometrů dál…ale nejsi tam s dítětem sama ne? Tak se střídejte, ať si taky odpočineš…
Když jsem byla těhotná s 2. a už se na delší cestu necítila, jel manžel s klukem sám a já mohla chystat v klidu výbavičku. Ne že by mě to nemrzelo, že dítě uvidí moře poprvé beze mě, ale v 8. měsíci (dřív nedostal dovolenou) jsem byla ráda, že jsem ráda.
@Belda01 mam cerstve dvouleteho syna, jsem tehotna a dovolenou si maximalne uzivame. 🤷♀️ 🤔 Casto jsem s nim ve vode, blbnem, strikame vodu, stavime z pisku.. Uziva si to a ja taky. Od jeho narozeni mame za sebou dvakrat Chorvatsko, Maledivy (cestovani po lokalnich ostrovech), Egypt (resort)… A vzdycky uzasne straveny cas. Ale je fakt, ze se malemu hodne venuju a hrat si s nim ve vode i na brehu me bavi.
Vloni jsme byli v Chorvatsku… a já si to tedy užila hodně. Konečně jsem mohla využít to okřídlené „spát, když dítě spí“, takže jsem po obědě s ním vždycky usnula, a protože byl od moře unavený, tak jsme spali kolikrát tři hodiny. A večer jsme s manželem koukali na filmy, hráli hry… A jeden večer jsme měli i hlídání, tak jsme mohli do města.
A co se týče toho lítání za ním, no holt stejný jako doma.
Akorát ve dvou.
Dcerka byla u moře poprvé v necelých 2letech a super, v moři plavala sama s páskem a rukavky, hrála si u břehu, hrála si na písku, byly tam hřiště, skluzavky v bazénu, v 11h jsme ji dali spát do kočárku a šli na bar, na masáž, na oběd, na procházku…ve 2,5letech jsme byli autem, mela s sebou odrazedlo, casto jsme chodili na brusle, klidne 20km a ona jela ve vozejku, byla taky stastna…pak byla dvakrat letecky s našimi a teď poletíme i se skoro rocni a moc se tesim
na dovolené po Čechách, případně do Polska jezdíme několikrát během roku a na vylety furt
@Maggdallena pro nás také, úplně bez problémů, vybíráme baby friendly místa, děti se zabaví, najdou si kamarády a fungují mnohem lépe než doma ![]()