Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Brontik píše:
@dalimil
dík moc.
To kování je „děravý“?
40×40 vzali jsme takový neutrální, dneska bych volil něco pestřejšího. V létě se to bohužel umí dost rozpálit, takže nelze chodit bosky
Tak já musím napsat i špatnou zkušenost. Dlažbu jsme si sami nevybrali, „dostali“ jsme ji při koupi novostavby před 6 lety. Máme ji na terase cca 2×6 metrů, takže na občasné uklízení pod celkem fuška. Taky jsme to za tu dobu dělali jen jednou
Díky tomu se v některých spárách pravidelně objevuje mech a jiné rostlinky, jenže my máme terasu nad bytem, takže vapkou či jiným proudem vody to čistit nejde, teklo by to po fasádě. A brát to dlaždici po dlaždici, tak tam strávím mateřskou
Jinak určitě dost záleží na provedení, v našem případě teda nic moc, kolikrát na to nadáváme, zlatá obyč dlažba. Už jsme měli problém i s folií pod dlažbou, do bytu pod námi začalo zatékat, takže na tom opravdu hooodně záleží, a jakmile je povrch trochu křivý, je to znát, dlaždice pořádně nesedí, tzn. jedna je výš, jedna níž, nábytek se na ní pak kývá…no, na malý balkon bych ji možná dala, ale fakt záleží na podmínkách úklidu pod ní a na kvalitě práce.
@Brontik jj, není zač, přeju, ať se rozhodnete správně
ještě podotknu, že v létě teda taky pálí, ale není to nic hrozného, my teď spíš přemýšlíme, jestli přes ní na léto nepoložíme umělou trávu ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
@Barca12345 já se obávám, že zakladatelka mluví o něčem jiném.
Já tedy zkušenost nemám pokud myslíš tohle http://www.tfpress.cz/…bnictvi.html?…
ale docela by mě to zajímaloPříspěvek upraven 05.05.14 v 19:45
Odkaz na web už nefunguje. Bylo myšleno jako něco takového? Stavitelné terče pod dlažbu
Plánujeme, že bychom jich rovnou koupili víc i na zahradu, kde se nám to bude hodit na vyrovnání mírného svahu.
@křížojc píše:
@Brontik jj, není zač, přeju, ať se rozhodnete správněještě podotknu, že v létě teda taky pálí, ale není to nic hrozného, my teď spíš přemýšlíme, jestli přes ní na léto nepoložíme umělou trávu
Jak do dopadlo? Pokládali jste umělou trávu? Mě právě zajímá, jak to udělat efektivně, abychom neplatili tisíce korun zbytečně…
@Brontik Hezký den, doporučuji vybírat světlejší vzory, tam to není tak hrozné, jako u těch tmavých. Plus samozřejmě záleží, jestli tam pak pořídíte ještě nějaké stínění…
@Lenka Šebestová píše:
Jak do dopadlo? Pokládali jste umělou trávu? Mě právě zajímá, jak to udělat efektivně, abychom neplatili tisíce korun zbytečně…
Dali jsme tam zase klasickou dlažbu, na beton. Já jsem s naším balkonem spokojená. Jak ostatní netuším. ![]()
Ale už teď to vydrzělo déle, jak ta původní, i když zdá se, že u jednoho z balkonů se něco nepovedlo.