Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,mám takové trápení,atak jsem se rozhodla požádat o radu vás.Jsem v šestém měsíci a nemám skoro žádné bříško,respektive ostatní na mě nepoznají,že jsem těhu a já mám z toho komplex
Dle doktora je vše v pořádku a měla by to být holčička
Tak jsme začali nakupovat do růžova,ale ouha
Dnes mi kamarádka říkala,že pokud by to měla být holčička,bříško by mi šlo do špičky,ale u mě že to vypadá na kluka,protože mi jde spíše do šířky(proto to asi neni tak vidět)
teď jsem v rozpacích,můj doktor je mladý a nemá moc zkušeností.Jaký na to máte názor?Asi řeším zbytečnosti,ale nechtěla bych aby musel chodit kluk v růžovém.Zkoušela jsem nakupovat neutrální barvy,ale nějak mi to nejde
Mějte se všechny krásně.Paulinka
Ahoj, na tvar bříška bych moc nedala, já mám bříško pěkně do široka a moje kamarádka má zase úplně do špičky. Každá máme úplně jiný bříško a obě budeme mít kluka, takže ve tvaru bříška bych pohlaví nehledala.
Verča 33+2tt
Ahojky, no mně všichni říkali, že to bude holka - a je to
S tím tvarem bříška je to dle mého Dr. pověra, ale sedělo to na mou mamku, na mě, na mou švagrovou i mé kamarádky, tak nevím
Doufám, že to napíšu správně a srozumitelně: u kluka jde prý bříško víc „dopředu“, je kulaté a výš posazené - u holky je zase více špičaté, níž položené a jde do boků.
… no já byla typický příklad ![]()
Ahojky,
myslím, že co se týká ultrazvuku, u holčiček se pletou méně často. S klukama je to horší, ségra měla podle ultrazvuku dvakrát mít na 100% kluka a má 2 holky.
Mě zase nikdo nevěřil, že budu mít holku, všichni mě přesvědčovali, že to bude kluk jako buk. Ultrazvuk ukázal holčičku a máme jí.
Ale neutrální barvy radši taky nakup.
z toho že máš malé bříško si nic nedělej,na mě taky nebylo dlouho nic vidět,a pak se mi skoro přes noc vyhouplo,za týden rodím a přibrala jsem 9 kg.Na podrobném usg jsi už byla? Tam je to hezky vidět
Tak já měla u holky břicho takové doširoka, moc nebylo vidět a u kluka jsem ho měla hrozně obrovské (ale jen do předu, vůbec nebylo tak široké, jak u dcerky).
Jana
viz. Sajsa - je to pravda, u holek se na UTZ méně pletou než u kluků. Já znala pohlaví od 23 tt (ve 20 tt nebylo to ještě zcela patrné, protože Julka zkřížila nožičky a „nechtěla“ nic ukázat). A přesto mi můj Dr., mimochodem je to porodník v nemocnici, takže těhotenství je jeho „chleba“, až do konce těhotenství říkal, co kdyby se spletl - no myslel to napůl v žertu. Pohlaví mi potvrdil do porodu několikrát
Oblečení jsem začala kupovat až na přelomu 7 a 8 měsíce těhotenství, chtěla jsem hlavně neutrální barvy, no nějaké té růžové jsem se však nevyhla, ale to už jsem si byla Julinkou jistá ![]()
Ahoj, tak ja zas slysela ze u holky je bricho do stran, u kluka dopredu. S tim brichem si nic nedelej, ja nemela skoro zadne ani v 39tt. Po porodu se me sousedi ptali „kde sme to mimco vzali“. Myslim ze je „spatne“ kupovat veci v barve jen pro holku (i kdyz proc by kluk nemohl nosit ruzovy oblecky, ale ja osobne neoblikam do ruzoveho ani svoje 2 dcery natoz abych takhle oblikla kluka)protoze ani ultrazvuk 100% nezaruci pohlavi ditete. Sany.
S klukama na UTZ je to logické - stačí aby se mezi nožky dostal kousek pupečníku a je pimpásek, jak vyšitej.
Velikostí bříška se nestresuj. Mě sestra na monitoru 3 dny před porodem málem vynadala, kde jsem tu průkazku ukradla. Když jsem ji přesvědčila, že je skutečně moje, už nic neříkala, ale pořád vrtěla hlavou a mumlala si , to je bříšánko, to jsem ještě neviděla.
Aspoň se rychleji vrátíš k původním rozměrům.
Ahojky,já taky neměla bříško ani před porodem.. ze dvou ultrazvuků vyšla holčička, z posledního „asi“ kluk, takže jsem si řekla, že když mi všichni podle bříška říkají kluka, bude to kluk. Navíc jsme se s taťkou nemohli dohodnout na jménu pro kluka…a máme synka:-) Každopádně se snaž vybrat si z oblečků neutrálních barev- už jen pro svůj klid…Přeji pohodové těhu!
Ahojky Violet,
tak jak dopadl lítací den za kočárkama? Šárka
Já bych na ty pověry taky moc nedala, já mám bříško hrozně široké, kulaté-prostě jako balón a jde mi do boků ,což by podle pověr měla být holčička. Přesto mi Dr. na UTZ jasně ukázal, že čekáme chlapečka. Protože náš kluk není stydlín ani trochu, tak nás nechal prohlížet si pindíka dost dlouho aniž by se hnul…pupeční šňůra to být nemohla protože ta nemá varlátka
Dr. si byl naprosto jistý a my taky podle toho co jsme viděli. Je ale fakt, že častokrát se UTZ dost mýlí. Já nakupovala do modré už předtím než jsme se to dozvěděli, protože jsem od počátku tušila, že to bude kluk-jinak jsem si hrozně moc přála holčičku. A co se týče velikosti, holky buďte rády že máte malé bříško, na mě je to vidět už od 3. měsíce, břicho mám jako některé před porodem a to jsem v 5.měsíci. Je fakt, že chlapeček je na UTZ o 6 dní větší, ale i tak se mi špatně spí, bolí mě v kříži a když delší dobu chodím tak je to pro mě už docela záhul.pa
Ahojky,
mně vyskočilo bříško až v 8.měsíci ![]()
Jinak teda u nás v práci to sedělo… Já měla bříško nahoře a dokulata dopředu a mám chlapečka
, kolegyně měla bříško dole a došířky a narodila se jí holčička ![]()
Ale jsou to jenom pověry, neboooj ![]()
Hodně štěstí!!! ![]()
Ahoj,
ja jsem zezadu nevypadala jako těhu ani v 9m (i když jsem přibrala necelých 20kg) a vpředu jsem už od šestýho měsíce nosila zvětšující se balon:) Pohlaví jsme si říct nenechali, podle bříška všichni tipovali chlapečka a narodila se Lucinka:))
No na tvém místě bych ani na UZ moc nedala
. Já dle UZ v 25tt i 31tt čekala na 80 % holčičku no a máme doma kluka jako buka
. Bříško jsem měla takové odshora až dolů a víc dopředu. Zepředu a ze zadu ani nechtěli věřit, že jsem těhotná, no ale ze strany to byl balon
. Hodně lidí mi řeklo, že vypadám jak kdybych spolkla balón
. Kamarádka měla bříško dole a šlo jí do boků a má holčičku. Sestřenka ale měla také břicho do boků a má 2 letého kluka. Takže na břicho ani UZ moc nevěřím, pokud to teda opravdu nejde poznat na 100 % ![]()
Naštěstí jsem nakupovala věci neutrální, bílá, zelená, modrá (je pro mě neutrální), žlutá, béžová. Růžové a holčičí věci jsem podědila po kamarádce, takže ty šly rovnou pryč. I když jedny dupajdy s růžovými holčičkami jsem Aleškovi na doma oblékala
.
Držíme palce a věř svému pocitu. Já tušila, že to bude kluk a je to ![]()