Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, prosim poradte co pomaha pri dlhotrvajucej ryme? Kapicky do nosa si davam uz pres 2 tydny a nos upchaty jak na zacatku. Davam si kapky Olynth, vzdy mi to zabralo ale teraz sa z toho neviem nejak dostat.Aj sa naparujem slanou vodou ale nepomaha to. Nerada by som si vytvorila zavislost na kapicky na rymu ale bez nich to uz nejde.Diky.
No jestli používáš Olynth už dva týdny, závislost sis už vypěstovala. Všechny tyhle volně prodejné kapky se můžou používat maximálně 5 dní. Teď jedině mořskou vodu a vydržet, pár dní (možná týden, dva) to bude trvat, ale pak se to upraví. Nebo si zkus zavolat na ORL, jestli ti neporadí něco jiného ![]()
@Z.jev myslis ze uz to je zavislost? Ale vzdy nieco zo mna vyjde, tak to neni jen pocit upchatia
.A ta morska sol to ako sprej do nosu alebo myslis na naparovanie?
@Anonymní píše:
@Z.jev myslis ze uz to je zavislost? Ale vzdy nieco zo mna vyjde, tak to neni jen pocit upchatia.A ta morska sol to ako sprej do nosu alebo myslis na naparovanie?
Myslím, že už opravdu máš vypěstovanou závislost jediné, co mě ještě napadlo je alergická rýma. Každopádně Olynth ani jiné volně prodejné kapky už nepoužívej. Tu mořskou vodu myslím sprej do nosu. Sice to nějak extra neuvolní, ale aspoň to zvlhčí a trochu zklidní nateklou sliznici. A může se používat dlouhodobě.
@Anonymní píše:
tak ja zkusim t morsku sol. A diky za radu
Vyzkoušej, ale opravdu to musíš vydržet, bude to trvat ![]()
@Z.jev teraz ma napadlo ze mam doma detske kapicky Libenar, to je tiez iba slana voda.Tak to bych si mohla davat, nie? ![]()
@micelinka kdyz mi to zacalo pred cca 16 dny tak to bolo chorobou, brala som aj ATB. To uz je v pohode len ta ryma je doteraz a teda dnes je to docela masaker ![]()
@Anonymní píše:
teraz ma napadlo ze mam doma detske kapicky Libenar, to je tiez iba slana voda.Tak to bych si mohla davat, nie?
Zkusit to můžeš, ale pro děti ty roztoky bývají ve slabší koncentraci, takže ti to nemusí zabrat. Ale rozhodně si tím neuškodíš
Ahoj holky, prosim poradte co pomaha pri dlhotrvajucej ryme? Kapicky do nosa si davam uz pres 2 tydny a nos upchaty jak na zacatku. Davam si kapky Olynth, vzdy mi to zabralo ale teraz sa z toho neviem nejak dostat.Aj sa naparujem slanou vodou ale nepomaha to. Nerada by som si vytvorila zavislost na kapicky na rymu ale bez nich to uz nejde.Diky.