Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No asi Ti moc neporadím, ale tyhle problémy nejsou jen tak, určitě to chce poradit se s opravdu dobrým lékařem… Nebo zkus nějakou gynekologickou poradnu, na internetu jsou toho mraky ![]()
@ilusionist Určitě bych si vymohla vyšetření na hematologii, jestli nemáš v genech sklony k tromboze. To je humus. Já to v genech nemám, ale po HA jsem ji měla
Od té doby nesmím klasickou HA antiko. ALE co mi přímo na hematologii doporučili (po tromboze mi udělali testy) že můžu, je tělísko MIRENA. Gyndař mi ho nabízel už před asi 8 rokama ještě před dětma právě kvůli silný, bolestivý a dlouhý MS. To jsem ale odmítla, ale teď, když už mám odrodíno, tělísko mám už 2,5 roku a spokojenost. MS se zkrátila, nemám křeče, ani migrény. Teď po těch 2,5 letech to dokonce vypadá, že nebudu mít MS vůbec (spousta žen to tak má od začátku). TAKŽE pokud neplánuješ v horizontu 5 let děti, můžu jen doporučit Mirenu. Ale případně se nechá kdykoli vyndat, pokud bys děti chtěla, ale jsi mladinká, tak nevím, jak to plánujete
Je to teda investice kolem 5000, ale když si spočítáš HA prášky nebo kondomy a k tomu vložky a vše, tak ta cena je nakonec úplně suprová… Chce to se poradit s doktorem. Držím palec, ať to zdárně vyřešíš. ALe HA bych být tebou nebrala, tromboza je sviňa, já si kvůli ní pak musela v těhu píchat do břicha injekce na ředění krve, preventivně
Nechci strašit, ale taková tromboza není sranda…
@ilusionist V prvé řadě změň doktora. Který idiot nasadí hormonální koktejl dvanáctileté holce?
Jak asi očekával, že se tvoje tělo naučí fungovat, když k tomu nedostalo pořádně ani příležitost?! Za sebe bych radila (po vlastní zkušenosti) antikoncepci vysadit a už se jí ani nedotknout - ale nejsem doktor a ve tvém případě možná bude potřeba zvolit jiný, méně radikální postup, než se tvoje tělo dá zase dohromady
@ilusionist Jooo, ještě jsem si vzpomněla, když jsem měla taky v pubertně problémy s MS, pro změnu mi to chodilo v rozptylu 22-38dní
tak jsem zobala mateří kašičku a pila nějaký bylinky a pomohlo to. Trochu se mi to srovnalo, ale jak to bylo se sílou krvácení už si nepamatuju, to už je dlouho
Zkus bylinkáře…
Jestli bydlíš v okolí Brna, zkus Dr. Lázničkovou. Jedna z mála gynekoložek, která do tebe nebude valit antikoncepci, ale bude řešit příčinu.
Ahoj holky. Moc vás prosím o radu.. Je mi 18 a s menstruací už se trápím 6 let (od té první). První menstruace mi trvala asi 3 týdny, poté mě mamka dovlekla k doktorce a ta mi nasadila hormony protože mi chybělo žluté tělísko na zastavení krvácení. Konkrétně Proveru - tu jsem brala asi do 15, pak mi doktor nasadil antikoncepci. Ale tu jsem musela vysadit protože jsem měla problémy s nohama - bolely mě. Doktor se nenamáhal s tím to nějak vyšetřit, a rovnou mi řekl ať jí vysadím. Jenže se mi udělala cysta a jak neberu antikoncepci, krvácím klidně 14 dní a silně. Teď jsem jí začla brát znova protože krvácet 14 dní fakt nechci, obzvlášť když mám přítele a dost to omezuje život… Zase přišly problémy s nohama, poslali mě na cévní, tam mi řekli že HA bych brát neměla pokud mám potíže, ale trombóza to nebyla. Noha mě bolí furt a chci HA vysadit ale bojím se toho že zas budu takhle dlouho a silně krvácet. Žádný gynekolog mi neřekl jestli se to dá řešit jinak než HA, tak se ptám vás - máte zkušenosti s nějakými bylinkami třeba?
Moc děkuju za každou odpověď!