Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Naše obě děti od 5ti měsíců 5,5-6h v autě.
Zijeme v zahranici a do Cech to mame tener 600km. Doporučím ti vyjet na noc, kdy má jit dítě spát. Nevim jestli kojis, o to to bude trochu vic slozitejsi, ja dala vzdy lahev a uslo se. ![]()
Kdybys chtela jeste nejaky rady, klidne se ptej. Ted takhle jezdim s 3 letou a 10 mesicnim.
![]()
Strašně záleží na dítěti. Naše zvládá tříhodinové a delší cesty od čtyř měsíců, ale auto snášela dobře už od narození. A pak máš děti, který to prostě nedaj. My jsme žádná speciální opatření nedělali, ani zastávky - tedy pokud jsme stihli dojet včas do dalšího hladu. Dali jsme dítě do vajíčka, šupli do auta a jeli, cestou jsme se normálně bavili a pouštěli si hudbu, a ona vzadu spala nebo prostě byla zticha. Nějaký zábavky a vychytávky měly smysl až tak v roce a půl ![]()
Jeli jsme s 8mesicni 12 hodin do Chorvatska. Jeli jsme na noc, aby spala. Za celou cestu jsem parkrat nakojila a vse bylo v pohode. Ona teda byvala a je v aute klidna. Jeji starsi sestra od miminka jen vriskala. Ani behem hodinove cesty neusnula a ani na chvilku neprestala vriskat. Preslo to okolo 1,5 roku. Takze pokud vase zvlada hodinovou cestu, nebala bych se ani 5hodinove.
@pajka08 píše:
Ahoj, jdu si pro radu/zkušenostiNa podzim chceme s manželem na víkend do hor/do přírody, mimino bude mít v tu dobu 6-7 měsíců. Podle map cesta trvá cca 4 hodiny. Jet? Strašně bych někam chtěla vypadnou
ale mám obavy z tak dlouhé cesty. Mimi už zvládá cestu v sedačce (začátky byly horor), ale maximálně jsme zatím jeli hodinu.
Samozřejmě počítám tak po 2 hodinách jízdy pauzu, vytáhnout ze sedačky a takale! Máte nějaké rady/vychytávky jak cestu zvládnout? Díky
4 hodiny je dlouhá cesta? Aha ![]()
@pajka08 Dítě od dítěte. S naší holkou bylo všechno nad hodinu a půl do skoro tři let očistec. Něco blíž nemáte?
Nebo bych počítala i s možností to naetapovat- dvě hoďky v autě, pak se jít projít, na jídlo a zase pokračovat.
@Alyss1 píše:
Jo. Proste si to naplanovat tak aby spal.
Přesně. ![]()
@pajka08 podle mne, pokud ti vydrží hodinu jízdy, vydrží i dvě hodiny - pak uděláte přestávku a jedete dál, hodiny není nic moc, samozřejmě jsou děti, které v autě ječí, ale to bys asi neplánovala, mít takové dítě
Moje děti v žádném případě takové dálky ani jedno.Obe uřvané a jízdu autem vůbec
Nějaké naplánování že budou spát? haha
@Svistice píše:
@pajka08 Dítě od dítěte. S naší holkou bylo všechno nad hodinu a půl do skoro tři let očistec. Něco blíž nemáte?
Nebo bych počítala i s možností to naetapovat- dvě hoďky v autě, pak se jít projít, na jídlo a zase pokračovat.
Přesně to samé u nás…očistec
My jeli 6 h poprve asi ve 2 mesicich u starsi, s mladsi asi ve 3mesicich. Jako malinke hodne spaly, pak to preslo do celkem vytrvaleho revu a starsi od 3 let v poho, od 3,5 ma (pouze do auta) tablet na pohadky, takze asi nejvetsi ocistec je prezit tri dily Ja, padouch za sebou:D
@Annabela11 píše:
Moje děti v žádném případě takové dálky ani jedno.Obe uřvané a jízdu autem vůbecNějaké naplánování že budou spát? haha
To same. Limit hodina v aute, pak oba okamzite rev
S nima bych to sla radsi stokrat pesky, nez čtyři hodiny autem. Prestavka k nicemu, leda bych ji musela delat na par hodin a pak milostive možná zas by se hodka dala.
Nas syn to nedává a k rodičům na Moravu jezdíme s přespanim u tchanovcu, ještě ze je máme uprostřed. Takže jedem 3h k jedním, mezitím dáme jednu pauzu, přespime tam, a od ni ch další 3h k dalším, opět s jednou pauzou a prespime tam. Zpátky totéž. Jednou jsme to jeli v jednom kuse, cesta se natahla z původních 5 na 7,5 hodiny a to jsem řekla, ze už nikdy víc nechci zažít. Fuj, horor naprostej.
Ahoj, jdu si pro radu/zkušenosti
Na podzim chceme s manželem na víkend do hor/do přírody, mimino bude mít v tu dobu 6-7 měsíců. Podle map cesta trvá cca 4 hodiny. Jet? Strašně bych někam chtěla vypadnou
ale mám obavy z tak dlouhé cesty. Mimi už zvládá cestu v sedačce (začátky byly horor), ale maximálně jsme zatím jeli hodinu.
ale! Máte nějaké rady/vychytávky jak cestu zvládnout? Díky 
Samozřejmě počítám tak po 2 hodinách jízdy pauzu, vytáhnout ze sedačky a tak